VIDAL U BAJERNU: Bavarci našli zamenu za Švajnštajgera u Juventusu
Foto: Reuters

Ugovor potpisan na četiri godine

VIDAL U BAJERNU: Bavarci našli zamenu za Švajnštajgera u Juventusu

Fudbal -
Dvadesetosmogodišnji igrač sredine terena potpisao je sa nemačkim velikanom ugovor na četiri godine, a mediji prenose da je transfer vredan 40 miliona evra i da će Čileanac godišnje zarađivati 10 miliona evra

BERLIN - Dosadašnji fudbaler Juventusa, čileanski reprezentativac Arturo Vidal, od danas je zvanično novo pojačanje Bajerna iz Minhena.

"Došlo je vreme za promenu, ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri. Želim sa Bajernom da osvajam trofeje, a najveća želja je Liga šampiona. Sve ću učiniti da izborim mesto u startnoj postavi, ali najpre želim da zaslužim poštovanje navijača", izjavio je Vidal.

Taj fudbaler branio je boje Juventusa od 2011. godine i na 124 utakmice postigao je 35 golova, a prethodno je igrao za Kolo Kolo i Bajer Leverkuzen.

Za nacionalnu reprezentaciju Čilea, sa kojom je ranije ovog meseca osvojio istorijsku prvu titulu prvaka Južne Amerike, Vidal je do sada odigrao 69 mečeva i postigao 12 golova.

On je drugo veliko pojačanje Bavaraca ovog leta, nakon što je početkom meseca angažovan Brazilac Daglas Košta iz ukrajinskog Šahtjora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track