PARTIZAN ČEKA BATE: Tek ćemo da tresemo mušemu Lige šampiona
Foto: Ap

Bitka za 14 miliona evra

PARTIZAN ČEKA BATE: Tek ćemo da tresemo mušemu Lige šampiona

Fudbal -
Žurka pred 28.500 „grobara“: Trener crno-belih Zoran Milinković najavljuje napadačku igru danas (20.45, RTS1) u Humskoj protiv Belorusa, koji brane 1:0 iz prvog meča plej-ofa za elitno takmičenje

Šef stručnog štaba Partizana Zoran Milinković ističe da je njegovim igračima večeras (20.45, RTS 1) preostalo da naprave još jedan korak do plasmana u Ligu šampiona. Kaže „korak“, a sprema se za fudbalski maraton sa BATE Borisovim u kom će za konačan trijumf biti potrebni jaki nervi, mudrost i požrtvovanje svakog člana ekipe do granice fanatizma.- Nesporna je naša želja da napravimo taj korak koji nam je preostao do plasmana u Ligu šampiona. Još nam je svima u svežem sećanju utakmica sa Steauom, pa bismo želeli, uz sav respekt prema rivalu, da našim navijačima priredimo još jedno crno-belo veče i da „mušemu“ zadržimo u Beogradu - rekao je Milinković, naglasivši da su svi njegovi igrači fit za najvažniji meč sezone.Zamenu za isključenog Marka Jevtovića i detalje o ekipi Milinković je namerno preskočio da bi protivniku ostavio teme za razmišljanje, dok je svoju strategiju za večeras opisao kao napadačku.- Razumećete zašto želim da prećutim zamenu za Jevtovića, budući da bi otkrivanje toga omogućilo Belorusima da izađu na teren sa spremnim odgovorom. Ono što mogu reći jeste da ćemo igrati ofanzivno, ali tako da nas naše nastojanje da postignemo gol ne dovede u probleme.

Darko Brašanac, najbolji igrač Partizana uz Andriju Živkovića, uporedio je atmosferu pred meč sa BATE i onu koja je vladala pred duel sa Rumunima.- Veći smo pritisak osećali pred Steauu! Sada imamo obezbeđen prolaz u Ligu Evrope, ali se ne zaustavljamo tu. Navijači će nam biti veliki plus, što se pokazalo i protiv Rumuna, posebno u trenucima kada smo imali negativan rezultat - rekao je Brašanac.

Darko BrašanacNE VOLIM PENALE, MISLIM NA ZDRAVLJE NAVIJAČACrno-beli su spremni da i u drami sa penal završnicom, kao protiv Njukasla i Anderlehta, ponovo dođu do elitnog evropskog društva, ali bi Brašanac voleo da se plasman obezbedi u regularnih 90 minuta.- Pucao bih penal, ali bih ipak voleo zbog naših porodica i navijača da ranije rešimo pitanje prolaza u Ligu šampiona - rekao je Brašanac, da bi ga neko podsetio i na penale sa Artmedijom:- Joj, da... Artmedija... Sećam, kako se ne bih sećao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track