BLOG UŽIVO: U Augsburgu se raduju susretu sa Grobarima
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: U Augsburgu se raduju susretu sa Grobarima

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:25 - Trener AZ Alkmara: Partizan nije slabiji od AtletikaFudbaleri Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope sastaće se Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augsburgom, odlučeno je danas žrebom u Monte Karlu. "Najvažnije je da se nalazimo u grupnoj fazi Lige Evrope, ovo su lepi trenuci za klub. Biće sjajno igrati protiv Atletik Bilbaoa, koji ima veoma jak tim. Ništa slabiji nisu Partizan i Augsburg, biće teško, ali imamo šanse", rekao je trener AZ Alkmara Džon van der Brom za sajt UEFA.

19:09 - Atletik Bilbao: Idemo daljeTrener Atletik Bilbaoa Ernersto Valverde ističe da je optimista oko plasmana u narednu runde Lige Evrope u kojoj će se njegov tim sastati sa Partizanom, AZ Alkmarom i Augsburgom. "Nalazimo se u veoma teškoj grupi, sa velikim imenima iz najjačih liga Evrope. Još uvek ne poznajemo dovoljno dobro rivale iz grupe, ali ubrzo ćemo saznati više o njima. Cilj nam je da se plasiramo dalje", izjavio je Valverde.

18:47 - Zilkić: Zadovoljan sam nastupom Amele Terzić na SPAtletski trener Rifat Zilkić rekao je po povratku sa Svetskog prvenstva u Pekingu da je zadovoljan nastupom reperzentativke Srbije Amele Terzić, koja je na tom takmičenju u kvalifikacijama na 1.500 metara istrčala treći rezultat karijere. "Otišli smo malo ranije zbog aklimatizacije i tempirali da nam kvalifikacije budu finale pre finala. Zaista, mala je razlika između kvalifikacione i finalne trke, puno je sjajnih atletičarki. Neke sa vrhunskim rezultatima nisu ni stigle do polufinala, Amela je otišla kao 38. na svetu i uspela je da to ostvari. Ovo je veliki napredak u odnosu na prethodno planetarno prvenstvo u Moskvi", rekao je danas Zilkić Radiju sto plus.On je izrazio zadovoljstvo nastupom 22-godišnje Novopazarke u kvalifikacijama i ocenio da je taktički loše postupila u polufinalu. Ona je u kvalifikacijama istrčala 4:06,07 minuta, što je njen treći najbolji rezultat u karijeri. "U kvalifikacijama je kontrolisala dešavanja na temperaturi od preko 30 stepeni, tu je pokazala da ima kvalitet za finale. U polufinalu je viđeno taktičko nadmudrivanje, lošije je trčala i skoro celu trku bila u drugoj stazi. Zbog nervoze i nekih kontakata u grupi izašla je 750 metara pre cilja, ali još nema kvalitet za dug finiš. Bila je malo dekoncentrisana, ali i ovo je veliki stimulans", istakao je Zilkić.

18:19 - Jamajčanki Vilijems zlato na 100 preponeJamajčanska atletičarka Danijela Vilijams osvojiila je danas titulu u disciplini 100 metara s preponama na prvenstvu sveta u Pekingu. Vilijams je pobedila u finalu ličnim rekordom od 12,57 sekundi, dok je srebro pripalo Nemici Sindi Roleder u vremenu 12,59 sekundi. Bronza je otišla u ruke Beloruskinje Aline Talaj koja je rezultatom 12,66 postavla nacionalni rekord.

18:01 - Hamšik: Navijači Napolija zaslužuju SkudetoFudbaler Napolija Marek Hamšik rekao je danas da navijači tog kluba zaslužuju da osvoje Seriju A. "Želimo da osvojimo titulu ove sezone, jer naši navijači to zaslužuju. Na početku smo sezone i čeka nas dug šampionat", rekao je Hamšik za Mediaset. On je dodao da očekuje da Napoli pokaže dobru igru, posebno posle poraza od Sasuola (2:1) u prvom kolu italijnaskog šampionata. "Imamo vremena da se oporavimo i spremni dočekamo utakmicu protiv Sampdorije u nedelju. Jedva čekamo da se vratimo na teren i pokažemo našu snagu", rekao je Hamšik. Hamšik je tokom karijere nastupao za Slovan iz Bratislave i Brešu, dok je član Napolija od 2007. godine. Za klub iz Napulja odigrao je 353 utakmice, postigao 90 golova i osvojio dva Kupa i Superkup Italije. Napoli će u nedelju od 20.45 sati, ugostiti ekipu Sampdorije, u drugom kolu Serija A.

17:31 - Lev pozvao Čana u reprezentaciju NemačkeSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Poljske i Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine među kojima je i debitant Emre Čan iz Liverpula. Lev je Čanu nemenio mesto u odbrani, iako 21-godišnji fudbaler obično igra na sredini terena. "On je raznovrstan fudbaler, koji je se odlično razvija u Liverpulu", rekao je Lev, prenosi agencija AP. U odnosu na Svetsko prvenstvo u Brazilu nema golmana Borusije Dortmund Romana Vajndefelera, koji je izgubio mesto i u startnoj postavi "milionera", dok su zbog povrede odsutni Sami Kedira, Bendekit Hevedes, Erik Drum i Antonio Rudiger. Na spisku se nalazi 23 igrača: Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mark-Andre ter Štegen (Barselona), Ron-Robert Ziler (Hanover). Odbrana: Džerom Boateng (Bajer Minhen), Emre Čan (Liverpul), Matijas Ginter (Borusija Dortmund), Jonas Hektor (Keln), Mats Humels (Borusija Dortmund), Škodran Mustafi (Valensija), Sebastijan Rudi (Hofenhajm). Sredina terena: Karim Belarabi (Bajer Leverkuzen), Ilkaj Gundogan (Borusija Dortmund), Kristof Kramer (Bajer Leverkuzen), Toni Kros (Real Madrid), Tomas Miler (Bajern Minhen), Mesut Ozil (Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaraj), Mako Rojs (Borusija Dortmund), Andre Širle (Volfsburg), Bastijan Švajnštajger (Mančester Jnajtede). Napad: Mario Gece (Bajern Minhen), Maks Kruze (Volfsburg), Kevin Foland (Hofenhajm). Nemačka se nalazi na drugom mestu grupe D sa bodom zaostatka u odnosu na Poljsku, koja je sakupila 14, dok je Škotska treća sa 11. Fudbaleri Nemačke 4. septembra dočekuje Poljsku u Frankfurtu, dok tri dana kasnije gostuju selekcije Škotske u Glazgovu.

17:14 - Cirbes počinje da trenira krajem septembraDobre vesti stigle su iz Nemačke za Crvenu zvezdu. Iako se u prvi mah sumnjalo da je povreda skončnog zgloba leve noge koju je Maik Cirbes zadobio na prijateljskoj utakmici sa Letonijom ozbiljnije prirode i da mu predstoji duža pauza, te se prognoze na sreću nisu ispostavile kao tačne. Nakon što je otok spao Cirbes je uradio dodatna snimanja, a detalje lekarskog pregleda preneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić:"Maikova povreda na sreću nije teže prirode. Drugi snimak koji je urađen je pokazao mnogo povoljniju situaciju tako da mu predstoji pauza od mesec dana. Cirbes će prema prognozama koje sada imamo početi da trenira već krajem septembra. Činjenica je da će propustiti nekoliko uvodnih mečeva na startu sezone, ali najvažnije je da se ne radi o tako ozbiljnoj povredi kako se u prvi mah mislilo i da će njegov oporavak mnogo kraće trajati".

16:58 - Šipers osvojila zlato u trci na 200 metara na SPHolandska atletičarka Dafne Šipers osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara na Svetskom prvenstvu u atletici. Šipers je pobedila rezultatom od 21,63 sekunde i postavila novi rekord svetskih šampionata. Ona je ovom pobedom sprečila reprezentativce Jamajke da osvoje sve četiri medalje u dve najbrže trkačke discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srebrnu medalju osvojila je Jamajčanka Elejn Tompson ličnim rekordom od 21,66 sekundi, a njena sunarodnica Veronka Kembel-Braun bronzanu rezultatom 21,97 sekundi.

16:37 - Šubenkov doneo prvo zlato Rusiji na SPRuski atletičar Sergej Šubenkov osvojio je danas prvo zlato za svoju zemlju na šampionatu sveta u Pekingu, u disciplini 110 metara s preponama. Šubenkov je do titule došao u vremenu 12,98 sekundi. Jamajčanin Hensi Parčmant osvojio je srebro rezultatom 13,03. Bronza u vremenu 13,04 otišla je u ruke svetskog rekordera Amerikanca Arijesa Merita koji odmah nakon šampionata treba da se podvrgne transplantaciji bubrega.

16:24 - Milojević: Podižemo formu, ali i dalje nisam zadovoljanTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da očekuje da ekipa nastavi da podiže formu i zabeleži dobar rezultata protiv Metalac u Gornjem Milanovcu. "Predstoji nam još jedna u nizu teških utakmica, pogotovo što igramo na strani i to drugu u nizu. Posle meča protiv Voždovca bio sam zadovoljan, jer je očigledno da smo malo podigli formu. Ali je to daleko od toga što ja očekujem i što ovi momci mogu. Verujem da ćemo imati uzlaznu putanju kad je reč o formi", rekao je Milojević na konferenciji za medije. On je dodao da je Metalac organizovana, dobro ukomponovana i vođena ekipa, koja nije slučajno izneneađenje dosadašnjeg dela prvenstva. "Sigurno da imaju veliki motiv pred svojim navijačima, međutim uvek je lepo igrati u Milanovcu - izuzetno lep teren, lep fudbalski ambijent i mislim da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svetlu. Idemo da igramo fudbal protiv dobre ekipe i sigurno da želimo da se predstavimo u kvalitetom izadnju", izjavio je Milojević. Trener Čukaričkog istakao je da je razočaran jer se napadač Staniša Mandić nije našao na spisku mlade fudbalske reprezentacije Srbije. "Ne mešam se u izbor selektora i to me ne intersuje. Lično smatram da je ovo poražavajuće za Čukarički. Mislim da nismo zaslužili ovakav tretman. Staniša Mandić je biser srpskog fudbala i treba da ga gajimo. Veoma sam razočaran, ali idemo dalje. Nećemo nikog da ucenjujemo, ali to što osećam imam i potrebu da kažem", konstatovao je Milojević.

16:09 - Muslin nije više trener StandardaBivši trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin dobio je otkaz na klupi Standarda iz Liježa posle eliminacije od Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope. Standard je eliminisan iz Evrope iako je u revanšu u Liježu pobedio Molde sa 3:1, ali je ranije poražen u Norveškoj (2:0), posle čega je Muslin napustio klub. Belgijski tim će privremeno voditi tandem Erik Gerec i Erik Deflandr, koji su u igračkoj karijeri igrali za Standard. Muslin se na klupi Standarda zadržao nešto manje od tri meseca, a prethodno je između ostalog vodio Lokeren, Bordo, Lens, Levski, Lokomotivu iz Moskve, Krasnodar i Amkar. Trener Crvene zvezde bio je u dva navrata, gde je osvojio tri titule državnog prvaka i dva Kupa Srbije.

15:44 - U Augsburgu se raduju susretu sa GrobarimaTrener fudbalera Augsburga Markus Vajncajrl rekao je danas da je zadovoljan žrebom za grupnu fazu Lige Evropa i da njegova ekipa može da iznenadi protivnike. Žrebom u Monaku danas su određene grupe za takmičenje u Ligi Evropa, a Augsburg će igrati u Grupi L sa Atletikom iz Bilbaa, AZ Alkmarom i Partizanom. "Zadovoljni smo protivnicima. Dobili smo tri atraktivne ekipe i sigurno će to biti tri lepa putovanja za naše navijače. Želimo da igrao kao u Bundes ligi. U šest utakmica u Ligi Evrope možemo da steknemo veliko iskustvo i napravimo iznenađenje ili dva", rekao je Vajcajrl za klupski sajt. Predsednik Augsburga Klaus Hofman rekao je da je svaka utakmica u Ligi Evropa poklon za njegov klub. "Uživaćemo u utakmicama. Ali o tome nećemo da mislimo sve do nedelje, pošto moramo da se koncentrišemo na subotnju utakmicu protiv Ingolštata", rekao je Hofman. Sportski direktor Stefan Rojter je takođe zadovoljan žrebom. "Atletik je vrhunski klub u Španiji i čeka nas težak zadatak. Naš kapiten Pol Verhaeg želeo je holandski klub i dobili smo AZ. A u Beogradu se radujemo sjajnoj atmosferi protiv Partizana", rekao je Rojter.

15:23 - Kučka u Milanu do 2019.Doskorašnji fudbaler Đenove Juraj Kučka potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Milanom, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu italijanskog kluba. Slovački vezista tokom karijere nastupao je za Podbrezovu, Ružomberok, Spartu iz Praga, dok je u Đenovi od 2011. godine. "Veoma sam srećan što sam ovde. Ovo je za mene velika prilika i izazov da zaigram za Milan. Sve se desilo veoma brzo i jedva čekam utakmice. Sutra nas čeka meč protiv Empolija i želim da dam sve od sebe", rekao je Kučka za klupski sajt. Za ekipu Đenove odigrao je 120 utakmica i 10 puta se upisao u listu strelaca. Za reprezentaciju Slovačke zabeležio je 41 nastup uz četiri postignuta gola.

15:11 - Mesi: Neće me oterati iz reprezentacijeLionel Mesi poručio je da nema nameru da napušta reprezentaciju, uprkos kritikama domaćih medija."Nikada nisam rekao da ću otići iz reprezentacije, koliko god neki pokušavaju da me 'ubiju', u tome neće uspeti", rekao je Mesi za ESPN.On je naglasio da je već naviknut na kritike, kada ne odigra na očekivanom nivou, kao što je to bilo prošlog meseca kada je Argentina izgubila u finalu Kopa Amerike od Čilea."Dokle god me selektor Martino bude zvao u tim, odazivaću se", dodao je Mesi.

14:44 - Aleksandar Jevtić potpisao za BATE BorisovJoš jedan igrač će predstavljati Srbiju u Ligi šampiona. Kako je i nagovešteno pre dvomeča sa Partizanom ugovor sa BATE Borisovim potpisao je nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa šampionom Belorusije. Jevtić je pregovarao sa klubom iz Borisova više od mesec dana. Činilo se da su pregovori u jednom trenutku zapeli u ćorsokak, ali na kraju Jevtić je odlučio da karijeru nastavi u Belorusiji. Posle odlaska iz Crvene zvezde Jevtić je branio boje kineskih klubova Đingsua i Lioninga. U crveno-belom dresu odigrao je 50 utakmica i postigao 12 golova.

14:22 - Runi: Mesi je najbolji u istorijiKapiten Mančester junajteda Vejn Runi nema dilemu da je Lionel Mesi bolji igrač od Kristijana Ronalda.Runi je čak izjavio da je po njegovom mišljenju briljantni Argentinac najbolji fudbaler u istoriji. Mesi je u četvrtak osvojio nagradu za najboljeg igrača Evrope drugi put u svojoj karijeri, a Runi smatra da je Argentinac jednostavno bolji od njegovog bivšeg saigrača. Na pitanje Mesi ili Ronaldo, Runi je odgovorio: "Rekao bih Mesi. On radi stvari... U mojim očima on je najbolji fudbaler u istoriji. Jednostavno, način na koji igra, golovi koje postiže, to izgleda spektakularno".

14:00 - Potera za Kostićem, Štutgart traži 25 miliona evraSrpski reprezentativac Filip Kostić mogao bi ovog leta da promeni sredinu i tako postane treći najskuplji fudbaler u Nemačkoj ovog leta! Kako javljaju dobro obavešteni lokalni mediji u Štutgartu brzonogi krilni napadač stavio je do znanja čelnicima Švaba da je nezadovoljan i da želi da ode, ali Štutgart bi ga navodno pustio samo uz obeštećenje od 25.000.000 evra?! Isti izvor navodi da su do juče bila zaintersovana četiri kluba, te da ih cena nije pokolebala - Šalke, Dortmund, Leverkuzen i Hamburger. Jasno, Bajer Leverkuzen je noćas angažovao Kevina Kampla i tako rešio svoj problem na krilnoj poziciji, čime se povukao iz trke, HSV deluje kao najmanje realna opcija, tako da kao ozbiljni potencijalni kupci ostaju Šalke i Dortmund.

13:32 - Leverkuzen angažovao Kampla iz DortmundaSlovenački fudbaler Kevin Kampl, koji je do sada igrao za Borusiju iz Dortmunda, potpisao je danas petogodišnji ugovr sa Bajerom iz Leverkuzena. Kampl je stigao u Dortmund prošle zime, ali nije ostavio jak utisak. On je ranije branio boje Salcburga, dok je klub vodio trener Rodžer Šmit koji je sada u Leverkuzenu. Leverkuzen je ranije danas saopštio da se njihov napadač Son Hung Min iz Južne Koreje pridružio Totenhemu.

13:09 - Šmajhel: Voleo bih da De Hea ostane u JunajteduLegendarni golman Mančester Junajteda Peter Šmajhel rekao je danas da bi voleo da David De Hea potpiše novi ugovor i ostane u klubu. Od početka prelaznog roka traje "saga" oko prelaska De Hee u Real Madrid, a njegov status i dalje nije izvestan, iako 24-godišnjem golmanu ističe ugovor na kraju sezone. "Voleo bih da De Hea ostane u Mančesteru i potpiše novi petogodišnji ugovor. On je bio izuzetan u poslednje dve sezone, a naravno da nije svejedno kada vas Real pozove. Imaću razumevanja ako ode iz kluba, jer je mnogo dao Junajtedu. Želim da situacija bude što pre rešena, pošto je smešno to obavljati tokom sezone", rekao je Šmajhel za Skaj Sport. De Hea je na početku sezone mečeve posmatrao sa tribina, a mesto na golu preuzeo je novi čuvar mreže "đavola" Serhio Romero. Španski golman je u Junajted stigao iz Atletiko Madrida, i do sada je mrežu tima sa Old Traforda čuvao u 175 nastupa.

12:38 - Toivonen na pozajmici u SanderlenduFudbalski reprezentativac Švedske Ola Toivonen do kraja sezone igraće na pozajmici u Sanderlendu, saopštio je danas engleski premijerilgaš, Toivonen će u Sanderlend preći iz francuzkog Rena za koji je na 46 utakmica postigao 14 golova. Bivši fudbaler Dagerforša, Ergite, Malmea i PSV-a debi u novom klubu mogao bi da ima već sutra kada "crne mačke" gostuju ekipi Aston Vile u 4. kolu Premijer lige. "Sarađivali smo u PSV-u i poznajem ga dobro. On je reprezentativac sa dosta iskustva, može da igra ofanzivnog veznog i napadača, postiže golove i dobar je u skoku. Doneće nešto sasvim novo timu", rekao je menadžer Sanderlenda Dik Advokat. Toivone je za reprezentaciju Švedske odigrao 43 utakmice i postigao devet golova.

12:14 - Totenhem doveo pojačanje iz LeverkuzenaJužnokorejski fudbaler Son Heung-Min prešao je danas u engleski Totenhem iz nemačkog Bajer Leverkuzena. Son je sa engleskim klubom potpisao petogodišnji ugovor. Britanski mediji su premeli da je Totenhem za njega platio oko 18 miliona funti. Son je celu profesionalnu karijeru proveo u Nemačkoj. Za Hamburg je debitovao 2010, a tri godine kasnije prešao je u Bajer.

11:45 - Maler za Francuze: Pelikansi ne daju Ažinsi na EvrobasketNju Orleans Pelikansi zabranili su Aleksi Ažinsi da nastupa za Francusku na Evropskom prvenstvu. Francuski košarkaš poslednjih nedelja ima probleme sa Ahilovom tetivom, zbog čega Pelikansi ne žele da rizikuju ozbiljniju povredu i otuda zabrana učešća na Evrobasketu.Pelikansi imaju ozbiljne planove za Ažinsu u narednom periodu, pa ne čudi što su ovog leta potpisali četvorogodišnji ugovor sa njim vredan 20 miliona dolara. Povreda nije toliko ozbiljna da ne bi mogao da bude u timu Francuske, ali sama činjenica da i dalje oseća bol bila je dovoljna za Pelikanse da mu zabrane da igra na Evropskom prvenstvu

11:03 - Bertomeu: Nema slabih protivnikaPredsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Bertomeu rekao je danas da u Ligi šampiona nema slabih protivnika. "Ne postoje slabi klubovi. Svi su jaki. To je zanimljivo. Naši igrači će imati motiva da igraju protiv narednih rivala", rekao je Bertomeu španskim medijima. Barselona će igrati u grupi sa Bajer Leverkuzenom, Romom i ekipom BATE Borisov. "To je dobra grupa. Zanimljiva je za navijače, koji će moći da uživaju u fudbalu", kazao je prvi čovek katalonskog kluba. Barselona, koja je branilac trofeja, novu sezonu Lige šampiona počeće 16. septembra, kada će gostovati Romi

10:19 - Barać potpisao tromesečni ugovor sa ArmanijemDoskorašnji košarkaš Cedevite Stanko Barać novi je član Armanija, potvrđeno je danas na sajtu italijanskog kluba. Barać će sa Armanijem potpisati tromesečni ugovor, do završetka prve faze Evrolige, a potom će stručni štab odlučiti da li da mu ponudi ugovor do kraja sezone. Tokom karijere 29-godišnji hrvatski centar nastupao je za Široki, Laboral, Valensiju, Efes, dok je sa Cedevitom potpisao ugovor u januaru ove godine. Barać će tako imati priliku ponovo da sarađuje sa novoizabranim trenerom Armanija Jasminom Repešom, koji ga je trenirao u Cedeviti. Sa hrvatskim klubom osvojio je prvenstvo i Kup i prosečno beležio 9 poena i 5,5 skokova po utakmici. Redove italijanskog evroligaša u ovom prelaznom roku pojačali su bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde Milan Mačvan i Čarls Dženkins.

09:32 - Kevin Anderson u polufinalu Vinston SejlemaJužnoafrikanac Kevin Anderson plasirao se u polufinale ATP turnira u Vinston Sejlemu (Severna Karolina) pošto je jutros savladao hrvatskog tenisera Bornu Chorića sa 6-2, 7-6 (7-1). Protivnik Andersonu u meču za ulazak u finale biće Tunišanin Malek Žaziri koji je pobedio Tomaza Belučija iz Brazila sa 6-3, 6-2. U drugom polufinalu sastaće se Amerikanac Stiv Džonson kojem je Lu Jen-Hsun iz Kineskot Tajpeha predao meč bez borbe i Pjer Erber iz Francuske koji je pobedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 4-6, 7-6 (7-5), 6-2. Ukupan nagradni fond na turniru u Vinston Sejlemu iznosi 695.515 dolara.09:06 - Petra Kvitova u polufinalu Nju HejvenaČetvrtu godinu za redom Čehinja Petra Kvitova igraće u polufinalu WTA turnira u Nju Hejvenu (Konektikat) pošto je jutros savladala poljsku teniserku Agnješku Radvanjsku sa 7:5, 6:4. Protivnica Kvitovoj u meču za ulazak u finale biće Karolina Voznijacki iz Danske koja je obedila Francuskinju Karolin Garsiju sa 6:3, 6:0. Zanimljivo je da je Voznijacki u Nju Hejvenu bila neprikosnovena od 2008. do 2011. godine, a da je 2012. titulu osvojila Kvitova. U drugom polufinalu turnira koji se igra za nagradni fond od 689.063 dolara, sastaće se Lesija Curenko iz Ukrajine i Čehinja Lusi Šafarova. Curenku je pobedila Karolinu Pliškovu iz Češke sa 6:2, 6:2, dok je Šafarova bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove - 6:7 (4-7), 6:4, 7:5.

08:30 - Laveci postigao dogovor sa Interom, čeka se PSŽFudbaler Pari Sen Žermena, Ezekijel Laveci, prihvatio je ponudu milanskog Intera i čeka se samo da francuski klub da zeleno svetlo kako bi se ovaj transfer realizovao.Laveci je pristao na uslove Intera po kojima će godišnje zarađivati 3,5 miliona evra, a potpisaće najverovatnije ugovor na tri godine.U ovom trenutku kamen spoticanja u pregovorima dve strane predstavlja otkupna cena za 30-godišnjeg golgetera. PSŽ je prvobitno tražio 12.000.000 evra, ali je spreman da cenu spusti najviše na 10.000.000 evropskih novčanica, dok Inter nema nameru da ode iznad šest miliona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track