(VIDEO) TERZIĆ: Odlazim, jer su to od mene tražili navijači!
Foto: Nemanja Pančić

Podneo neopozivu ostavku

(VIDEO) TERZIĆ: Odlazim, jer su to od mene tražili navijači!

Fudbal -
Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde potvrdio je da je ostavku podneo na zahtev navijača i dodao da je dao sve od sebe kako bi klub beležio dobre rezultate, na sportskom, ali i na planu finansija

BEOGRAD - Vanredno stanje na Marakani!Bura u Crvenoj zvezdi se ne stišava, nižu se ostavke članova uprave. Nakon Đurđevića, Kokeze, Tončeva, Radujka i Ćulibrka, klub je napustio i generalni direktor crveno-belih - Zvezdan Terzić.

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde izjavio je danas da je ostavku podneo na zahtev navijača i dodao da je dao sve od sebe kako bi klub beležio dobre rezultate, na sportskom, ali i na planu finansija.

"U prepodnevnim časovima podneo sam neopozivu ostavku. Odlazim jer su to od mene tražili navijači. Odlazim tužan i ponosan. Tužan, jer idem iz kluba koji volim, a ponosan jer sam dao doprinos stabilizaciji Zvezde. Radio sam 14 sati dnevno, nisam se ni malo štedeo. Mnogo novca sam pozajmio klubu i to je evidentirano, ali neću ga tražiti nazad", rekao je Terzić.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Terzić se u nastavku obraćanja osvrnuo na finansijsku situaciju u Zvezdi.

"Kada sam stigao u klub, dug je bio preko 52 miliona evra, a račun je bio 2,2 miliona u blokadi, preko 250 menica. Bili smo pred bankrotom, što je zaključak finansijskog revizora i da je Zvezda klinički mrtava. Niko nije spominjao titulu, već stabilizaciju. Godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, rad kluba nije onemogućen. Dobijena je licenca, igrači više ne tuže klub i imamo obezbeđene prihode od kompanije Gasprom. Imamo pet kvalitetnih igrača od kojih očekujemo prihod i plan je da do kraja Nove godine smanjimo dug do 35 miliona evra. Uprava je imala odlične rezultate na planu stabilizacije", rekao je Terzić.

Terzić je rekao da mu nije jasno zašto je Džajić, koji je bio zadužen za sportska pitanjo napustio klub, a Čović koji je vodio računa o finansijama ostao, iako nije obezbedio licencu za Evropu.

"Na skupštini je predstavnik navijača je rekao da je ova uprava jedna od boljih, a šta se desilo u 15 dana ne znam. Takođe, ne znam zašto je Džaja pre godinu dana otišao iako je bio zadužen za sportski deo a čovek koji je bio za finasije je ostao u klubu i sada se spominje kao novi predsednik", pita se Terzić.

Direktor crveno-belih je svestan da su rezultati na početku sezone jako loši, ali tvrdi da će Božović postaviti sve na svoje mesto.

"Svestan sam da smo loše krenuli iako smo doveli odličnog trenera i nekoliko dobrih stranaca. Ali, trener Božović ima specifičan način rada da ekipa kasnije ulazi u formu. Znam da su hteli bolje ali kalendar takmičenja je urađen u raskoraku sa prelaznim rokom".

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Terzić je dodao da su navijači insistirali da trener Božović ostane,uprkos tome što je najavio da će otići zajedno sa njim. "Navijači traže odmah rezultate, samim tim ostavke i naveli da ekipa igra slabo. Božović je nudio ostavku, ali navijači njegovu nisu želeli. Šizofren zahtev, kako su sami izjavili. Poznavajući snagu navijača Upravni odbor nije hteo da se konfrotira sa njima i raspisao je izbore. Navijači se nisu složili i zahtevali su odmah ostavke. Stojim na usluzi klubu da se ne bi blokirao njegov rad i ostaću do izbora novog rukovodstva. Novoj upravi želim sreću u radu i puno uspeha", zaključio je Terzić i dodao da će, bez obzira što je juče rekao da su stopirani transferi, danas članovi kluba postati Donald i Plavšić, kako bi imali pravo nastupa protiv Voždovca u narednom kolu.

Podsetimo, upravni odbor Crvene zvezde je u utorak pokrenuo proceduru za opšte, prevremene izbore u klubu koji će biti raspisani 15. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track