BLOG UŽIVO Gvardiola: Imamo ludački jaku ekipu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Gvardiola: Imamo ludački jaku ekipu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:12 - Van Gal: De Hea je i dalje van tima, propušta Aston ViluMenadžer Mančester Junajteda Luj van Gal potvrdio je danas da se golman David De Hea i dalje nalazi van tima i da će propustiti utakmicu protiv Aston Vile u drugom kolu Premijer lige.Holandski stručnjak nije uvrstio De Heu u konkurenciju za tim protiv Totenhema na otvaranju šampionata jer, kako je obrazložio, pouzdani čuvar mreže nije u potpunosti fokusiran na obaveze zbog spekulacija oko prelaska u Real Madrid."Situacija se nije promenila. Transfer pijaca je otvorena i David ima isti problem. Romero će normalno nastaviti da brani", rekao je Van Gal.De Hea je prošle sezone bio najbolji pojedinac u Junajtedu, posle čega je privukao veliko interesovanje Reala, posebno nakon odlaska Ikera Kasiljasa u Porto.Madriđani su ponudili 25 miliona evra za transfer, ali Junajted traži 10 miliona više uprkos tome što De Hei ističe ugovor sledećeg leta.Utakmica drugog kola Premijer lige između Aston Vile i Mančester Junajteda igra se u petak od 20.45 u Birmingemu.

19:41 - Himki doveo Dragića iz MajamijaDosadašnji košarkaš NBA ligaša Majamija, slovenački reprezentativac Zoran Dragić, novo je pojačanje Himkija, objavio je danas ruski klub iz Podmoskovlja, učesnik Evrolige u nastupajućoj sezoni.Ugovor sa 26. godišnjim svestranim igračem potpisan je na dve godine.Dragić je treće veliko pojačanje Himkija u ovom prelaznim roku, nakon što je bogati klub prethodno angažovao Alekseja Šveda iz Njujork Niksa i crnogorskog krilnog centra Marka Todorovića iz Bilbaa.Himki će igrati u A grupi Evrolige sa Crvenom zvezdom, Real Madridom, Fenerbahčeom, Bajernom i Strazburom.

19:19 - Reflektori u Ivanjici pod znakom pitanjaUprkos tome što su postavljeni reflektori na stadionu Javora iz Ivanjice pitanje je kada će oni zasijati jer pravno-imovinski odnosi još nisu rešeni.Prema rečima presednika Javora Dragomira Lazovića građevinski i tehnički radovi su završeni, ali postoje problemi sa Direkcijom za urbanizam koja mora da izda nalog ivanjičkoj Elektrodistribuciji kako bi priključila električnu energiju."U pregovorima smo sa opštinom koja, za sada, sprečava priključak, zbog navodno nerešenih pravno-imovinskih odnosa. Ipak, nadamo se da će ovaj problem biti prevaziđen. Neophodno je da lokalna samouprava donese odluku da se taj posao završi", rekao je Lazović Tanjugu i izrazio očekivanje da će ovaj problem biti rešen.Lazović je podsetio da je postavljanje reflektora investicija vredna 430.000 evra. Sijalice za reflektore donirao je Fudbalski savez Srbije, opštinskom odlukom planirano je pet miliona dinara, a ostatak su investirali FK Javor i firma "Matis".Građevinski inspektor iz opštine Ivanjica Dalibor Vranić kaže za Tanjug da je zbog žalbe Petka Ristića, koji tvrdi da je zemljište pripadalo njegovom ocu, bio u obavezi da stavi zabranu."FK Javor koristi teren od šezdesetih godina prošlog veka, međutim, stranka navodi da je on predmet restitucije, a ja posao moram da obavljam u skladu sa zakonom", objasnio je inspektor.Pravnica ivanjičke opštine Gvozdenija Simićević kaže da je Javor podneo zahtev za legalizaciju navodeći da je to "začarani krug iz kojeg se ne vidi izlaz".Prema njenim rečima, navodni vlasnik Ristić, preti krivičnim prijavama, ali šalje ih na različite adrese."Mi želimo da izađemo u susret našem superligašu i rešimo problem. Koliko raspolažem informacijama, slične teškoće imaju i drugi fudbalski klubovi", rekla je ona Tanjugu, dodajući da je Javor dobio lokacijsku dozvolu koju je drugostepeni organ u Užicu poništio.Fudbaleri Javora u nedelju od 17 sati dočekuju u Ivanjici ekipu OFK Beograda u šestom kolu Superlige Srbije.

18:44 - Augsburg doveo reprezentativca GaneNemački fudbalski bundesligaš Augsburg objavio je danas da je angažovao dosadašnjeg igrača Porta, reprezentativca Gane Danijela Oparea.Sa 24. godišnjim defanzivcem, koji je polovinu prošle sezone proveo na pozajmici u turskom Bešiktašu, potpisan je ugovor na tri godine, a finansijski detalji transfera nisu otkriveni.Opare, koji je ranije nastupao za drugi tim Real Madrida i Standard iz Liježa, za nacionalni tim Gane odigrao je 16 utakmica.Augsburg je prošle sezone prijatno iznenadio u Bundes ligi i osvajanjem petog mesta izborio je plasman u Ligu Evrope.

18:22 - Oduzeli gol Tureu i dodelili ga SilviPrvi gol koji je Jaja Ture postigao za Mančetser siti u pobedi od 3:0 protiv Vest Bromvič Albiona u ponedeljak, dodeljen je Davidu Silvi, saopštila je Premijer liga. Ture je šutirao u devetom minutu, a lopta je pre nego što je završila u mreži pogodila Silvu."Prvi gol Sitija protiv VBA u stvari pripada Silvi, a ne Tureu", kaže se u saopštenju.Ture je postigao dugi gol za "građane" u 24. minutu, dok je tačku na meč stavio kapiten Vensan Kompani postigavši treći gol glavom.

http://www.youtube.com/watch?v=52eXZD8kBkA

18:07 - Rouz ne igra za SAD na Igrama u RijuKošarkaš Čikaga Derik Rouz neće igrati za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, otkrio je danas čelnik nacionalnog saveza Džeri Kolanđelo.Rouz je odmah otpao sa spiska, jer se za razliku od Lebrona DŽejmsa, Pola Džordža, Stefa Karija i Karmela Entonija, nije pojavio na početku priprema reprezentacije u Las Vegasu."Napravio sam ultimatum igračima da moraju da budu pristuni i moram da se držim svojih reči. Ja sam veliki obožavalac Derika Rouza i bio sam jako sretan kada nam se pridružio prvobitno. Razočaran sam zbog mnogobrojnih povreda koje su mu se desile, i svakako da poštujem njegovu odluku", rekao je Kolanđelo za Si-Bi-Es Sport.Američka reprezentacija neće "oskudevati" na mestu organizatora igre, pošto za to mesto konkurišu Stef Kari, Kris Pol, Rasel Vestbruk kao i Majkl Konli.Rouz je 2011. godine proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na Svetskim prvenstavima u Turskoj 2010. i prošle godine u Španiji.

17:40 - Parmini trofeji na aukcijiFudbalski klub Parma staviće na aukciju osvojene trofeje, uključujući pehar Kupa UEFA i Kupa Italije, saopšteno je danas. Pored trofeja, na aukciji će se naći i sportska oprema i audio-video arhiva. Parma je bankrotirala prošle sezone i novoformirani klub će se takmičiti u amaterskoj Seriji D.

17:17 - Gvardiola: Imamo ludački jaku ekipuTrener Bajerna Pep Gvardiola uoči početka Bundeslige kaže da se neće zadovoljiti samo odbranom titule prvaka Nemačke."Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom svog tima i motivisan da nastavimo da pobeđujemo. Sad, posle dve godine u Minhenu, potrebno mi je daleko manje vremena da objasnim igračima kako želim da igraju. Uostalom, Bajern uvek, pa i sad, ima ludačko jaku ekipu. Zato je osvajanje Bundeslige naš primarni cilj, ali to nije dovoljno dobro za Bajern. Želimo i Ligu šampiona", poručio je Pep Gvardiola.

16:42 - Preokret: Gec ostaje u BajernuKarl-Hajnc Rumenige je izjavio da će Mario Gece ostati u Bajernu, javljaju nemački mediji. Poznato je da je 23-godišnji Nemac bio na izlaznim vratima kluba i da nije bio zadovoljan svojom minutažom, ali izgleda da je nezadovoljstvu došao kraj."Mario Gece je potvrdio klubu da želi da ostane, tako da će sigurno da ostane i mi smo veoma srećni zbog toga.", izjavio je Rumenige.Geceov ugovor sa Bajernom ističe 2017. godine, a u klub je stigao u leto 2013. godine iz Borusije Dortmund za 37 miliona evra. Prema tržišnim procenama, Mario sada vredi oko 45 miliona evra. Inače, za usluge nemačkog fudbalera navodno su bili zainteresovani Arsenal i Mančester junajted, ali izgleda da od Geceovog dolaska u Premijer ligu neće biti ništa.

16:17 - Roma angažovala 18-godišnjeg BrazilcaOmladinski reprezentativac Brazila Žerson novi je fudbaler Rome, potvrdio je rimski klub. Žerson ima 18 godina i igra na poziciji veziste, a prošao je kompletnu omladinsku školu Fluminensea. On će još šest meseci ostati na pozajmici u brazilskom klubu, jer je Roma u dosadašnjem prelaznom roku dovela dvojicu igrača van Evropske unije, Edina Džeka i Mohameda Salaha, koliko je maksimalno propisano u Seriji A. Interesantno je da se Žerson slikao u Rominom dresu sa brojem 10, koji je u vlasništvu legende kluba i kapitena Frančeska Totija. Za Žersona je interesovanje pokazala i Barselona, ali je on izabrao Romu.

15:51 - Januzaj o Sanderlendu: GlasinePoznato je da je u poslednje vreme bilo dosta spekulacija o tome da će fudbaler Mančester junajteda Adnan Januzaj ovu sezonu provesti u Sanderlendu kao pozajmljen igrač. Iako je prošle godine samo sedam puta bio starter u Premijer ligi, Januzaj ne želi da ode iz Mančestera, te je tako to stavio do znanja i svima koji ga prate na Tviteru."Glasine", bio je jasan 20-godišnji fudbaler.

15:28 - Serhio Ramos ostaje u Realu do 2020.Fudbaler Real Madrida Serhio Ramos produžiće ugovor sa tim klubom do 2020. godine, preneo je danas portal goal.com. Ramos je prošlog meseca praktično bio na izlaznim vratima madridskog kluba i blizu prelaska u Mančester junajted, jer nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima u Realu. Ipak, posle nove runde pregovora igrača, njegovog agenta i čelnika Reala dogovor je postignut. ; Novi ugovor Ramosu će doneti blizu 10 miliona evra godišnje, a u klubu će ostati do 2020. godine, kada će imati 34 godine. ; Vest o nastavku saradnje Real i Ramos bi trebalo da zvanično objave sledećeg ponedeljka. ; Ramos je u Real došao 2005. godine iz Sevilje za 27 miliona evra. On je od tada odigrao 445 utakmica za Real i postigao 55 golova. Sa "kraljevskim klubom" je osvojio ukupno deset trofeja.15:13 - Von zadobila prelom skočnog zglobaAmerička skijašica Lindzi Von zadobila je prelom skočnog zgloba na treningu na Novom Zelandu, prenela je danas agencija AP. Američka zvezda je na Tviteru napisala da je "na nesreću, danas pala i zadobila malu frakturu zgloba". Von, koja je skoro godinu i po dana pauzirala posle preloma noge na prvenstvu sveta u Šladmingu 2013, osvojila je prošle sezone sedmu titulu pobednice Svetskog kupa u spustu. Ona je u karijeri osvojila jednu olimpijsku titulu, 15 malih i šest velikih kristalnih globusa ukupne pobednice Svetskog kupa. Tridesetogodišnja Von rekla je da će nastaviti karijeru do Zimskih olimpijskih igra u Pjongčangu 2018.

14:56 - Tores: Pedro je odličan igrač za Premijer liguŠpanski fudbaler Fernadno Tores istakao je da bi se njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Pedro, sjajno uklopio u Premijer ligu i da bi to bila prava odluka za nastavak karijere. Prethodnih nedelja veliko interesovanje za fudbalera Barselone, koji pod vođstvom Luisa Enrikea ne dobija suviše prostora, pokazali su gradski rivali iz Mančestera - Junajted i Siti. "On je dobar prijatelj i sjajan fudbaler. Ukoliko odluči da karijeru nastavi u Engleskoj, uveren sam da će se odlično snaći. Ima veliku radnu etiku i sve ono što očekujete od igrača koji je toliko godina proveo u dresu Barselone. Mislim da će vrlo teško napustiti Barselonu, iako je najvažnije da budete u klubu u kojem će vam dati dosta prostora da igrate", izjavio je Tores za Dejli Miror. Pedro je prošao mlađe selekcije Barselone, a za tim sa Nou Kampa debitovao je 2008. godine i do sada zabeležio 318 nastupa i 98 golova. Sa katalonskim klubom pet puta je bio šasmpion Španije, četiri puta osvojio Superkup, uz tri Kupa Kralja, tri Lige Šampiona i tri SP za klubove. Sa reprezentacijom Španije osvojio je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, kao i Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine. Za "crvenu furiju" upisao je 51 nastup uz 16 golova.

14:33 - Džeko: Došao sam da pomognem Romi da ostvari ciljeveNovi fudbaler Rome Edin Džeko rekao je danas da želi da pomogne tom klubu da ostvari velike ciljeve. Bosanski fudbaler će narednu sezonu provesti u Romi, kao pozajmljen igrač Mančester sitija. On je juče potpisao ugovor, a danas je i zvanično predstavljen. "Roma ima velike planove za budućnost, drago mi je što sam ovde kako bih im pomogao da ostvari te zacrtane ciljeve. To je i glavni razlog zašto sam došao ovde - da pomognem Romi da ostvari velike ciljeve", rakao je Džeko. On je dodao da mnogo toga lepog o Romi čuo od saigrača iz reprezentacije Miralema Pjanića. "Imam sjajan odnos sa Pjanićem. On i (direktor Rome Valter) Sabatini su mi rekli dosta lepih stvari o klubu, gradu, navijačima. Dosta sam gledao Romu prošle sezone, igrao sam protiv Rome u Ligi šampiona... Mislim da je ovaj tim jači od onog iz prošle sezone. Saigrači i ja ćemo učiniti sve što možemo da budemo bolji", naveo je Džeko. Roma će na kraju sezone imati mogućnost da otkupi ugovor od Sitija, a u novom klubu Džeko će nositi dres sa brojem devet.

14:08 - Sako igra protiv Lestera uprkos hapšenjuNapadač Vest Hema Senegalac Dijafra Sako igraće protiv Lestera uprkos tome što je prosle nedelje bio uhapšen zbog napada na jednu ženu, potvrdio je menadžer premijerligaškog kluba Slaven Bilić. Dvadesetpetogodišnji Sako uhapšen je prošle nedelje u istočnom Londonu, pod sumnjiom da je napao svoju devojku. "Sako trenira. Igrao je protiv Arsenala, sa nama je svaki dan, ne izgleda zabrinuto, tako da sam i ja zbog toga srećan", rekao je hrvatski stručnjak. On je dodao da bi za sve ostale stvari novinari trebalo da pitaju Sakoa. "Naravno da sam zabrinut zbog tog problema, ali pričao sam sa njim i rekao mi je da nema razloga za brigu", rekao je Bilić. Sako se pridružio Vest Hemu iz francuskog Meca prošle godine i do sada je postigao 12 golova. Senegalski fudbaler uhapšen je prošlog četvrtka, tri dana uoči utakmice u kojoj je Vest Hem pobedio Arsenal sa 2:0.

13:39 - Voznijacki kritikovala WTA: Bila sam primorana da igramBivša prva teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki kritikovala je Žensku tenisku asocijaciju (WTA) jer je bila primorana da igra u Torontu, uprkos nedovoljnoj pripremljenosti, prenosi BBC. Dvadesetpetogodišnja Dankinja koja je u Torontu igrala sa bandažiranim listom, izgubila je u drugom kolu od Švajcarkinje Belinde Benčić - 7:5, 7:5. "Želim da igram najbolji tenis, a to ne možete da radite ukoliko ne trenirate. Pravila su takva - ako ste među 10 najboljih na svetu, morate da igrate", rekla je Voznijacki i dodala da bi u suprotnom dobila veliku novčanu kaznu.

13:17 - Milutinov: Francuzi će pravu snagu pokazati na EPNovi košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov rekao je da je ključ pobede reprezentacije Srbije nad selekcijom Francuske (73:63) bila dobra odbrana izabranika Aleksandra Djorđevića. "Dosta smo dobro branili njihovo najjace oružje, a to je kontra-napad i ta njihova brza tranzicija. Uspeli smo da ih usporimo i da odgovorimo našom dobrom igrom. Bitno je da smo zabeležili pobedu, iako smo još uvek u fazi priprema", rekao je Milutinov posle meča u Kombank areni. On nije želeo nikoga posebno da izdvaja iz tima "trikolora", "iako se radi o sjajanom i uigranom timu". "Ne mogu nikog da izdvajim iz ovakvog tima Francuske. Imaju puno košarkaša koji igraju u NBA i koji su zaista fantastični. Zaista ne bih nikoga pojedinačno izdvajao. Kao tim su stvarno sjajni i mislim da će na prvenstvu Evrope pokazati svoju pravu snagu", dodao je bivši centar Partizana. Mladi košarkaš je istakao da je celu reprezentaciju posebno motivisao sjajan ambijent u hali i da s nestrpljenjem očekuje nastupe reprezentacije na turniru "Trofej Beograda", koji se u subotu i nedelju održava u Kombank areni. "Ambijent nas je dodatno motivisao i uvek je lepo igrati pred našsom publikom, jer onda igramo sa dodatnom energijom. Naravno očekujem da nastavimo sa dobrim igrama i na trofeju Beograda i borićemo se svim srcem, da ponovo pred našom publikom odigramo što bolje i kvalitetnije", zaključio je Milutinov.

12:56 - Zidan dao svom sinu kapitensku traku u KastiljiLegendarni francuski fudbaler i trener drugog tima Real Madrida Zinedin Zidan imenovao je svog sina Enca za novog kapitena ekipe. Mladi Enco (20) dobio je kapitensku traku odmah nakon što je prekomandovan u Kastilju iz trećeg tima Reala, u kojem je prošle sezone postigao četiri gola na 26 utakmica u četvrtom rangu Španije. Zidan senior odlučio je da svom sinu poveri ulogu vođe pošto su Kastilju nedavno napustili Serhio Aguza, Derik Osede i Dijego Ljorente. Enco Zidan igra na poziciji veziste, a u mlađim kategorijama kratko je bio član Juventusa i San Hozea, pre nego što je došao u Real 2004. godine. On je rođen u Bordou, a nakon što je igrao za mlađe selekcije Španije, ipak je odlučio da nastupa za Francusku.

12:16 - Godin ostaje u AtletikuFudbaler Atletiko Madrida Dijego Godin pristao je da produži ugovor sa tim klubom do 2019. godine, preneli su danas španski mediji. Godin je bio na meti Mančester sitija, a spekulisalo se da je engleski tim spreman da plati 40 miliona evra koliko stoji u otkupnoj klauzuli. Siti je, navodno, tom fudbaleru ponudio dobre uslove. Urugvajski fudbaler je, ipak, olučio da ostane u Madridu i pored toga što će zaraditi dosta manje novca od onog koji mu je ponudio Mančester siti, pišu španski mediji.

11:51 - Soldado u ViljarealuFudbaler Totenhema Roberto Soldado karijeru će nastaviti u španskom prvoligašau Viljarealu. Soldado je danas doputovao u Španiju, gde bi trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa Viljarealom u transferu vrednom 16 miliona evra. Ovaj 30-godišnji napadač je odbio ponude Sevilje i Benfike, jer je insistirao na prelasku u redove "žute podmornice". Soldado je karijeru počeo u madridskom Realu, a igrao je za Osasunu, Hetafe i Valensiju. Prošle sezone u Premijer ligi nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, pa je postigao samo jedan gol na 24 utakmice. Za reprezentaciju Španije dao je sedam golova na 12 nastupa.

11:26 - Kompani: De Brujne bi bio pravo pojačanje za SitiKapiten Mančester Sitija Vensan Kompani rekao je danas da bi njegov saigrač iz reprezentacije Belgije Kevin de Brujne bio pravo pojačanja za "građane". "Dolazak De Brujne sigurno bi dodatno pojačao ekipu. On je fenomenalan igrač. Do sada smo doveli samo Sterlinga i Delfa, a oni će nam doneti nešto sasvim novo. Verujem da sada imamo dosta jači sastav", rekao je Kompani, a prenosi Skaj Sport. Engleski mediji preneli su da Mančester Siti ponudio 50 miliona funti za transfer fudbalera Volfsburga, ali je nemački klub to odbio. De Brujne je kratko igrao u Premijer ligi u dresu Čelsija, ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu, ali se prelaskom u Volfsburg u potpunosti afirmisao. On je igrao još za Genk i Verder, dok je za reprezentaciju Belgije odigrao 33 utakmica i postigao osam golova.

11:14 - Ibrahimović: I dalje sam igrač PSŽ-aFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je zadovoljan i da nema nameru da napusti taj francuski klub. Ibrahimovića, kome ugovor sa PSŽ-om ističe 2016. godine, mediji su ovog leta povezivali sa brojnim klubovima, a kao moguće destinacije pominju se Milan, ali i odlazak u američku MLS ligu. "Srećan sam ovde, srećam sam tu gde sam. Imam još godinu dana ugovor sa PSŽ-om. Igram sa velikim fudbalerima, klub raste i ima velike ambicije. Spreman sam da uradim sve da klub bude najbolji i da uživam. Ja sam igrač PSŽ-a", rekao je Ibrahimović za sajt "Bličer Riport". Šampion Francuske je prošle sezone takmičenje u Ligi šampiona završio u četvrtfinalu, a kapiten Švedske veruje da PSŽ ove godine može bolje. "Po meni, u Ligi šampiona mali detalji prave razliku. Uz malo sreće, verovatno možemo i do titule. Imamo tim koji može do kraja, ali neće biti lako", naveo je Ibrahimović.

10:56 - Elber: Gece nije srećan u BajernuLegendarni fudbaler Bajerna Brazilac Djovani Elber rekao je danas da Mario Gece ne deluje srećno u minhenskom klubu. Gece je u Bajern došao 2013. godine nakon odličnih partija u Borusiji Dortmund, ali nije uspeo da opravda visoka očekivanja na Alijanc areni. "Postoji velika razlika između onoga kako je igrao u Dortmundu i kako sada igra. Kada fudbaler nije srećan, on mnogo razmišlja o svakom potezu i stvari ne funkionišu najbolje na terenu", rekao je Elber za AZ. On je dodao da Bavarci ne bi trebalo da se odreknu Gecea, iako je intersovanje za 23-godišnjeg reprezentativca Nemačke pokazao Juventus. "Ne znam kakav Gece ima odnos sa Gvardilom. Malo me podseća na Brazilce. Njima uvek moraš da laskaš i dižeš im samopouzdanje. Potrebno mu je reći da si tu zbog njega i da želiš da mu pomogneš", objasnio je Elber. Elber je dres Bajerna nosio od 1997. do 2003. godine. Za minhenski klub odigrao 190 utakmica i postigao 108 golova, a osvojio je Ligu šampiona, četiri titule prvaka Nemačke, tri nacionalna kupa i Interkontinentalni kup.

10:31 - Čileanac Arangiz potpisao za Bajer iz LverkuzenaČileanski fudbalski internacionalac Čarls Arangiz potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena, saopštio je danas bundesligaški klub. Dvadesetšestogodišnji Arangiz, koji je sa reprezentacijom Čilea osvojio Kopa Ameirku prošlog meseca, stigao je do polufinala Kopa Libertadores sa brazilskim Internasionalom. "Dugo smo radili na ovom ugovoru, sto nije bilo lako, naročito posle njegovih odličnih izdanja na Kopa Americi, kao i sa klubom", rekao je direktor Leverkuzena Mihael Šade. Leverkuzen, koji je prošle sezone bio četvrti u Bundesligi, igra u plej - ofu za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona protiv Lacija sledeće nedelje. Nemačko prvenstvo počinje u petak. "Bundesliga je jedna od najatraktivnijih liga na svetu , a Leverkuzen jedan od vodećih timova u Nemačkoj već godinama", rekao je Arangiz i dodao da mu je njegov reprezentativni kolega Arturo Vidal, koji je prešao u Bajern, govorio sve najlepše o Leverkuzenu.

09:49 - Raduljica: Igramo sve bolje, moguć napredakCentar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica rekao je posle pobede nad evropskim prvakom Francuskom da njegova ekipa na terenu deluje sve bolje, ali da može još mnogo da napreduje. "Mislim da delujemo sve bolje i bolje na terenu kako pripreme odmiču. I sada smo grešili u prvom poluvremenu, baš kao i pre nekoliko dana u onom meču u Nansiju, ali ovoga puta smo se probudili na vreme i odigrali odlično drugo poluvreme. Generalni zaključak je da imamo još mnogo prostora za napredak", rekao je Raduljica novinarima posle meča u Beogradu. Srbija je u sredu uveče pobedila Francusku u Areni sa 73:63. Meč je odigran pred oko 16.000 gledalaca. "Drago mi je što smo igrali u Beogradu pred ovom divnom publikom. Što se tiče moje igre, nemam mečeve u nogama već šest meseci, i u suštini sam zadovoljan ako imam u vidu taj podatak, ali znam da mogu bolje, i nadam se da ću to i pokazati", rekao je Raduljica.

09:12 - Novaku se čisti put do finalaNekoliko iznenađenja dogodilo se u drugom kolu Rodžers kupa u Montrealu. Takmičenje su završili Tomaš Berdih, Gael Monfis, Marin Čilić i Stan Vavrinka, tako se srpskom teniseru Novaku Đokoviću praktično očistio put do velikog finala.Amerikanc Džek Sok priredio je veliko iznenađenje, eliminisao je Dimitrova, pa će u trećoj rundi Novak po prvi put igrati protiv ovog tenisera (18:30).Branilac titule, Žo Vilfred Conga, provukao se do trećeg kola, pošto je u meču protiv Roberta Bautista - Aguta spasao meč loptu u drugom setu.

Rodžers kup, drugo kolo:Izner – Pospišil 7:6, 4:6, 6:3Conga – Bautista-Agut 5:7, 7:6, 7:5Kirjos – Vavrinka 6:7, 6:3, 4:0, predajaGofan – Kveri 6:4, 6:4Tomić – Čilić 6:3, 6:4Jang – Berdih 7:6, 6:3Gulbis – Rosol 6:2, 5:7, 6:3Miler – Monfis 6:3, 3:6, 7:6

08:40 - Džordanovo ime vredi 480 miliona dolaraAdvokat bivšeg američkog košarkaša Majkl Džordana rekao je porotnicima na suđenju u Čikagu zbog neovlašćenog korišćenja njegovog imena da je on time pretrpeo veliku štetu i naveo da je kompaniju Najki koštao najmanje 480 miliona dolara. Frederik Sperling je u uvodnom obraćanju u sudu u Čikagu rekao da je to iznos novca koji je Najki platio od 2000. do 2012. godine za reklame sa imenom po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena. Bivši košarkaš Čikago Bulsa podneo je tužbu protiv lanca prodavca "Dominick's" u Čikagu zbog nedozvoljenog korišćenja njegovog imena na kuponima za biftek 2009. godine.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track