BLOG UŽIVO: Hamilton na pol poziciji u Monci
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Hamilton na pol poziciji u Monci

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

17:04 - Nemačka bolja od Islanda, častan poraz BiH, Češka ubedljivaKošarkaška reprezentacija Nemačke pobedom je počela takmičenje na Evorpskom prvenstvu, pošto je danas u Berlinu, u prvom kolu Grupe B, pobedila Island sa 71:65 (20:14, 21:12, 18:17, 12:22).Nemačka je bila bolja tokom celog meča, a Island je samo u poslednjoj četvrtini uspeo na kratko da priđe, ali ne i da iznenadi velikog favorita. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dirk Novicki i Denis Šreder sa po 15 postignutih poena. Island je predvodio Jon Stefanson sa 23 poena. U Grupi A, Poljska je u uzbudljivom meču pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 68:64. "Zmajevi" su posle prve četvrtine vodili 18:16, ali su pali u drugoj deonici i Poljska je tada napravila dvocifrenu razliku i na poluvreme otišla sa 10 poena prednosti. Selekcija BiH je u drugom poluvremenu uspela da priđe, ali ne i da preokrene rezultat. U prvom meču šampionata, Češka je ubedljivo pobedila Estoniju sa 80:57 u Grupi D, dok je Holandija u Grupi C savladala Gruziju sa 73:72. Srbija danas od 18.00 igra protiv Španije svoj meč prvog kola.

16:14 - Svetislav Pešić veruje u Srbiju i selektora ĐorđevićaNekadašnji selektor Jugoslavije i Nemačke Svetislav Pešić rekao je danas da veruje u reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu i kazao je da treba podržati i selektora Aleksandra Đorđevića."Srbija je odlična. Tim je dobar, postoji kontinuitet sa trenerom, napravljena je atmosfera, dobra je ekipa. Znamo da je u košarci ekipa na prvom mestu, to je ekipni sport u kome na kraju pojedinci odlučuju. Srbija ima dovoljno pojedinaca koji se neće uplašiti lopte na kraju", rekao je Pešić novinarima iz Srbije u Berlinu. Srbija igra u grupi sa Nemačkom, Španijom, Italijom, Turskom i Islandom. "Jaka je grupa, jake su reprezentacije...Nema Srbija razloga da se plaši, ali mora svakog da respektuje, a to nam nije uvek jača strana. Respekt je potreban, on pojačava koncentraciju, ozbiljnost. Imamo iskustva, to su igrači koji dugo igraju na vrhunskom nivou. Ja verujem u Srbiju", rekao je Pešić. Iskusni stručnjak je kazao da treba dati podršku selektoru. "Mi smo vrlo često u kontaktu, čujemo se, razgovaramo. On je na dobrom putu da napravi dobru reprezentaciju. Biće vrhunski trener. Trener se postaje ne samo pobedama, nego i porazima, teškim situacijama, povredama, neuspesima. Treba mu dati podršku zato što je on to zaslužio. On će ovu reprezentaciju zadužiti", rekao je Pešić. U razgovoru sa novinarima pomenuo se i zvanično najbolji igrač Evrolige Nemanja Bjelica, za koga mnogi govore da mu je Pešić preporodio karijeru kada ga je iz Austrije doveo u Crvenu zvezdu, kao i da je najzaslužniji za njegov razvoj. "On je najzaslužniji za svoj razvoj, naravno, a mi koji smo bili u prolazu smo uticali na njegovo razumevanje košarke, trening...Postao je ozbiljan čovek, ozbiljan igrač, dobio je samopouzdanje koje mu je falilo. Napunio se iskustvom igrajući u Evroligi i sada je tamo gde pripada (NBA)", rekao je Pešić.

15:49 - Dangubić: "Orlovi", vratite se sa zlatomNemanja Dangubić u petak uveče priključio se treninzima Crvene zvezde . Bek crveno-belih tokom leta konkurisao je za mesto u reprezentaciji Srbije i naglasio da mu je bila velika čast da trenira sa najboljim košarkašima naše zemlje pod dirigentskom palicom trenera Saše Đorđevića."Želim im mnogo sreće i da se vrate sa zlatnom medaljom. To su sve zaista sjajani momci. Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem u takvoj ekipi, jer je prava privilegija biti deo reprezentacije Srbije. Moja velika želja je da zaigram u dresu sa državnim grbom na nekom velikom takmičenju. Radiću još napornije kako bih stigao do tog cilja", poručio je Dangubić.On se sada okreće obavezama u Crvenoj zvezdi. "Spreman sam, vredno sam trenirao ovih 45 dana sa nacionalnim timom. Svaki trening je bio zadovoljstvo, a sada će mi i taj rad tokom leta pomoći da se brzo vratim u ritam u klubu. Mnogo obaveza je pred nama i još mnogo rada, kako bi smo se uigrali za početak sezone i prve utakmice u ABA i Evroligi".Prethodna sezona bila je najuspešnija u istoriji kluba."U svlačionici već imamo internu parolu, nešto kao lajt-motiv i poruku za navijače koju ćemo uporno ponavljati do početka sezone: 'Hoćemo punu halu'. Zaista nam je važno da imamo veliku podršku na svakoj utakmici. Zato pozivam naše navijače da budu uz nas, a to će najlakše uraditi kupovinom sezonske ulaznice", rekao je Nemanja Dangubić.

15:29 - Hamilton na pol poziciji u MonciBritanski vozač Formule 1 Luis Hamilton za volanom Mercedesa osvojio je danas pol poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Italije koja se vozi na stazi u Monci. Ovo je bila 49. pol pozicija Hamiltona u karijeri, sedma uzastopna i ukupno 11. ove sezone. Drugo i treće najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarili su vozači Ferarija Finac Kimi Raikonen i Nemac Sebastijan Fetel. Hamiltonov timski kolega Nemac Niko Rozberg koji za njim zaostaje 28 bodova na drugom mestu u generalnom plasmanu, završio je kavlifikacije na četvrtom mestu.

15:11 - Real donira milion evra za izbegliceMadridski Real odlučio je da donira milion evra za pomoć izbeglicama u Španiji, saopštio je španski klub.„Real će donirati milion evra za pomoć izbeglicama koje budu smeštene u Španiji. Klub želi da pomogne muškarcima, ženama i deci koji su prinuđeni da napuste svoje domove, kako bi izbegli od rata i smrti“, saopštio je madridski klub.Real je ranije ove nedelje saopštio da je obrt kluba dostigao rekordnih 660,6 miliona evra prošle sezone. Klub će, kako je navedeno, obezbediti dresove i sportsku opremu za mlade izbeglice.Real se ovim gestom tako pridružio fudbalskim klubovima i sportskim organizacijama koji žele da pomognu u rešavanju izbegličke krize. Minhenski Bajern je u utorak saopštio da želi da donira milion evra, kao i da pomogne minhenskim vlastima u otvaranju trening kampova sa decu, u kojima bi mališani dobijali besplatne obroke, učili nemački i trenirali fudbal. Međunarodni olimpijski komitet je saopštio da će pomoći izbeglicama sa dva miliona dolara.

14:33 - Janković i Krunić u osmini finala US opena u dubluSrpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić plasirale su se u osminu finala US Opena u konkurenciji dublova.Jankovićeva i Krunićeva su u drugom kolu pobedila Anabelu Medinu Gariges i Aranču Para Santonju iz Španije sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i šest minuta igre.Srpski dubl će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Kejsi Delakvom iz Australije i Kazahstankom Jaroslavom Švedovom.

13:58 - Tomasevic: Francuska favorit, Srbija moze do vrhaProslavljeni srpski košarkaš, a sada potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, vidi selekciju Francuske kao glavnog favorita na Evropskom prvenstvu, ali se nada da će Srbija odigrati kvalitetno. “"Ako treba da se opredelim za jednog favorita, onda je to sigurno Francuska, ako za više - onda su tu i Sspanija, Italija, Litvanija, i svakako Srbija sa jednom velikom željom da upravo mi budemo ti koji će odigrati dobro prvenstvo. Ono što je očigledno jeste da se ta razlika između velikih košarkaških sila i manjih selekcija iz godinu u godinu smanjuje I da su sada senzacije moguće"”, rekao je Tanjugu Tomašević. On je naglasio da je ovo prvenstvo reprezentacijama od izuzetne važnosti, zbog mogućnosti kvalifikovanja na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, naredne godine. "“Mislim da je za većinu glavni cilj da se nađu u situaciju da razmišljalju o Riju, a to znači da se uđe među prvih sedam ekipa. Svakako da sve ekipe, sa pravom razmišljaju o tome"” dodao je bivši košarkaš Crvene zvezde I Partizana. Tomašević je istakao da su igrači imali veoma dobre sezone u svojim klubovima, i da to svakako daje za pravo ljubiteljima košarke u Srbiji da se nadaju dobrom rezultatu na šampionatu. “Svako od igrača je sigurno kvalitetniji i bolji nego što je bio pre godinu dana, i mislim da nam to daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu, jer za dobar rezultat su potrebni igrači koji znaju da pobeđuju, koji su navikli da pobeđuju, i koji igraju u ekipama koje se svake godine bore za trofeje. Mislim da imamo nekoliko igrača koji su ove godine osvajali sa svojim ekipama titule, znaju kako se to radi i uvek bih birao igrače koji su pobednici”, rekao je Tomašević i posebno apostrofirao dobra izdanja Teodosića i Bjelice ove sezone. "Teodosić I Bjelica igraju već duži niz godina u velikim ekipama I pre svega dolaze posle dobro odigranih sezona u klubovima. Bjelica je izborio fenomenalan ugovor i otišao u NBA. Mislim da je velika prednost Srbije ove godine to što su posle dobro odigranog prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, imali i uspešne sezone u klubovima”, rekao je Tomašević.

13:05 - Mlada zvezda Liona Fekir pred dužom pauzom zbog povredeZvezda u usponu francuskog prvoligaša Liona Nabil Fekir suočava se sa dužom pauzom, pošto je igrajući za Francusku u petak u prijateljskom meču protiv Portugalije pokidao ligamente desnog kolena. Fudbalska federacija Francuske potvrdila je da se Fekir ozbiljno povredio. Dvadesetdvogodišnji Fekir proglašen je prošle sezone za najboljeg mladog igrača u Ligi 1 sa postignutih 13 prvenstvenih golova,. Fekir je ove sezone na četiri utakmice dao četiri gola, a njegov het-trik prošlog vikenda protiv Kaena obezbedio mu je debi u francuskoj reprezentaciji u Lisabonu. "Moje misli su sa Fekirom koji je jači nego što možete da zamislite", poručio je na Tviteru predsednik Liona Žan Mišel Olas.

12:13 - Tehedi oduzeto zlato sa Panameričkih igara zbog dopingaPeruanskoj maratonki Gledis Tehedi oduzeta je zlatna medalja osvojena na ovogodišnjim Paranameričkim igrama u Torontu, zbog pozitivnog doping nalaza. Predsednik Panameričke sportske organizacije Hulio Maljone potvrdio je da je Tehedi oduzeto zlato, ali nije precizirao na koje nedozvoljeno sredstvo je bila pozitivna. "Radi se o medikamentu koji služi za prikrivanje drugih susptanci", rekao je Maljone. Teheda je 18. jula osvojila zlato na Panamerickim igrama oborivši rekord takmičenja rezultatom 2:33,03 sata.

11:46 - Argentina "torpedovala" Boliviju sa 7:0Fudbalska reprezentacija Argentine pregazila je sa 7:0 selekciju Bolivije u prijateljskom meču odigranom u Hjustonu. Po dva gola za "gaučose" postigli su Serhio Kun Aguero, Lionel Mesi i Ezekijel Laveci, a tačku na ovo torpedovanje stavio je Anhel Korea. Ovo je bio prvi meč Argentine od poraza u finalu Kopa Amerike od 1:0 protiv Čilea u julu. Argentina u utorak igra prijateljski meč protiv Meksika u Dalasu u okviru pripremnog turnira za južnoamericke kvalifikacije za SP u Rusiji 2018.

11:09 - Marsijal debitovao za FrancuskuNovi fudbaler Mančester junajteda, tinejdžer Antoni Marsijal, debitovao je za reprezentaciju Francuske. Marsijal je u 74. minutu utakmice ušao umesto Karima Benzeme. Na terenu je proveo poslednjih dvadesetak minuta tokom kojih je Francuska uspela da stigne do pobede sjajnim pogotkom Matjea Valbuene iz slobodnjaka.Marsijal je poslednjeg dana prelaznog prešao u Junajted u transferu vrednom 50 miliona evra, ali su svetski mediji spekulisali da bi ona mogla da bude i 80.

10:18 - Nadal: Ovo nije moja godinaŠpanski teniser Rafael Nadal istakao je da mora da prihvati da je ova sezona za zaborav posle eliminacije u trećem kolu US Opena.„Jednostavno, moram da prihvatim da ovo nije moja godina“, rekao je Nadal.Nadal je priznao da ima probleme sa svojim udarcem, posebno jer njegov forhend nema dovoljno topspin, a udarci sa osnovne linije su mu generalno ’plitki’. „Lako je to shvatiti i objasniti, ali je teško promeniti. Međutim, uradiću to“, naglasio je Nadal. Na pitanje šta je razlog ne samo njegovog poraza od Fonjinija, već njegovih igara poslednjih meseci, Španac je rekao: „Igram mnogo lošije nego što je bio slučaj poslednjih godina. To je to“.

09:27 - Srbija danas protiv Španije na otvaranju prvenstva EvropeKošarkaška reprezentacije Srbije utakmicom protiv Španije danas u Berlinu počinje nastup na prvenstvu Evrope sa ambicijom da osvoji medalju i izbori plasman na Olimpijske igre sledeće godine u Rio de Žaneriru. Samo finalisti Evrobasketa stiču pravo direktnog učešća na Igrama u Riju, a selektor Aleksandar Đorđević najavio je da su njegovi izabranici spremni da ulože maksimum truda kako bi ostvarili cilj. "Momci su dobro radili i imamo veliku želju da iz jednog zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. To smo zacrtali i samo to nam je u glavi. Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju, košarka se igra za to i niko ne beži od toga", izjavio je Đorđević uoči starta šampionata. On je naveo da je Španija izuzetno jak protivnik, ali i napomenuo da je današnja utakmica samo prva bitka od mnogih koje slede na kontinentalnom prvenstvu, koje do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija. "Španci su ranjeni lav, njihov ponos je veliki, a kvaliteti svima poznati i oni su među favoritima za titulu. Mi respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, a teren će pokazati ko je najbolji, u to čvrsto verujem. Specijalno je kada čovek može da predstavlja svoju zemlju i kada se igra protiv šampionskih ekipa. Iz tog specijalnog osećanja proističe i velika želja i motivacija koje će nam, nadam se, pomoći", poručio je Đorđević. Utakmica prvog kola B grupe šampionata Evrope za košarkaše između Srbije i Španije igra se večeras u Berlinu od 18 sati.

08:40 - Slobodan Rajkokvić prelazi u PAOKBivši reprezentativac Srbije Slobodan Rajković uskoro će zvanično postati novi član grčkog PAOK-a, prenose grčki mediji.Rajković je slobodan igrač, a nedavno se spominjao kao moguće pojačanje Partizana za Evropu, međutim, do dogovora nije došlo pa će karijeru nastaviti u crno-belim iz Soluna.Rajković će se tako pridružiti velikom pojačanju Dimitru Berbatovu, koji je nedavno stigao u grčki klub.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track