VOKRI: Kosovo će naredne godine biti primljeno u UEFA
Foto: Fonet Milos Lukic

Očekuje zvaničan prijem

VOKRI: Kosovo će naredne godine biti primljeno u UEFA

Fudbal -
Mnoge stvari će biti jasnije u martu, kada očekujemo zvaničan prijem Kosova u (Evropsku fudbalsku uniju) UEFA - rekao je Vokri

PRIŠTINA - Predsednik fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je danas da je taj savez blizu dogovora o prijateljskoj utakmici sa Burkinom Faso.

"Naš savez je blizu dogovora sa Bukinom Faso da odigramo prijateljsku utakmicu 6. septembra. Utakmica bi se najverovatnije igrala u Prištini", kazao je Vokri tokom gostovanja na drugom programu kosovske televizije.

Pojedini mediji navode i da bi reprezentacija Kosova mogla biti uključena u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a Vokri je kazao da će sve biti jasnije u martu.

"Mnoge stvari će biti jasnije u martu, kada očekujemo zvaničan prijem Kosova u (Evropsku fudbalsku uniju) UEFA. Tada će uključivanje Kosova u neku od kvalifikacionih grupa biti mnogo lakše", rekao je Vokri.

On je tri sezone igrao u napadu Partizana, koji večeras igra protiv Steaue u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Plasman Partizana u Ligu šampiona bio bi vrlo bitan za fudbal u celom regionu. Mora večeras da igra oprezno i pametno, jer je Steaua iskusna ekipa koja zna da kazni svaku grešku", rekao je Vokri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track