(FOTO, VIDEO) KLINAC SPASAO PARTIZAN: Lukić golom u 95. minutu srušio Spartak
Foto: Printscreen

Šampion se izvukao

(FOTO, VIDEO) KLINAC SPASAO PARTIZAN: Lukić golom u 95. minutu srušio Spartak

Fudbal -
Crno-beli poveli već u 8. minutu preko Božinova, gosti izjednačili preko Torbice iz penala u 59, a tri boda domaćinu doneo 18-godišnji vezista
1 / 4 Foto: Partizan.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Spartak u utakmici 4. kola srpske Superlige 2:1 (1:0) golom 18-godišnjeg Saše Lukića u 95. minutu.

Mučio se šampion Srbije da slomi otpor Subotičana, ređao je šanse u poslednjih pola sata, otkako su gosti izjednačili na 1:1, ali ga je spasao tinejdžer iz sopstvene škole u poslednjim trenucima meča.

Zanimljivo je da su crno-beli i u prethodnom duelu sa Spartakom došli do pobede u poslednjim momentima, tada golom Nikole Ninkovića.

Partizan se tako iskupio za kiks u prošlom kolu u Novom Pazaru, gde je izgubio 2:3, i sa devet bodova se izjednačio sa Borcem i Javorom na vrhu tabele.

Trener crno-belih Zoran Milinković je, za razliku od gostovanja u Novom Pazaru gde je na teren postao rezervni sastav, ovaj put izveo najjači tim. Nedostajao je samo Jevtović, a njegovo mesto zauzeo je Lukić, ispostavilo se igrač odluke.

Crno-beli su meč sa "golubovima" pred 10.000 gledalaca u Humskoj počeli uraganski i već u 8. minutu poveli preko Božinova. Kao da se domaćin zadovoljio minimalnim vođstvom, pa je "parni valjak" usporio ritam i prvo poluvreme priveo kraju, iako su, treba reći, gosti imali dve prilike.

U 59. minutu Spartak je izjednačio golom Torbice iz penala, koji je sudija Petar Piper dosudio posle duela Fabrisija i Plavšića, iako je ostalo sumnjivo da li je do kontakta došlo u ili van šesnaesterca.

Tada je "parni valjak" ubrzao, ređale su se šanse pred golom Janoševića koji je blistao. Ipak, u 95. minutu, poslednjem minutu sudijske nadokande vremena Saša Lukić je doneo trijumf Partizanu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Sve čestitke momcima. Samo jedan tim je postojao na terenu. Ne možemo da prebrojimo šanse koje smo propustili. Nagrada je na kraju stigla. Momci su pokazali fantastičan karakter", bio je prvi utisak Partizanovog trenera Zorana Milinkovića izrečen u kameru TV Arene sport.

Milinković se kasnije na konferenciji za medije osvrnuo i na penal za Spartak.

"Koliko sam shvatio, sudija je prvo pokazao slobodan udarac, a onda promenio odluku i pokazao na penal. Krajnje čudno. Trebalo bi sudije da imaju više respektea prema Partizanu", rekao je Milinković.

Zatim je ponovo prokomentarisao pobedu svog tima.

"Teška, ali zaslužena pobeda za Partizan. Verujem da i vi novinari koji ste sve pomno pratili niste stigli da zabeležite sve šanse koje smo imali. Bilo je teško da se emotivno oporavimo od posledica utakmice sa Steauom, ali je najbitnije da smo osvojili tri boda".

Trener Spartaka Stevan Mojsilović rekao je da je Partizan danas "apsolutno zasluženo" pobedio.

"Sticajem okolnosti smo u ligi sa Partizanom, nismo ni blizu, ravnopravni Partizanu. Ovo je bilo za utisak, bodove tražimo u narednim kolima", rekao je Mojsilović i nastavio:

"Čestitam Partizanu na apsolutno zasluženoj pobedi. Uvek tako bude, oni koji su bolji daju gol, pa makar i u poslednjoj sekundi".

On je Partizanu poželeo da se plasira u Ligu šampiona.

"Partizanu iz sveg srca želim da se plasira u Ligu šampiona, zaslužuje svime što je do sada uradio. Navijam za srpski klub i to bi bila velika stvar", naveo je trener Spartaka.

Mojsilović je istakao da mu je drago što je Partizan igrao u najjačem sastavu, izuzev povređenog Marka Jevtovića.

"To govori koliko je poštovanje prema Spartaku, koliko dobro radimo. Moji igrači su radom, igrom i ponašanjem večeras to opravdali", rekao je on.

Mojsilović je bio na meti navijača crno-belih pre, za vreme i posle utakmice u Humskoj, a kako je rekao, to je zbog toga što su neke njegove reči "izvučene iz konteksta".

Superliga se nastavlja već u sredu utakmicama 5. kola. U derbiju će Partizan gostovati Vojvodini, dok će Spartak dočekati Jagodinu.

PARTIZAN: Živko Živković - Vulićević, Nemanja Petrović, Balažic, Fabrisio - Lukić, Brašanac, Babović (od 78. Trujić) - Andrija Živković, Božinov (od 56. Ilić), Abubakar (od 77. Šaponjić).

SPARTAK: Janošević – Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei – Makarić, Jočić, Milošević (od 70. Jondić) – Plavšić (od 77. Spremo), Ivanović (od 46. Torbica), Ilić.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

Kraj - 2:1

95. minut - 2:1 - Saša Lukić posle kornera Živkovića!

http://www.youtube.com/watch?v=ObODzDoCFIU

86. minut - PREČKA! Centaršut Živkovića, Šaponjić sa pet, šest metara pogodio prečku.

78. minut - Poslednja izmena kod domaćina: Trujić umesto Babovića.

77. minut - Još jedna šansa za crno-bele. Tek što je ušao u igru Šaponjić je pobegao gostujućoj odbrani i kada se našao iskosa sa desne strane šutirao - u spoljnji deo mreže.

77. minut - Izmene na obe strane. Milinković je osvežio napad Šaponjićem, umesto Abubakara, dok je Mojsilović zamenio Plavšiča Spremom.

75. minut - Velika šansa za Partizan! Janošević je opet sjajan. Odbranio je šut Živkovića iz blizine posle centaršuta Petrovića.

70. minut - Mojsilović je na teren poslao Jondića umesto Miloševića.

70. minut - Velika šansa za Partizan! Brašanac je na povratnu loptu tukao sa 16 metara, ali je sjajni Janošević ponovo odbranio.

65. minut - Velika prilika za Partizan! Živković je ubacio loptu pred gol, a Babović sa samo nekoliko metara šutirao visoko.

62. minut - Prilika za Partizan! Lukavo je šutirao Lukić, ali je Janošević ponovo dobro intervenisao.

59. minut - 1:1 - Precizan izvođač najstrože kazne bio je Torbica.

http://www.youtube.com/watch?v=Hj8tbDohZy0

57. minut - PENAL ZA SPARTAK! Sudija Piper je pokazao na belu tačku posle duela Fabrisija i Plavšića. Brazilac je dobio i žuti karton.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

56. minut - Saša Ilić je u igri umesto Božinova.

55. minut - Živković je prošao po desnoj strani, zalomio Mezeija i iskosa sa desne strane probao da savlada Janoševića, ali ga je pogodio u rame.

52. minut - Velika prilika za Spartak! Gosti su izveli odličan napad, Milošević je sjajno centirao sa levog krila, Makarić je pobegao Partizanovoj odbrani i ostao sam na sedam, osam metara, ali je šutirao direktno u Živkovića.

48. minut - Prilika za Partizan! Živković je izveo korner, Abubakar je skočio i sa pet metara glavom poslao loptu preko gola.

http://www.youtube.com/watch?v=hptGW1ZcOAg

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U Spartaku je izvršena izmena, Torbica je zamenio Ivanovića.

Kraj prvog poluvremena - Partizan je počeo meč uraganski i poveo već u 8. minutu preko Božinova. Kao da su se crno-beli zadovoljili minimalnim vođstvom, pa su umrtvili igru. Spartak je imao dve dobre prilike u prvih 45 minuta.

43. minut - Prilika za Partizan. Uzbuđenje posle mnogo vremena. Živković je odlično kroz sredinu uposlio Abubakara, kome je, dok se spremao da šutira, loptu izbio jedan defanzivac Spartaka, ali je do ona došla do Božinova iskosa sa desne strane od gola, Bugarin je pucao i pogodio prečku. Preciznije, lopta je "liznula" okvir gola.

35. minut - Kako je uraganski Partizan počeo utakmicu, činilo se da će Spartak proći kao Metalac (4:0) ili Jagodina (6:0). Međutim, parni valjak je ukočio. Meč već duže vreme ima slab ritam.

21. minut - Prilika za Partizan! Živković je ponovo dobro centrirao sa desne strane, Lukić je glavom vratio do Božinova, koji je pucao, ali je Janošević odbranio.

15. minut - Prilika za Spartak! Već druga šansa za goste, međutim, Živko Živković je odlično intervenisao i osujetio nameru Stefana Ilića da ga savlada.

14. minut - Hitronogi Živković je jurišao ka golu Spartaka, ali ga je Mezei stigao, uklizao i pravovremeno intervenisao.

Na tribinama stadiona Partizana ima oko 10.000 gledalaca.

8. minut - 1:0 za Partizan - Valeri Božinov! Četvrti gol Bugarina u sezoni. Posle četvrtog kornera za crno-bele, koji je izveo Babović sa leve strane, Brašanac je propustio loptu, ona se odbila od igrača Spartaka Kovačevića pravo do Božinova, kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu iz neposredne blizine.Gol je takoreći "visio u vazduhu". Partizan je za minut stvorio tri šanse, a iz četvrte je postigao gol. Prethodno je Oumaru probao glavom, zatim i Fabrisio koji je pogodio prečku, a šut je oprobao i Lukić.

http://www.youtube.com/watch?v=3liYqVar390

5. minut - Prilika za Spartak! Plavšić se našao u dobroj poziciji, ali je šutirao pravo u golmana Živkovića.

4. minut - Prilika za Partizan! Živković je sjajno centirao, a Brašanac sa oko pet metara udarcem glavom gađa golmana Janoševića.

1. minut - Utakmica je počela.

Partizan, zagrevanje, Foto: partizan.rs
Partizan, zagrevanje, Foto: partizan.rs

18:58 - Trener Spartaka Stevan Mojsilović odgreagovao je na prozivke sa tribina. Grobari su ga vređali, a on im je otpozdravljao.

18:52 - Poslednji duel ovih rivala odigran je 9. maja ove godine, a Partizan je slomio otpor Spartaka u poslednjim trenucima golom Ninkovića.

18:46 - Utakmicu sudi Petar Piper.

18:37 - Crno-beli su odlučili da se navijačima oduže za sjajnu podršku na utakmici sa Steauom, pa je ulaz na meč sa Spartakom besplatan.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

18:28 - Trener Spartaka Stevan Mojsilović je bio oštar na rečima u najavi gostovanja šampionu:"Čestitamo im na rezultatima u Evropi, ali verujem da možemo da ih iznenadimo. Ako smo mogli u maju mesecu, danas smo samo spremniji i uigraniji. Moramo da napadnemo Partizan, bez ikakvog posebnog respekta. Sve ono što smo tada radili 45 minuta i više, sada možemo svih 90".Na kostataciju da neće biti lako igrati napadački protiv šampiona, Mojsilović je imao spreman odgovor:"Partizan je moja najslađa priča. Zaista najviše volim da pripremam ekipu za utakmice sa Partizanom, jer je lepo igrati na onom stadionu, pred navijačima koji frenetično bodre svoj klub, što smo videli i sinoć. Navijači Partizana navijaju za svoj klub i vole svoje igrače, nemaju razloga da vole igrače Spartaka ili mene. Jeste, vređali su me prošli put, ali nema nikakvih problema. Očekujem da to i sada ponove. Na kraju krajeva, kerovi laju kada osete opasnost i da se neko približava njihovoj kući. Meni je nešto drugo mnogo bitnije. Meni više vredi podrška naših 100 Marinaca, nego što njima vredi 10.000 Grobara. Bitni smo mi, naši navijači, i da pokažemo beogradskoj publici da znamo da igramo".18:22 - Trener Partizana Zoran Milinković je uoči meča sa Spartakom rekao:"Prvenstvo je za nas vrlo važno, učinićemo sve da odigramo odličan meč i da se iskupimo za loše izdanje u Novom Pazaru".18:17 - Partizan i Spartak su se sastajali 53 puta. Crno-beli su znatno uspešniji, zabeležili su 38 pobeda, uz samo četiri poraza i 11 remija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track