(VIDEO) HTEO DA BUDE ŠMEKER: Evo kako su navijači Mančester junajteda ponizili Di Mariju
Foto: AP

Da li je fudbal matematika

(VIDEO) HTEO DA BUDE ŠMEKER: Evo kako su navijači Mančester junajteda ponizili Di Mariju

Fudbal -
Argentinac objasnio zašto je imao razočaravajuću sezonu na "Old Trafordu"

Novi fudbaler Pari Sen Žermena Anhel Di Marija otvorenim pismom izvinio se navijačima Mančester junajteda, svog doskorašnjeg kluba. Međutim, fanovi kluba sa "Old Traforda" žestoko su mu uzvratili.

Argentinski krilni igrač svestan je da na "Old Trafordu" nije pružio ni delić kvaliteta, koji neosporno poseduje. Zato se i rastao sa "crvenim đavolima" i prešao među "svece" za 63 miliona evra i potpisao ugovor prema kome će zarađivati 240.000 evra nedeljno.

"Svestan sam da stvari nisu bile onakve kako smo svi očekivali i nadali se da će biti i zato mi je veoma žao", stoji u uvodu pisma 27-godišnjeg fudbalera upućenog navijačima Mančester junajteda.

"Međutim, u karijeri profesionalnih fudbalera događaju se neočekivane i neželjene stvari. Garantujem vam da to nije bilo zato što se nisam trudio. Dao sam sve od sebe, ali fudbal nije matematika. Mnogo je uticaja koje ne možemo da kontrolišemo, a koje okrenuo stvari onako kako ne želimo. Žao mi je što nije sve išlo kako sam želeo u tako ogromnom klubu".

Di Marija se zahvalio navijačima i čelnicima "crvenih đavola" na podršci koju su mu davali.

"Posebno se zahvaljujem direktorima i menadžmentu Mančester junajteda, kao i svim članovima stručnog štaba i saigračima. Takođe, izuzetnu zahvalnost dugujem navijačima jer su verovali u mene, pokazivali poštovanje i ljubav. Sada je vreme da pređem u PSŽ, ali slavni Mančester junajted će mi zauvek ostati u najlepšem sećanju", zaključio je Anhel Di Marija, koji je za sezonu provedenu na "Old Trafordu" zabeležio 27 nastupa i tri gola.

Kada su pročitali Di Marijino pismo, navijači Mančester junajteda su mu odgovorili:

"Hvala ti na pismu. Kažeš da fudbal nije matematika, ali ne slažemo se s tim. Matematika je kad 12-godišnji dečak štedi džeparac deset nedelja kako bi kupio dres s tvojim imenom. Matematika je kad klub povisi cenu ulaznica da bi nedeljno plaćao 175.000 evra nezahvalnom igraču, kad klub izgubi na vrednosti transfera 15 miliona evra. Matematika je prebrojati sve velike igrače koji su u Mančesteru nosili dres sa brojem sedam da bi ga sada okaljao jedan kojeg nije bilo briga… Želimo ti dobru zabavu u Parizu, Anhel".

http://www.youtube.com/watch?v=5GNG6Fwc4l8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja