Radnički pretekao Vojvodinu

Radnički pretekao Vojvodinu

Fudbal -
Kragujevčani su pobedili Novi Pazar sa 3:1, dok je Vojvodina potvrdila da se nalazi u krizi izgubivši od Spartaka sa 5:1

BEOGRAD - Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca izbili su na treće mesto na tabeli Super lige Srbijepošto su danas u 25. kolu na svom terenu pobedili Novi Pazar sa 3:1.

Kragujevčani su poveli golom najboljeg strelca Super lige Darka Spalevića u 42. minutu iz penala, a Novi Pazar je izjednačio Miloš Bogunović u 53. Novu prednost domaćinu u 77. minutu ponovo je doneo Spalević, da bi konačnih 3:1 postavio autogolom Ibrahim Arifović u poslednjim trenucima meča.

Radnički je na trećem mestu pretekao Vojvodinu, koja je u Subotici izgubila od Spartaka sa 5:1 i potvrdila da se nalazi u velikoj krizi. Golove za Subotičane postigli su Aleksandar Nosković u 11, Darko Puškarić u 15. i 36, Marko Adamović u 77. i Đorđe Despotović u 89. minutu.

Jedini pogodak za goste dao je Milan Bojović u 58. minutu. Radnički sada ima 45 bodova, tri više od Novosađana. Poraz Novog Pazara nisu uspeli da iskoriste igrači Borca iz Čačka i izjednače se na tabeli, pošto su na svom terenu izgubili od OFK Beograda sa 2:0.

Strelci za "romantičare" bili su Augusto Batioha u 13. i Mladen Popović u 36. minutu. Jagodina je u Borči ubedljivo savladala domaći BSK sa 4:0. Dvostruki strelac za "ćurane" bio je Miloš Krstić, u četvrtom i 56, dok su po jedan gol postigli Aleksandar Stojković i Miroljub Kostić, u 66. i 88. minutu. Fudbaleri Javora pobedili su na svom stadionu u Ivanjici Rad sa 1:0 golom Radeta Veljovića u 73. minutu iz penala, dok je Partizan u Smederevu slavio sa 2:0 golovima Saše Ilića u 86. i Davida Mange u 93. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track