(VIDEO) JOŠ MESI FALI: Ovo je drim tim protiv koga je Saša Ilić igrao u 100 mečeva za Partizan
Foto: Tanjug

Rekorder

(VIDEO) JOŠ MESI FALI: Ovo je drim tim protiv koga je Saša Ilić igrao u 100 mečeva za Partizan

Fudbal -
Sale se, braneći boje Partizana, suprostavljao fudbalskim zvezdama poput Zidana, Bekama, Ronalda, Drogbe...

Kapiten i živa legenda Partizana, Saša Ilić, odigrao je protiv Steaue svoj jubilarni 100. meč u evropskom takmičenjima za Partizan.

Ilić, koji je već za vreme igračke karijere stekao status legende crno-belih, pre tačno 18 godina debitovao je na međunarodnoj sceni protiv Kroacije na stadionu u Humskoj. Na samom debiju bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Partizana protiv hrvatskog tima, pošto je asistirao Draganu Isailoviću za konačnih 1:0 na tom meču.

Sale je rekord zabeležio igrajući za crno-bele u dva mandata. U periodu od 1997 do 2005. Ilić je sakupio tačno 50 utakmica u Evropi i bio je najzaslužniji za plasman crno-belih u grupnu fazu Lige šampiona 2003. godine.Između dva mandata u Partizanu, nastupao je za Galatasaraj, Salzburg, Larisu i Seltu.2010. se vratio voljeni klub i odmah uveo crno-bele u grupnu fazu Lige šampiona.

Legendarni kapiten je u Partizanovom dresu igrao protiv najvećih fudbalskih zvezda, poput Zidana, Bekama, oba Ronalda, Drogbe, Širera, Lukakua, Figa, Nedveda, Manćinija...

Ovo je drim tim, po izboru Kurir sporta, protiv koga je Saša Ilić igrao dok je branio boje Partizana.

Ilustracija: Kurir sport
Ilustracija: Kurir sport

Ovako bi izgledao "rezervni drim tim"

Nadamo se da će Sale Ilić sa crno-belima ove sezone obezbediti plasman u grupnu fazu Lige šampiona i da ćemo od jeseni u Humskoj imati priliku da gledamo najbolje fudbalere na svetu, pa neka kapiten Partizana predvodi tim protiv zvezda poput Mesija, Nejmara, Ibrahimovića...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track