BLOG UŽIVO Blater: Platini mi pretio zatvorom!
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Blater: Platini mi pretio zatvorom!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:00 - Simona Halep u prvom finalu od Indijan VelsaRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u prvo finale od Indijan Velsa na WTA turniru u Torontu.Halep je pokazala da polako izlazi iz krize, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Saru Erani rezultatom 6:4, 6:4.Simona će se u borbi za titulu boriti sa boljom iz drugog polufinala u kojem se sastaju Serena Vilijams i Belinda Benčič.20:20 - Maksimović sve dalje od NapolijaFudbaler Torina Nikola Maksimović neće preći u Napoli jer klub nije zadovoljan ponudom Napolija.Predsednik "bikova" Urbano Kairo je rekao da ponuda od 12 miliona evra nije ni osnova za početak pregovora o mogućem transferu."Da li je Maksimović blizu Napolija? Apsolutno nije, čak se može reći da je sve dalje od tog transfera. Dobili smo ponudu od 12 miliona, plus bonuse, ali to nije realna cena igrača", rekao je Kairo.Maksimović je nedavno izrazio želju da pojača Napoli, gde bi zaradjivao oko dva miliona godišnje. "Ne kažem da je uvredljiva ponuda, jer veoma cenim novac, ali ona nije srazmerna kvalitetu Maksimovića", rekao je predsednik Torina. Srpski fudbaler je u Torino došao 2013. godine, a prethodno je igrao za užičku Slobodu i Crvenu zvezdu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je sedam mečeva. "Romanjoli je prešao iz Rome u Milan za duplo veći iznos nego što smo mi nudili. Nemamo mnogo vremena da nađemo zamenu za Maksimovića jer se bliži kraj prelaznog roka", zaključio je prvi čovek "bikova".

19:30 - Otamendi misli samo na JunajtedArgentinski fudbaler Nikolas Otamendi ne može da se skoncentriše na obaveze u Valensijizbog spekulacija u vezi transfera u Mančester Junajted.Kako prenosi španski radio Kadena Kop, Otamendi je poručio treneru Nunuo Espirito Santu da ne može da daje sve od sebe na treninzima jer je glavom već u Mančesteru.Junajted se posle propalih pregovora sa kapitenom Real Madrida Serhiom Ramosom okrenuo alternativama, a Otamendi je na vrhu te liste.Argentinski defanzivac će najverovatnije biti izostavljen sa spiska igrača za utakmicu protiv Monaka u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, što podgreva sumnje da je transfer izvestan. Otamendi je od 2014. godine član Valensije, a igrao je još za Atletiko Mineiro, Porto i Velez Sarsfeld.

18:55 - Debakl Krunićeve u kvalifikacijama za Sinsinati Aleksandra Krunić nije uspela da se pridruži Ani Ivanović i Jeleni Janković u glavnom žrebu Sinsinatija.Krunićeva je doživela debakl u prvom krugu kvalifikacija od Japanke Misaki Doi sa 6:2, 6:0.Japanka, 91. teniserka sveta, napravila je tri brejka u prvom setu, Krunićevoj nije mnogo pomogao ribrejk za 3:2, da bi u drugom bila potpuno nemoćna u svih šest gemova.Doi će se za plasman u glavni žreb Sinsija boriti sa Hrvaticom Anom Konju. Turnir u Sinsinatiju počinje u ponedeljak, Ivanovićeva je slobodna u prvom kolu, a u drugom čega bolji iz duela Venus Vilijams i Zarine Dijas. S druge strane, Jankovićeva kreće već prvog dana, a rivalka joj je Amerikanca Medison Brengl, 43. na WTA listi.18:20 - Lorencu kvalifikacije u BrnuVozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Češke, 11. trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata. Španac je u kvalifikacijama u Brnu bio sjajan, a najbolju startnu poziciju osvojio je rekordnim krugom staze u vremenu od 1:54.989 minuta.Pored Lorenca u prvom redu na startu trke, u nedelju u 14 časova, naći će se branilac titule Mark Markez i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi.

17:40 - Povreda Nastasića: Šalke ubedljiv, preokret BajeraEkipe Šalkea, Bajera, Ingolštata i Herte ostvarile su pobede u mečevima prvog kola Bundeslige. Šalke je sa ubedljivih 3:0 nadigrao Verder, a već u 17. minutu zbog povrede skočnog zgloba teren je napustio srpski reprezentativac Matija Nastasić. Bajer je posle preokreta nadigrao Hofenhajm 2:1, dok su Herta i debitant u eliti Ingoštat ostvarili minimalne pobede na gostovanjima, u Augsburgu i Majncu. Drugi debitant u ligi Darmštat je remizirao sa Hanoverom 2:2.Bundesliga, 1. kolo: Augsburg – Herta 0:1Kalu 48pBajer Leverkuzen – Hofenhajm 2:1Kisling 45, Brant 71 – Zuber 5Darmštad – Hanover 2:2Heler 31, 54 – Beršop 48, Sulu 62agMainc – Inglštad 0:1Hinteršer 66Verder Bremen – Šalke 0:3Gabre Selasije 34ag, Čupo-Moting 68, Huntelar 8518.30 Borusija Dortmund – Borusija Mehengladbah Nedelja:15.30 Volfsburg – Ajntraht Frankfurt17.30 Štutgart – Keln Petak:Bajern Minhen – Hamburger SV 5:0 (1:0)Benatija 27, Levandovski 53, Miler 69, 73, Košta 87

17:22 - Miler: I dalje smo gladni titulaTomas Miler ocenio je da je minhenski Bajern ubedljivom pobedom od 5:0 nad Hamburgom na startu sezone pokazao da je i dalje gladan titula.“Bajern je pokazao da i dalje želi istorijsku četvrtu uzastopnu titulu u Bundesligi", rekao je Miler.Dvadesetpetogodišnji Miler je u pobedi nad Hamburgom u petak učestvovao sa dva gola.Bajern je 2013. osvojio istorijsku "triplu krunu' – Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke, a eventualnom četvrtom titulom prvaka Nemačke ponovo bi zabeležio uspeh bez presedana. "Pokazali smo da smo gladni dobrih igara i uspeha i kada smo vodili protiv Hamburga sa 3:0", rekao je Miler i dodao da tim želi da zadrži pobednički mentalitet.

17:10 - Lipi: Pogba je genije i pravi vođaItalijanski stručnjak Marčelo Lipi rekao je da Pola Pogbu smatra genije i da očekuje da će pokazati da je pravi vođa pošto je dobio ’desetku’ Juventusa.„Pogba je rođeni vođa i zaslužuje ’desetku’. Time što je odlučio da ostane u Juventusu, pokazao je svoj karakter. Sada mora da potvrdi da je pravi vođa, uz svoju genijalnost, time što će se otarasiti nepotrebnih delova svoje igre, kao što su trikovi koje izvodi u pojedinim delovima terena“, naglasio je Lipi.

16:44 - Kurćubić: Protiv Spartaka da ispravimo greške iz prethodne utakmiceTrener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je da veruje da njegovi fudbaleri u predstojećoj utakmici protiv subotičkog Spartaka neće ponoviti greške u odbrani, koje su ih koštale pobede u duelu s Metalcem u prošlom kolu. "Oni teško daju golove, još teže ih primaju, a mi smo u prethodnim kolima igrali otvoreno i efikasno. Videćemo koja će filozofija biti uspešnija. Između dve utakmice, pokušali smo da odmorimo i osvežimo igrače, kao i da promenimo neke stvari u defanzivnoj liniji i ispravimo greške", rekao je Kurćubić. Novi Pazar će sutra od 19 časova biti domaćin Spartaku u šestom kolu Super lige Srbije. Pazarci su sedmi na tabeli sa osam bodova, dok je tim iz Subotice na 11. mestu sa tri boda manje. 16:10 - Milojević: Moramo dobro da se pripremimo za RadničkiTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević izjavio je da njegova ekipa mora dobro da se pripremi za predstojeću utakmicu protiv Radničkog iz Niša i pruži maksimum kako bi se vratila zacrtanim ciljevima. "To je tradicionalno neugodan protivnik za Čukarički i to može da bude dodatni motiv. Iskusna ekipa koja dugo igra disciplinovano, takmičarski i na rezultat. Zna šta hoće na terenu. Tako je bilo i u poslednjoj utakmici koju smo odigrali na Banovom brdu (1:1). Radnički ume da iskoristi svaku šansu. Moramo dobro da se pripremimo za utakmicu", rekao je Milojević na konferenciji za novinare. Fudbaleri Čukaričkog sutra od 19 časova na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, utakmicu šestog kola Super lige Srbije.

15:42 - Rednap: Januzaj veći talenat od Depaja Nekadašnji grač Liverpula Džejmi Rednap smatra da Adnana Januzaj može postati veoma važan za ekipu Mančester Junajteda, važniji čak i od njihovog letošnjeg pojačanja Memfisa Depaja, koga su platili 31 milion funti.Januzaj je u petak bio strelac pobedonosnog gola za Junajted na utakmici sa Aston Vilom.„Dobra vest za Junajteda je da se Januzaj vratio na scenu. Pomislio sam da bi mogao da ode na pozajmicu, pošto ga je tražio Sanderlend.Oni su doveli Depaja, ali mislim da su u svojim redovima već imali igrača koji je veći talenat od njega. Januzaj je zaista poseban igrač.Sećam sa kada sam ga prvi put gledao, postigao je gol protiv Sanderlenda. On može da uradi izuzetne stvari na terenu“, rekao je Rednap.

15:02 - Inter našao zamenu za slučaj da ne dovede LjajićaSrpski fudbaler Adem Ljajić mogao bi karijeru da nastavi u Interu. Kako se navodi, Inter nije uspeo da dovede Ivana Perišića, a sledeći izbor jeste upravo Ljajić.U zamenu za njega, Roma bi dobila štopera Andreu Ranokiju, koji bi popunio osetljivo mesto u sredini odbrane Rimljana.Ljajić je prethodne dve i po sezone proveo u Romi, pre toga je tri godine igrao za Fiorentinu, a ponikao je u Partizanu.

14:20 - Kadetkinje bez medalje na odbojkaškom SP u PeruuŽenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Limi. Italija je u četvrtfinalu pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 22:25, 25:18, 25:19 i 25:17, posle 97 minuta igre, pa će u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta u subotu igrati sa Poljskom.Srbija je kao protiv Koreje meč odigrala bez libera Tijane Milojević, zbog povrede kolena, a njeno mesto je zauzela Anđela Veselinović, tehničar Srbije.

13:41 - Blater: Platini mi pretio zatvoromPredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater otkrio je danas da mu je prvi covek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini poručio uoči majskih izbora za prvog čoveka FIFA da će otići u zatvor, ukoliko ne odustane. Blater je u intervjuu za danski "Volkskrant" rekao da mu je Platini poručio da će otići u zatvor, preko njegovog starijeg brata, 80. godišnjeg Petera. "Tokom ručka, Platini je seo za sto moga brata i rekao mu da mi kaže da se povučem iz izbora, ili ću otići u zatvor", rekao je Blater. Ipak, izvori bliski Platiniju preneli su agenciji AFP da su tvrdnje da je on slao bilo kakve poruke takve prirode Blateru "smešne". Blater je karjem maja peti put izabran za predsednika FIFA, ali je nekoliko dana kasnije, pod pritiskom velikog korupcionaškog skandala nakon hapšenja sedmorice čelnika FIFA, odlučio da podnese ostavku. Platini je inače, prošlog meseca potvrdio da će se kandidovati na izborima za predsednika FIFA, koji će biti održani u februaru iduće godine.

13:00 - Kuk još sezonu u BudućnostiPlejmejker Budućnosti Omar Kuk produžio je ugovor sa podgoričkim klubom na još jednu godinu.Prošle godine 185 cm visoki plejmejker prosečno je beležio 6,7 poena i 6,3 asistencije u ABA ligi, a prethodno je nosio dres brojnih evropskih klubova – Lijetuvos Ritasa, Kaha Laborala, Milana, Valensije, Unikahe, Crvene zvezde, Strazbura...Podgoričani su prošle godine bili drugi u regularnom delu ABA lige, a u polufinalu plej-ofa ispali su od Cedevite.

12:12 - Valverde: Bilo je čarobno, ali znamo šta nas tamo čekaTrener Atletika iz Bilbaa Ernesto Valverde ocenio je čarobnom noć u kojoj je njegov tim u prvom meču Superkupa Španije deklasirao Barselonu sa 4:0, ali je dodao da je pred njima i dalje težak posao. "Bilo je magično, ali vrlo dobro znamo šta nas čeka na Kamp Nou u revanšu", rekao je Valverde. On je posle trijumfa na San Mamesu konstatovao da "ovim još ništa nije postignuto". "Šteta je što se u Superkupu ne igra samo jedna utakmica. Istina, stekli smo značajnu zalihu, ali ni to protiv Barseline nije dovoljno", rekao je Valverde. Revanš meč Superkupa Španije igra se u ponedeljak.

11:42 - Kamerunac stigao u TotenhemKamerunski fudbaler Klinton Nžije, koji je do sada igrao za Olimpik iz Liona, potpisao je petogodišnji ugovor sa Totenhemom, saopštio je londonski klub.22-godišnji napadač prošle sezone je za Lion postigao sedam golova, a šest puta je tresao mrežu igrajući na deset utakmica za reprezentaciju Kameruna.„Spreman sam da dam sve od sebe kako bi moj novi klub ostvario zacrtane ciljeve“, rekao je Nžije.Nžije je pojačao redove napadačke linije Totenhema samo dva dana pošto je klub napustio Roberto Soldado koji se pridružio Viljarealu.

11:03 - Kamerunac Nžije novo pojačanje TotenhemaKamerunski fudbalski internacionalac Klinton Nžije, koji je do sada igrao za Lion, potpisao je petogodišnji ugovor sa Totenhemom, saopštio je premijerligaški klub. Dvadesetdvogodisnsji napadač prošle sezone je za Lion postigao sedam golova, a šest puta je tresao mrežu igrajući na deset utakmica za reprezentaciju Kameruna. 'Spreman sam da dam sve od sebe kako bi moj novi klub ostvario zacrtane ciljeve", rekao je Nžije. Nžije je pojačao redove nepadačke linije Totenhema, samo dva dana pošto je klub napustio Roberto Soldado, koji se pridružio Viljarealu.

10:11 - Hukić izgubio titulu od GlovackogBokser Muamer Hukić nije uspeo da 14. put odbrani titulu profesionalnog prvaka sveta u kruzer kategoriji, do 90,719 kilograma, pošto je rano jutros po srednjeevropskom vremenu poražen u Nju Džersiju od Poljaka Krištofa Glovackog nokautom u 11. rundi.U svom prvom meču u SAD, Hukić je 21 sekundu pre isteka pretposlednje runde izgubio šampionski pojas u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO), kada se posle serije snažnih udaraca drugi put Glovackog našao na podu. Prethodno je ovaj 30-godišnji Novopazarac, koji se bori za Nemačku kao Marko Huk, levim krošeom oborio Poljaka u 36. sekundi šeste runde, ali je Glovacki uspeo da se oporavi. Glovacki ima 29 godina, a ovo mu je bila 25. pobeda u isto toliko mečeva i 16. trijumf nokautom. Njegov rival je doživeo treći poraz, uz 39 pobeda i nerešen ishod. Hukić je pobedom nad Italijanom Mirkom Largetijem pre godinu 13. put odbranio WBO titulu, čime se izjednačio sa Džonijem Nelsonom Velike Britanije.

09:26 - Novicki: Čeka nas vrlo teška grupa na EPNemački košarkaš Dirk Novicki rekao je u Zagrebu da njegovu reprezentaciju čeka vrlo teška grupa na predstojećem Evropskom prvenstvu i da je prvi zadatak Nemačke - plasman u drugu fazu takmičenja. "Čuo sam da su sve ulaznice već odavno rasporodate. Trebaće nam podrška navijača, moraju da nas nose, jer imamo izrazito tešku grupu u kojoj smo sa Španijom, Italijom, Srbijom, Turskom. To je zaista teška grupa. Nadam se da ćemo proći, da ćemo se plasirati u drugu fazu u Francuskoj, a onda ćemo videti", rekao je Novicki novinarima u Zagrebu, prenosi Hina. Reprezentacija Nemačke izgubila je sinoć od Hrvatske u Zagrebu sa 72:74 u prijateljskom meču. U svom povratničkom nastupu za Nemačku nakon četiri godine 37-godišnji Dirk Novicki je odigrao 24 minuta i završio utakmicu sa 11 poena i šest skokova. I pored poraza Nemačke posle produžetka, Novicki nije bio razočaran onime što je njegova ekipa pokazala u zagrebačkoj Areni, a Hrvatsku je video kao vrlo kvalitetnog protivnika. "Oni su vrlo dobra ekpa, dobro popunjena na svim pozicijama. Imaju nekoliko odličnih šutera... Zapravo, ponosan sam na svoju ekipu. Borili smo se, došli u priliku da pobedimo pred njihovim navijačima. Mislim da je to bio vrlo dobar prvi test za nas. Igraćemo opet u nedelju (u Bremenu), kad očekujem da ćemo biti malo bolji", rekao je košarkaš Dalasa. Novicki u Zagrebu nije odigrao završnicu meča, već je produžetak pratio sa klupe. "Nismo želeli da odigram mnogo više od 20 minuta. Ovo mi je bila prva utakmica od aprila. Dobro je što sam osetio loptu i upoznao se sa ekipom. Napravio sam neke greške, moraću da budem precizniji. Bio sam malo izgubljen. Imamo još šest utakmica za popravke. Nadam se da ću do početka septembra biti precizniji na oba kraja terena. Imamo dosta mladih igrača, sve je prilično novo, ali mislim da ćemo biti spremni", rekao je on.08:40 - Enrike: Ako je neko sposoban da stigne 4:0, onda smo to miAtletik Bilbao deklasirao je Barselonu rezultatom 4:0, u prvom meču Superkupa Španije, a trener Katalonaca Luis Enrike ubeđen je da njegov tim može da osvoji trofej."Ako je neki tim u Evropi sposoban da se vrati posle ovakvog rezultata, onda smo to mi. Primili smo mnogo golova, pokušaćemo to da popravimo. Fudbal je igra grešaka. Preuzimam odgovornost za rotaciju igrača, igrali smo pre manje od tri dana. Ipak, imam poverenje u svoje igrače i ponovo bih izveo isti sastav", rekao je trener Barse.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track