BLOG UŽIVO: Francuzi se kockali i pobedili, Parker novi rekorder Evrobasketa
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Francuzi se kockali i pobedili, Parker novi rekorder Evrobasketa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23.23 - Francuzi se kockali i pobedili, Parker novi rekorder EvrobasketaKošarkaši Francuske pobedili su Poljsku sa 69:66 (14:14, 16:12, 22:21, 17:19) u trećem kolu A grupe Eurobasketa za maksimalan učinak pred dan odmora. Francuzi su u nedelju deklasirali Bosnu i Hercegovinu, dan ranije su se mučili u produžetku sa Finskom, a malo je nedostajalo da se to opet desi. Kockali su se "trikolori" sa strpljenjem navijača u Monpeljeu do kraja, Poljska je imala poslednji napad za produžetak i odgovornost je preuzeo Gortat, ali neuspešno je šutirao za izjednačenje. Poljaci su i vodili sa +7 u drugoj deonici, Francuska je pred kraj imala 65:57, kada je dozvolila pad i neizvesnost, a slavila je uz 16 poena Tonija Parkera, inače novog rekordera po efikasnosti na Evrobasketu. Po 12 su ubacili De Kolo i Želabal, dok je Gortat u Poljskoj imao dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova, podršku je imao u Vačinskom (18 poena).Inače,Parker je pre ovog meča bio izjednačen sa legendarnim Grkom Nikosom Galisom sa po 1030 poena na kontinentalnim šampionatima, a sada ima ima 1046 poena, po čemu je rekoreder.

23:07 - Podgoričanima pobednički pehar u ValjevuBudućnost iz Podgorice pobednik je Septembarskog košarkaškog turnira u Valjevu, pošto je večeras u finalu savladala Metalac sa 77:66 (17:21, 20:17, 21:14, 19:14). Treća je Igokea iz Aleksandrovca, koja je pobedila Zadar sa 83:73 (19:20, 17:23, 26:8, 21:22). Podgoričani su bili bolji od Valjevaca zahvaljujući iskusnijim igračima, a njihov najbolji pojedinac bio je kapiten Suad Šehović, koji je ekipu na putu do večerašnje pobede držao u završnoj četvrtini. Valjevci su večeras, uz povređene Maleševića, Bakića i Pota igrali i bez lakše ozleđenog Rakićevića. Najefikasniji u Metalcu bili su Gabrić 12, Majstorović 21 i Jevtović 10, dok su kod Podgoričana najprecizniji bili Suad Šehović 15, Subotić 10, Sead Šehović 11 i Džozef Devo 16. Igokea je gubila protiv Zadra, koji je na početku bio šuterski raspoloženiji, a do preokreta je došlo u trećoj četvrtini. Najefikasniji kod pobednika bili su Pašajlić 22, Krstić 16, Kesar 14 i Ćapin 11, a dvocifren košgeterski učinak u Zadru imali su Kosi 19, Pašalić 14 i Bošnjak 11. Pehar pobedniku uručio je Radmilo Mišović, a Metalcu kapiten prvoligaške ekipe tog kluba iz 1970-tih Branko Kovačević.

22:25 - Kolašinac četvrti u ZagrebuReprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac osvojio je četvrto mesto na 65. Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.On je u petoj seriji ostvario najduži hitac od 20 metara i 73 centimetara što je u tom trenutku bio treći rezultat, ali je Poljak Konrad Bukoviecki u poslednjoj seriji kuglu bacio pet centimetara dalje. Hitac mladog Poljaka od 20,78 metara je novi juniorski svetski rekord. Pobedio je Tom Volš sa Novog Zelanda sa 21,62 metra, ispred Jamajčanina O'Dejn Ričardsa sa 21,29 metara. Dvostruki olimpijski šampion Tomaš Majevski bio je četvrti sa 20 metara i 71 centimetrom. Memorijal Borisa Hanžekovića pripada seriji svetskih Čelendž mitinga, a bacanje kugle upriličeno je kod fontana u centru Zagreba.

20:23 - Božinov ipak ne igra u večitom derbijuValerij Božinov se još uvek nije oporavio od povrede zgloba koju je zadobio u revanšu protiv BATE Borisova.U susret večitom derbiju, 149. po redu, u javnosti se uveliko spekuliše u vezi sa tim hoće li Bugarin biti spreman da nastupi protiv Crvene zvezde. "Povreda Božinova je prilično teška i otkako ju je doživeo u duelu sa Belorusima konstantno je na terapijama i miruje. Ne bih da prognoziram mnogo unapred, ali sam skeptičan u vezi sa njegovim nastupom u utakmici sa Crvenom zvezdom.", rekao je Partizanov lekar Ilija Rosić za "Sport".Ocena je da bi njegov nastup bio veliki rizik, ali Rosić ipak ostavlja mogućnosti otvorene."Kako sa medicinske tačke gledišta, tako i zbog činjenice da nije u trenažnom procesu, što bi bio rizik. Ipak, hajde da sačekamo da se vrati u klub, pa ćemo precizno da ocenimo stanje u kome se nalazi.", rekao je Partizanov lekar.

19:27 - Peh za Mihajlovića pred derbiVezni igrač Milana Andrea Bertolači propustiće meč sa Interom predstojećeg vikenda.Bertolači je povredio abduktor mišića na treningu reprezentacije Italije. Milan će tako igrati bez igrača kojeg je platio 20 miliona evra i koji je bio jedan od ključnih igrača u timu Siniše Mihajlovića. Miha će sa svojim timom gostovati Interu u nedelju 13. septembra. Uoči derbija ima tri boda manje od gradskog rivala, posle prva dva kola Serije A.

19:00 - Bolt neće u Brisel, sprema se za RioNajbrži čovek današnjice Jusein Bolt odlučio je da ne nastupi na završnom mitingu Dijamantske lige u Briselu i da okonča sezonu u 2015. godini. Na zvaničnom sajtu mitinga objavljeno je da se 29-godišnji Jamajčanin, jedanaestostruki prvak sveta, povukao iz konkurencije zbog premora."Posle uzbudljivog takmičenja u Pekingu, odlučio sam da završim sezonu. Već sada razmišljam o Olimpijskim igrama u Riju sledeće godine, gde ću pokušati da odbranim titule na 100 i 200 metara, kao i u štafeti. Neophodna mi je pauza da napunim baterije i započnem s novim treninzima kroz mesec dana", napisao je Bolt na Tviteru. Na prvenstvu sveta u Pekingu prošlog meseca Bolt je osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara i u štafeti 4x100 metara. Završni miting Dijamantske lige u Briselu na programu je u petak, 11. septembra.

18:28 - Radnički sve jači, stigla dvojica vaterpolista iz VojvodinePosle dva pojačanja iz Crvene zvezde, kragujevački Radnički angažovao je i dvojicu perspektivnih vaterpolista iz novosadske Vojvodine – levorukog Đorđa Lekića i golmana Lazara Dobožanova. Lekić je za mlađe selekcije reprezentacije Srbije odigrao 73 utakmice i postigao 57 golova, a dugogodišnji član našeg nacionalnog tima je i Dobožanov, koji će se zbog nastupa na Svetskom prvenstvu za juniore ekipi pridružiti naknadno.

18:09 - Srpkinje šampionke u odbojci na peskuReprezentativke Srbije Milena Matić i Marija Milošević osvojile su zlatnu medalju u odbojci na pesku, na prvim Mediteranskim igrama sportova na pesku, održanim u Peskari. One su u finalu bile bolje od Italijanki Laure Đombini i Đulije Toti i savladale ih sa 2:0, po setovima 22:20 i 21:19. U muškoj konkurenciji, Marko Galešev i Raško Jovanović zauzeli su četvrto mesto, posle poraza od Hrvatske rezultatom 2-0. Inače, Srbiju je na Mediteranskim igrama u Peskari predstavljalo 11 sportista, osvojene su dve medalje - srebro u maratonskom plivanju perajima na 4000m Andreja Matića i pomenuto zlato Milene Matić i Marije Milošević u odbojci na pesku.

17:24 - Fudbaleri Luksemburga se otrovali hranomFudbalska reprezentacija Luksemburga mozda neće igrati sutrašnji meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Belorusije jer 16 igrača ima simptome trovanja hranom. Portparol Fudbalske federacije Luksemburga Mark Didrih rekao je za Asošijeted pres da su fudbaleri imali "strašne stomačne bolove" i da su proveli sate u kupatilu, nakon što su pojeli špagete bolonjeze u nedelju uveče u hotelu u Minsku. Igrači su dobili terapiju i elektrolite, rekao je Didrih i dodao da je rukovodstvo reprezentacije u kontaktu sa čelnicima Evropske fudbalske unije oko mogućeg odlaganja meča grupe C. Luksemburški igrači su se otrovali hranom samo dan pošto su pobedili Makedoniju kod kuće sa 1:0.

17:04 - Belgijanci šokirali Litvance na Evrobasketu u poslednjoj sekundiKošarkaška reprezentacija Belgije pobedila je danas u Rigi u uzbudljivoj završnici Litvaniju sa 76:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva, dok je u Grupi A Finska došla do prvog trijumfa na kontinentalnom šampionatu, savladavši Rusiju sa 81:79. Belgija je do drugog trijumfa na šampionatu došla košem Metjua Lodžeskog u poslednjoj sekundi utakmice. Taj koš priznat je tek pošto su arbitri pregledali usporeni snimak. Litvanci su imali napad za pobedu, ali je pet sekundi pre kraja Mantas Kalnijetis promašio šut za tri poena. ; Sem van Rosom je potom povukao kontru i promašio šut za dva poena, ali je Lodžeski uspeo da dođe do ofanzivnog skoka i "iz odbojke" postigne pobedonosni koš. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Lodžeski sa 20 poena, dok je Žonatan Tabu postigao 16. U selekciji Litvanije istakao se Jonas Valančijunas sa 25 poena, a Paulijus Jankunas dodao je 13. U Grupi A u Monpeljeu u podjednako uzbudljivoj utakmici Finska je do prvog trijumfa na šampionatu došla košem Peterija Koponena tri sekunde pre kraja susreta sa Rusijom. Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Erik Marfi sa 19 poena, dok je Sasu Salin dodao 16. S druge strane u reprezentacije Rusije najefikasniji bio je Vitalij Fidzon sa 22 poena, a Andrej Voroncevič dodao je 13..

16:50 - Ograničena prodaja alkoholnih pića u Monpeljeu zbog EPGradske vlasti Monpeljea, jednog od gradova domaćina šampionata Evrope u košarci, odlučile su da ograniče prodaju alkoholnih pića kako bi sprečile eventualne incidente. Čelnici Monpeljea odlučili su da zabrane prodaju pića u periodu od 13 do dva sata posle ponoći. Ovo ograničenje trajaće tokom prve faze takmičenja koja se završava 10. septembra. Prvenstvo Evrope održava se prvi put u istoriji ovog takmičenja u četiri države, odnosno pet gradova - u Berlinu, Monpeljeu, Zagrebu i Rigi, dok će se završna faza igrati u Lilu. 16:30 - Prandeli: Juventus i dalje favorit za osvajanje SkudetaPoznati italijanski trener Ćezare Prandeli izjavio je da je Juventus i dalje najveći kandidat za osvajanje titule u Seriji A, uprkos tome što je zabeležio dva poraza na startu prvenstva. Torinski tim je loše započeo odbranu trofeja pošto je poražen od Udinezea (1:0) i Rome (2:1). "Generalno, ljudi misle da će se ove sezone četiri ili pet timova boriti za šampionsku titulu. Verujem da je Juventus najozbiljniji favorit za titulu, pošto ima veoma snažan sastav. Možda je Roma odradila najbolji prelazni rok, ali vreme će pokazati", rekao je Prandeli. Juventus je četvorostruki uzastopni šampion Italije i vicešampion Evrope, ali je ovog leta ostao bez tri ključna igrača iz prošle sezone - Andree Pirla, Karlosa Teveza i Artura Vidala.16:11 - Španija i Engleska igraju prijateljski meč 13. novembraFudbalske reprezentacije Španije i Engleske igraće prijateljski meč 13. novembra, ukoliko se aktuelni prvaci Evrope kvalifikuju za kontinentalni šampionat u Francuskoj 2016. godine. Selekcija Engleske se već kvalifikovala za EP, dok Španija vodi u svojoj grupi C. Mesto na prvenstvu Evrope obezbediće automatski po dve prve oplasirane ekipe iz svih grupa. Prijateljski meč između Španije i Engleske igrao bi se u Alikanteu.

15:50 - Širer: Van Galu ističe vremeLegendarni engleski fudbaler Alan Širer rekao je da ga je pogodila nesposobnost menadžera Mančester Junajteda Luja Van Gala da napravi dobar tim i optužio holandskog stručnjaka za trošenje velike količine novca na pojačanja. "Tražio je više vremena da se igrači razviju i mladi uklope. Bojim se da je vreme isteklo. Ne možete potrošiti stotine miliona, a onda tvrditi da ste žrtva, jer je potrebno vreme da bi se uklopili. Njegov posao je da uklopi tim i godinu dana je dovoljno za tim veličine Junajteda", rekao je Širer. Bivši golgeter Blekburna i Njukasla istakao je da holandski stručnjak ne može da priušti loš rezultat protiv Liverpula u subotu i da će njegov ostanak na klupi Junajteda, umnogome zavisisti od te utakmice. Mančester junajted i Liverpul, derbi meč petog kola Premijer lige odigraće u subotu na Old Trafordu od 18.30 sati.15:30 - Galinari: Đorđević je veoma pametan trenerKošarkaški reprezentativac Italije Danilo Galinari rekao je da izuzetno poštuje selektora Srbije Aleksandra Đorđevića sa kojim je sarađivao u milanskoj Olimpiji. "Poznajem Sašu, bio mi je trener u Milanu pre nego što sam otišao u SAD. On je veoma pametan, dobar motivator i pravi sjajnu atmosferu u timu", rekao je Galinari. Italija trenutno ima skor 1-1 i do kraja grupne faze odigraće utakmice protiv Španije, Nemačke i Srbije. "Biće rat, veoma teško, ali istovremeno i zanimljivo, jer ćemo videti ko su najbolji timovi. Ovo je najteža grupa na prvenstvu", dodao je košarkaš Denvera. On je posebno istakao Nemanju Bjelicu, Pau Gasola i Dirka Novickog. "Bjelica je jedna od najboljih igrača na toj poziciji u Evropi, biće teško igrati protiv njega. Pau je kao i njegov brat Mark među najboljim visokim igračima na svetu. Neće biti lako ni protiv Nemačke, posebno na njihovom terenu i sa Novickim. Uvek je lepo igrati protiv njega", rekao je Galinari.15:10 - Princ Ali: Čelnici FIFA znali za korupcijuJordanski princ Ali Bin al Husein, koji je u maju ove godine izgubio na izborima za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) od Sepa Blatera, ocenio je da su čelnici FIFA znali za korupciju u njihovim redovima. Veliki korupcionaški skandal potresa FIFA od kraja maja kada su u Cirihu uhapšena sedmorica visokih zvaničnika te organizacije, par dana pred izbore za predsednika na kojima je Blater osvojio peti mandat. Princ Ali se povukao uoči drugog kruga glasanja, posle ubedljivog vođstva Blatera u prvom krugu. Predsednik FIFA je međutim, samo nekoliko dana kasnije najavio da podnosi ostavku. Al Husein nije mogao da potvrdi da li će se ponovo kandidovati za predsednika, na izborima u februaru na kojima su do sada kandidaturu istakli prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini i južnokorejski biznismen Čung Mon Jun.14:39 - Vuk Radivojević potpisao za FenerbahčeNekadašnji kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević potpisaće kratkoročni ugovor sa Fenerbahčeom, tvrdi današnji Hurijet. Tim iz Istanbula, na čijoj klupi sedi Željko OBradović, doveo je srpskog "kombo-beka" na pripreme jer mu se čak osam igrača nalazi na prvenstvu Evrope. Radivojević je prošlu sezonu završio u dresu Slaska, a u poljskom šampionatu prosečno je postizao 10,4 poena, 3,2 asitencije i 3,1 skok. Ovaj 32-godišnji košarkaš karijeru je počeo u Slogi iz Kraljeva, a potom je igrao za FMP Železnik, Turk Telekom i čak tri puta za Crvenu zvezdu. Bio je član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2007. godine.

14:18 - Kerik napustio reprezentaciju zbog povredeEngleski fudbaler Majkl Kerik napustio je reprezentaciju zbog povrede, potvrđeno je danas na sajtu fudbalskog saveza. Kerik neće biti na raspologanju selektoru Roju Hodžsonu za sutrašnju utakmicu protiv Švajcarske, a prethodno je propustio trijumf protiv San Marina (6:0). Iskusni vezni igrač Mančester Junajteda do sada je upisao 33 nastupa za "Gordi Albion". Njegovo mesto u timu najverovatnije će zauzeti vezista Svonsija DŽondžo Šelvi, koji je igrao i na utakmici protiv San Marina. Engleska i Švajcerska meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigraće sutra na "Vembliju" od 20.45 sati.

13:45 - Datome zbog povrede preskače meč sa SrbijomKapiten košarkaške reprezentacije Italije Luiđi Datome zbog povrede propustiće utakmicu protiv Srbije na Evropskom prvenstvu. Krilni košarkaš Fenerbahčea neće biti u sastavu za sve tri utakmice preostale utakmice grupne faze zbog povrede koju je zadobio u jučerašnjoj pobedi nad Islandom (71:64). On bi ekipi mogao da pomogne tek u drugoj fazi koja se igra u Lilu, u slučaju da Azuri prođu grupu. Datome je u prva dva meča na šampionatu prosečno beležio sedam poena, tri skoka i asistenciju. Košarkaši Srbije i Italije sastaju se u poslednjem kolu B grupe u četvrtak od 14.30 sati.

13:30 - Francuzi zarađu 17 miliona evra od EP, Hrvati "samo" dvaKošarkaški savez Francuske prihodovaće rekordnih 17 miliona evra od organizacije prvenstva Evrope, preneo je Jutarnji list Francuzi će do pomenute sume doći jer će dobiti dva miliona od države, po milion od lokalnih zajednica Lila i Monpeljea, a ostatak od prodaje ulaznica u prvoj i drugoj fazi šampionata i sponzora.Poznato je da će se završnica igrati na fudbalskom stadionu Lila, koji je osposobljen za 27.000 mesta, što će biti najveća poseta na prvenstvima još posle 2005. godine i utakmica u Beogradskoj areni.Od ostalih organizatora EP, Hrvatska će ukupno zaraditi oko dva miliona evra, Letonija nešto malo više, dok se Nemci ne bave finansijskim asptektima jer im je od velike važnosti bilo da NBA zvezda Dirk Novicki igra pred svojom publikom.

13:14 - Stefan Savić: Potrebno mi je vreme da se prilagodim na AtletikoFudbaler madridskog Atletika Stefan Savić rekao je da mu je potrebno još vremena kako bi se adaptirao na novi tim i špansku Primeru. Crnogorski defanzivac je letos stigao u Madrid kao veliko pojačanje iz Fiorentine, ali još uvek nije debitovao za Atletiko. "Potrebno mi je vreme da se prilagodim na novi tim i ligu, ali mislim da to neće dugo trajati. Konkurencija je jaka u svim vrhunskim klubovima i spreman sam za taj izazov. Mislim da mogu da imam važnu ulogu, napravio sam ime i prešao u jedan od najvećih klubova u Evropi", rekao je Savić za As. Savić ima 24 godine, ali i iskustvo igranja u najjačim ligama Evrope kao što su Premijer liga i Serija A, za Mančester Siti i Fiorentinu. Bivši fudbaler Partizana je prethodne tri sezone za tim iz Firence zabeležio 109 utakmica i postigao četiri gola.

12:58 - Pizaro treći put u VerderuIskusni peruanski napadač Klaudio Pizaro braniće ove sezone treći put u karijeri boje Verdera iz Bremena, saopštio je nemački Bundesligas. Pizaro je prošao medicinske preglede i očekuje se da se uskoro pridruži timu. On je najbolji inostrani strelac svih vremena u Bundesligi sa 176 golova na 383 meča. Ugovor će potpisati do kraja sezone, kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Bajernom. Pizaro, koji sledećeg meseca puni 37 godina, prvi put je igrao za Verder u periodu od 1999. do 2001, a potom od 2008. do 2012. godine. Pisaro je u karijeri igrao i za Čelsi - od 2007. do 2009.. Verder je od početka sezone postigao samo tri gola u tri utakmice i trenutno je na 11. mestu na tabeli sa četiri boda.

12:22 - Kamoranezi hvali Pogbu, ali upozorava na prevelika očekivanjaLegenda Juventusa Mauro Kamoranezi ocenio je da je Pol Pogba najvažniji fudbaler tog kluba, ali je istakao da ne bi trebalo da se stvara preveliki pritisak na njega.Ovaj 22-godišnji vezni igrač preuzeo je ove sezone slavni broj 10 od Karlosa Tevesa, a fudbalska javnost je složna u oceni da bi on sada trebalo da bude vođa tima. "Čudno je videti Francuza s 'desetkom' na leđima", rekao je Kamoranezi u intervjuu za Tutosport. Broj 10 su nosile legende Juventusa kao što su Alesandro del Pjero, Mišel Platini i Roberto Bađo. „Pogba je malo drugačiji. Ne možete od njega tražiti da nosi tim u tim godinama, ali on ima veliku budućnost i pokazao je da ima mnogo prostora za napredak. Sada je najvažniji igrač tima, ali bilo bi pogrešno očekivati previše od njega, jer se tako rizikuje da 'izgori'. Ako bude podržan na pravi način, postaće ključni igrač Juvea", rekao je Kamoranezi. Serija A je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo najatraktivnije klupsko takmičenje na svetu, s velikim brojem svetskih zvezda, a Kamoranezi je rekao da se nada da će se to vreme vratiti.

12:00 - Preminuo ruski reprezentativac TimakovRuski vaterpolista Vladislav Timakov preminuo je u 24. godini, saopštio je nacionalni savez ove zemlje. Timakovu je iznanda pozlilo dok se nalazio na pripremama u Bugarskoj sa ekipom Sinteza iz Kazanja. Nesrećni mladić dobio je grčeve za vreme treninga u vodi. On je preminuo na putu do bolnice, iako su mu u pomoć pritekli klupski doktori.Vaterpolo savez Rusije saopštio je da Timakov nije prethodno imao zdravstvenih problema. Timakov je tokom karijere igrao za moskovski Šturm, a nedavno je na Svetskom prvenstvu u Kazanju nastupao za Rusiju.11:45 - Hamilton nije ispoštovao minut ćutanjaAktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton našao se na udaru jer nije skinuo kačket tokom minuta ćutanja kojim je odata počast Džastinu Vilsonu.Vilson je preminuo pre dve nedelje, dan pošto je na trci Indikara u Pokonu doživeo teške povrede glave, kada ga je pogodio deo koji je otpao sa bolida drugog vozača.Svetska automobilska federacija odlučila je da Vilsonu oda počast tokom parade vozača sat i po vremena pre početka trke za Veliku nagradu Italije na legendarnoj “Monci”.Jedini koji nije ispoštovao je Hamilton, ali se Britanac posle trke branio da nije znao da će tokom parade biti obeležen minut ćutanja za Vilsona. Istina je da to nije uobičajena praksa, jer se do sada uvek minut ćutanja obeležavao pred sam start trke. Takav slučaj je poslednji put bio na trci za Veliku nagradu Mađarske krajem jula, kada je odata počast Žilu Bjankiju.

11:31 - Gasol: Nismo očajavali posle Srbije, ima još da se igraKošarkaški reprezentativac Španije Pau Gasol posle ubedljive pobede nad Turskom (104:77) rekao je da se ekipa izdigla posle poraza od Srbije na startu prvenstva Evrope. "Odigrali smo odličan meč protiv Turske, za razliku od duela sa Srbijom kada smo imali mnogo uspona i padova. Mnogo šampionata je iza nas i posle poraza od Srbije bili smo mirni, a ta utakmica nam je poslužila da budemo još više koncentrisani. Ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva", rekao je Gasol posle utakmice sa Turskom. Krilni centar je juče u pobedi nad Turskom bio najbolji pojedinac meča sa 21 poenom, sedam skokova i dve blokade. "Nismo zadovoljni, ali ni razočarani startom na turniru. Svaka utakmica je priča za sebe i kao što ne smemo da budemo u euforiji posle pobede, tako ne smemo da očajavamo posle poraza", zaključio je Gasol. Izabranici Serđa Skariola naredni meč na turniru igraju sutra protiv Italije od 21 sat.

10:54 - Velbek pauzira šest meseciNapadač Arsenala Deni Velbek pauziraće šest meseci zbog povrede kolena i pod znakom je pitanja za nastup u reprezentaciji Engleske na prvenstvu Evrope 2016, saopštio je engleski premijerligaš. Dvadesetčetvorogodišnji Velbek podvrgnut je prošle nedelje operaciji levog kolena i njegov oporavak za sada ne ide po planu, Bivši fudbaler Mančester junajteda nije igrao otkako je povredio koleno 26. aprila u remiju bez golova protiv Čelsija. "Velbek me brine. Na njega nisam mogao da računam od marta, a sada čujem da će biti odsutan još šest meseci", rekao je selektor Engleske Roj Hodžson i poručio da se nada njegovom brzom oporavku. Velbek je za Arsenal prošle sezone igrao na 34 utakmice i postigao osam golova, dok je prethodno za Junated - od 2008. do 2014. nastupio na 142 meča u svim takmičenjima, uz 29 golova. Za englesku reprezentaciju odigrao je 33 utakmice i postigao 14 golova.

10:28 - U finalu turnira u Valjevu Metalac i BudućnostU finalu košarkaškog turnira u Valjevu sutra igraju domaćin Metalac i podgorička Budućnost, dok će se u borbi za treće mesto sastati Zadar i Igokea, takođe članovi ABA lige. Metalac je pobedio Zadrane sa 82:68 (17:13, 22:15, 21:17, 22:23), dok je Budućnost savladala Igokeu rezultatom 71:67 (15:9, 18:14, 15:27, 23:17). Valjevci su igrali bez povređenih Maleševića i Pota, Bakić još nije u takmičarskom ritmu, a Luki Vuksanoviću trener Vladimir Đokić zahvalio se na saradnji uz želju da pronađe klub u kojem će u ovom trenutku moći da igra. Najefikasniji u Metalcu bili su Majstorović sa 16, Babović sa 13 i Gabrić sa 10 poena, a kod Zadrana Bošnjak sa 15 i Bašić sa 13 koševa. Budućnost je savladala Igokeu u utakmici u kojoj vodila sa 15 poena prednosti, ali su Aleksandrovčani uspeli da stignu na 50:52. Potom se povredio njihov kapiten Čakarević, pa su Podgoričani ipak sačuvali rezultat 71:67. Najefikasniji su bili Subotić 19, Divou 14, braća Suad i Sead Šehović sa po 12 kod Budućnosti, odnosno Kesar 14, Dimić 13, Čakarević 11, te Ćapin i Pašajlić sa po 10 poena u ekipi Igokee. Utakmica za treće mesto igra se danas od 17.00 sati, a finale je na programu od 19.30 časova, takođe u Hali sportova.

09:36 - Serena protiv Venus u četvrtfinaluSestre Serena i Venus Vilijams sastaće se u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu i biće to njihov 27. međusobni duel u kojem je trenutni rezultat 15:11 za mlađu od sestara - Serenu. Serena je do četvrtfinala stigla pobedom protiv zemljakinje Medison Kiz 6:3, 6:3, dok je Venus savladala Estonku Anet Kontaveit sa 6:2, 6:1. U drugom četvrtfinalu protivnice će biti Kristina Mladenović iz Francuske i Italijanka Roberta Vinči. Mladenović je plasman među osam najboljih na US Openu izborila pobedom protiv Jekaterine Makarove iz Rusije sa 7:6 (7-2), 4:6, 6:1, dok je Vinčijevoj Kanađanka Judžini Bušar predala meč bez borbe zbog povrede.

09:12 - Nenad Zimonjić eliminisan u "miksu"Srpski teniser Nenad Zimonjić i Nemica Julija Gerges završili su učešće na US Openu u konkurenciji mešovitih parova pošto su jutros, u drugom kolu, izgubili od rumunskog miksa Orija Tekau / Simona Halep sa 6:2, 7:5. Zimonjić, međutim, ostaje u Njujorku i dalje gde njega i Poljaka Marćina Matkovskog očekuje meč 3. kola u dublu, a protivnici su im južnoafrički teniser Raven Klasen i Amerikanac Radživ Ram.

08:40 - Đoković: Bio sam ljut na sebePrvi teniser sveta Novak Đoković rekao je novinarima posle meča osmine finala Ju-Es Opena da je bio ljut na sebe, a ne na svog protivnika Roberta Bautistu Aguta i da je zato slomio reket."Zašto bih bio ljut na Bautistu Aguta. On igra sjajno, koncentrisan je i zasluženo je dobio drugi set. Bio sam ljut na sebe. Iznervirao sam se što sam imao 4:2 i 15:40, a nisam to iskoristio i što sam izgubio pet uzastopnih gemova. Ne smem sebi to da dozvolim, ali to se dešava. Ja sam igrač koji pokazuje emocije", rekao je Đoković novinarima u Njujorku. On je tokom meča, koji je dobio 6:3, 4:6, 6:4, 6:3, zgazio na rezervni rekt i tako ga slomio. "Naravno da mi nije bilo lako u tim trenucima, ali sam pokušao da se saberem i da iskoristim iskustvo igranja u tačno ovakvim situacijama, tako da sam tačno znao šta da radim. Tako da je važno da sam pronašao načina da pobedim", rekao je srpski reprezentativac. Đoković je novinarima odgovorio da ispoljavanje emocija na taj način možda i nije prava stvar u tenisu. "Nekada to pomaže, a nekad se okrene protiv tebe. Svako je drugačiji. Ne kažem da treba ovako da se radi, da se ovako iskazuju emocije. Nekada se baš ne ponosite stvarima koje radite. Ali, opet, važno je biti svestan onoga što radiš i vratiti se u meč i koncentrisati se", rekao je Đoković. "Atmosfera je bila živa, kao i uvek kada se igra na 'Arturu Ešu'. Publika je stvarno živnula kada mi je oduzeo servis u drugom setu i tada smo imali pravi meč. Definitivno smo tada imali meč. Ako što sam rekao, trebalo je da odigram bolje na 4:2 u drugom setu, ali njemu svaka čast na borbi na tome što me je naterao da radim. Bio je ovo fizički težak meč. Igrali smo duže od tri sata i drago mi je što sam uspeo da ostanem čvrst", rekao je Đoković.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track