Najnovije vesti

KRITIKE NA RAČUN PREDSEDNIKA UEFA: Protivkandidati oštro protiv Mišela Platinija
Foto: Reuters

Napad na prvog čoveka evropskog fudbala

KRITIKE NA RAČUN PREDSEDNIKA UEFA: Protivkandidati oštro protiv Mišela Platinija

Fudbal
Platini nije upleten u nedavne skandale Fife, ali je 13 godina bio član Izvršnog odbora te organizacije, a nedavno je prekinuo blisko prijateljstvo sa Blaterom

LONDON - Potencijalni kandidat za mesto predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Dejvid Nakid doveo je danas u pitanje kredibilitet njegovog rivala za to mesto Mišela Platinija, predsednika Uefe.

"Platini je sebe pozicionirao kao reformatora, ali kako je to moguće? Kako neko može da tvrdi da je slobodan i neokaljan kada je u osnovi deo kruga koji je fudbal doveo na ovako jadan nivo?", upitao je Nakid u intervjuu agenciji AP.

Platini nije upleten u nedavne skandale Fife, ali je 13 godina bio član Izvršnog odbora te organizacije, a nedavno je prekinuo blisko prijateljstvo sa Blaterom. On je Blateru 1998. čak pomogao da sa mesta generalnog sekretara dođe do predsedničke funkcije.

Platinija je kritikovao i Čung Mong-Jon, koji je ranije ovog meseca pokrenuo svoju kampanju za mesto prvog čoveka Fife.

"Odjednom je postalo veoma moderno da se bude Blaterov neprijatelj", naveo je taj Južnokorejac.

Za razliku od Čunga, koji je bio potpredsednik Fife, Nakid, iz Trinidada i Tobaga, nikada nije imao funkciju u toj organizaciji.

On je igrao u nekoliko evropskih, američkih i bliskoistočnih klubova, pre nego što je postao trener, a potom i otvorio fudbalsku akademiju u Libanu.

Da bi neko postao kandidat, moraće da dobije pismenu podršku pet državnih saveza, a Nakid tvrdi da je uz njega cela Karipska unija, u kojoj ih je 25.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...