BLOG UŽIVO: Žestoke kazne za neposlušne fudbalere Partizana
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Žestoke kazne za neposlušne fudbalere Partizana

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:02 - Hrvati bolji od MakedonacaKošarkaši Hrvatske ostvarili su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, bili su bolji od Makedonije 73:55. U narednom kolu Hrvatska igra sa Holandijom u sredu od 21 čas, a Makedonija, koja je zabeležila drugi poraz, tri sata ranije igra sa Gruzijom. U ekipu Hrvatske vratio se Bojan Bogdanović koji je zabeležio 13 poena i šest skokova. Najefikasniji je bio Dario Šarić sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, a 12 je dodao Krunoslav Simon. Kod poraženih dvocifren je bio samo Samardžiski sa 10 poena, a po devet su dodali Vojdan i Damjan Stojanovski.

22:45 - Zimonjić i Matkovski eliminisani sa US opena Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski eliminisani su danas sa Otvorenog prvenstva SAD, pošto su u četvrtfinalu poraženi od britansko-australijske kombinacije Džejmija Mareja i Džona Pirsa sa 1:2, u setovima 6:3, 3:6, 6:7. Zimonjić i Matkovski poraženi su posle sat i 48 minuta igre. U prva dva seta viđen je po jedan brejk. U prvom setu je to pošlo za rukom Zimonjiću i Matkovskom u osmom gemu, dok su Marej i Pirs prvi put uspeli da oduzmu servis u četvrtom gemu drugog seta. U odlučujućem setu nije bilo brejkova, pa je set okončan u taj-brejku, koji je pripao Mareju i Pirsu sa 7:4. Oni će se u polufinalu sastati sa boljima iz duela između američkog dubla Stiv Džonson/Sem Kveri i argentisnko-portugalske kombinacija Leonardo Majer/Žoao Sousa.

21:11 - Žestoke kazne za neposlušne fudbalere PartizanaPartizan je žestoko kaznio Predraga Luku i Ivana Petrovića zbog neposlušnosti. Dvojica fudbalera odbili su da idu pozajmice zbog čega su prvo sklonjeni iz ekipe, a potom su usledile i nove kazne. Partizan je krajem prošle nedelje isplatio deo zaostalih zarada fudbalerima, članovima stručnog štaba, zaposlenima u klubu i Radnoj zajednici, a uplate na račune nisu dobili samo Predrag Luka i Ivan Petrović.

20:07 - Grci razbili Gruziju na EvrobasketuKošarkaška reprezentacija Turske savladala je večeras u Berlinu selekciju Nemačke sa 80:75, dok je Grčka u Zagrebu rutinski slavila protiv Gruzije (79:68), u utakmicama trećeg kola B i C grupe prvenstva Evrope. Turci su dominirali većim delom meča protiv jednog od domaćina šampionata. Već na početku sjajnom igrom stekli su ogromnih 20 poena prednosti, Nemci su u nastavku svim silama pokušavali da se rezultatski makar približe, ali to im je uspelo kasno, tek u završnici, kada su u četiri navrata prišli na minus sedam, a potom četiri sekunde pre kraja na minus pet poena (80:75). Uprkos konfuziji i velikom padu u igri, Turci su umeli da sačuvaju vođstvo i zabeleže drugu, veoma značajnu pobedu u grupi. Do trijumfa su ih predvodili Osman sa 17, Erden sa 16 i Iljasova i Ali sa po 15, dok su kod Nemaca bolji od ostalih bili Šreder sa 24, Novicki sa 15 i Bencing sa 13 poena. Grci su na poluvremenu protiv Gruzije imali čak 28 poena viška i u nastavku su opuštenijom igrom dopustili rivalu samo da ublaži očekivani poraz. Ranije danas Srbija je posle izvanredne igre ubedljivo slavila protiv Islanda (93:64), a Slovenija protiv Holandije (81:74). Rezultati: B grupa (Berlin): Srbija - Island 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16) Nemačka - Turska 75:80 (11:31, 13:10, 19:19, 32:20) Španija i Italija igraju od 21 sat. Tabela: Srbija 6 bodova, Turska 5, Nemačka 4, Španija (-1), Italija (-1) i Island po 3. U mečevima 4. kola sutra igraju Turska - Srbija (14.30 sati), Italija - Nemačka (17.45) i Island - Španija (21). C grupa (Zagreb): Slovenija - Holandija 81:74 (23:15, 18:14, 16:23, 24:22) Gruzija - Grčka 68:79 (15:25, 7:25, 26:11, 20:18) Hrvatska i Makedonija igraju od 21 sat. Tabela: Grčka 6, Slovenija 5, Holandija 4, Hrvatska (-1), Makedonija (-1) i Gruzija po 3. U mečevima 4. kola sutra igraju Grčka - Slovenija (15), Makedonija - Gruzija (18) i Holandija - Hrvatska (21). Utakmice 3. kola u grupama A i D odigrane su u ponedeljak, a postignuti su ovi rezultati: A grupa (Monpelje): Finska - Rusija 81:79, Izrael - BiH 84:86, Francuska - Poljska 69:66. Tabela: Francuska 6, Izrael i Poljska po 5, Finska i BiH po 4, Rusija 3. U 4. kolu sutra igraju BiH - Finska, Poljska - Izrael i Rusija - Francuska. D grupa (Riga): Litvanija - Belgija, 74:76, Češka - Letonija 65:72, Ukrajina - Estonija 71:78. Tabela: Češka, Belgija, Litvanija i Letonija po 5, Estonija 4, Ukrajina 3. U 4. kolu sutra igraju Belgija - Češka, Letonija - Ukrajina i Estonija - Litvanija.

18:29 - Demikelis se vraća u River PlatuFudbaler Mančester Sitija Martin Demikelis mogao bi da nastavi karijeru u rodnoj Argentini, prenosi Tutomerkato. Prema navodima tog portala, iskusni 34. godišnji defanzivac blizu je povratka u matični klub River Platu, za kojeg je igrao od 2000. do 2003. godine. Demikelis je u Mančester Sitiju dobio jaku konkurenciju pošto je vodeći klub Premijer lige poslednjeg dana prelaznog roka angažovao njegovog zemljaka Nikolasa Otamendija iz Valensije. Ove sezone argentinski reprezentativac odigrao je za Siti dve utakmice.

17:47 - Etapa Đira sledeće godine posvećena vinu kjantiDeveta etapa Trke oko Italije sledeće godine ići će rutom kroz regiju Toskane Kjanti Klasiko, u kojoj nastaje jedno od najboljih i najcenjenijih crvenih vina. Deveta etapa na hronometar ići će 40 kilometara brdovitom rutom kroz srce Toskane. "Veliko je zadovoljstvo što ćemo moći da proslavimo 300. godišnjicu vina kjanti klasiko organizacijom tako velikog međunarodnog događaja", rekao je predsednik konzoricijuma Kjanti Klasiko Serđo Cignareli. Direktor Đira Mauro Venji rekao je da će deveta etapa biti jedna od najspektakularnijih, u pogledu tehnike ali i zbog jedinstvenih pejzaža. "Posle etape duge 40 kilometara na individualni hronometar, bez ijednog ravnog dela i skoro na polovini trke, videćemo ko će biti najozbiljniji kandidati za pobedu", rekao je on. Kompletna ruta Đira biće otkrivena sledećeg meseca, ali poznato je da će trka početi 6. maja i da će tri etape biti vožene u Holandiji.

17:29 - Gvardiola se založio za nezavisnost KatalonijeTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola otvoreno se založio za političku i sportsku nezavisnost Katalonije, rekavši da bi u igračkim danima rado branio katalonske boje. "Da je u vreme kada sam igrao postojala katalonska država, sigurno bih igrao za nju, jer sam rođen u Santpedoru, severno od Barselone", rekao je Gvardiola u intervjuu za "Gvanijarem", list koji se zalaže za nezavisnost Katalonije. Gvardiola je u karijeri 47 puta igrao za Španiju, a od 1990. do 2001. bio je fudbaler Barselone. On je u karijeri odigrao sedam prijateljskih utakmica za selekciju Katalonije. Kao trener Gvardiola je u periodu od 2008. do 2012. osvojio sa Barselonom ukupno 14 trofeja, među kojima i tri titule prvaka Španije i dva trofeja Lige šampiona. Katalonski lideri koji se zalažu za nezavisnost te španske pokrajine žele da se na izborima 27. septembra stanovništvo izjasni o nezavisnosti, čemu se odlučno suprotstavlja španska vlada.

17:07 - Erera: Nema opravdanja, ciljamo na tituluFudbaler Mančester Junajteda Ander Erera rekao je danas da da je treneru Luju Van Galu bilo izuzetno teško prošle sezone i da se ekipa u tekućem šampionatu neće zadovoljiti četvrtim mestom. "Prošla sezona bila je prva sezona Luja Van Gala u klubu i bilo mu je veoma teško. Morao je da se upozna sa svima u klubu i sa dosta novih igrača poput mene. Sada nema opravdanja, moramo da se borimo i na svakoj utakmici idemo na pobedu. Kada vidim milione naših pristalica, znam da ove godine ne možemo da zauzmemo četvrto mesto, nego da moramo da ciljamo titulu", rekao je Erera za zvanični časopis kluba. Erera je prošle sezone iz Atletik Bilbaa prešao u Junajted i do sada je upisao 35 nastupa uz devet golova. Narednu utakmicu fudbaleri Mančester Junajteda odigraće u subotu od 18.30 sati protiv Liverpula, u derbiju petog kola Premijer lige.

16:49 - Litvanci uputili žablu zbog koša LodžeskogKošarkaški savez Litvanije uputio je žalbu Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) zbog pobedničkog koša Meta Lodžeskog protiv Belgije na Evropskom prvenstvu. Sudije su na jučerašnjem meču priznale koš Lodžeskog u finišu posle pregledanog snimka, iako se čini da je vreme isteklo. Problem za Litvaniju je to što žalba nije upućena najviše 15 minuta posle utakmice, što je po propisima FIBA. Ipak, posle prvog poraza na šampionatu Litvanci su zatražili poseban izuzetak od FIBA.

16:27 - Federer na finalu ATP turnira, uz Đokovića i MarejaŠvajcarski teniser Rodžer Federer obezbedio je mesto u završnici ATP turnira u Londonu u novembru, uz prvog igrača sveta Novaka Djokovića i Britanca Endija Matreja. Švajcarac je obezbedio mesto u finalu ATP turnira - od 15. do 22. novembra, 14. godinu zaredom, pošto je u ponedeljak savladao Amerikanca Džona Iznera i plasirao se u četvrtfinale US Opena. Tridesetčetvorogodišnji Federer do sada je dva puta osvajao titulu u Londonu - 2010. i 2011, od ukupno šest u završnici tog takmičenja. On je prošle godine stigao do finala, ali je zbog povrede leđa odustao od duela sa Djokovićem.

16:09 - Dresovi Totija, Džeka i Pjanića za pomoć izbeglicamaItalijanski fudbalski prvoligaš Roma doniraće nošene dresove Frančeska Totija, Edina Džeka i Miralema Pjanića za prodaju na aukciji, kako bi se prikupila pomoć za izbeglice. Dresovi italijanskog kluba biće ponuđeni na aukciji na internet sajtu "Football cares". Dres Totija nošen je prošle sezone kada je postigao gol protiv CSKA i tako oborio sopstveni rekord kao najstariji golgeter u Ligi šampiona. Džekov i Pjanićev dres, koji će biti prodavani na aukciji, nošeni su tokom pobede od 2:1 prošle nedelje protiv Juventusa, kada su se obojica upisala u listu strelaca. Roma je saopštila da će prikupljeni novac donirati Visokom komesarijatu Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Crvenom krstu i nevladinim organizacijama kao što su "Spasite decu" i Međunarodni komitet spasa. "Fudbal ima snagu da dopre do miliona ljudi, a oslanjajući se na "Fooball cares" možemo da promenimo stvari, bez obzira na to koliko su donacije male", saopštila je Roma.

15:49 - Nadal se vraća u tim Španije za Dejvis kupOsmi teniser sveta Rafael Nadal igraće za reprezentaciju Španije protiv Danske, u meču prvog kola za opstanak u prvoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa, saopštio je danas Teniski savez Španije. Nadal se tako vraća u tim Španije posle dve godine odsustva i to će biti njegov drugi nastup u Dejvis kupu u poslednje četiri godine. Španija i Danska će igrati od 18. do 20. septembra u Odenzeu, a ekipa koja pobedi izbeći će baraž protiv Švedske za opstanak u prvoj grupi Evro-afričke zone Dejvis kupa. Španija se ne takmiči u Svetskoj grupi prvi put od 1996. godine i među najbolje može da se vrati najranije od 2017. godine. Selektor Španije Končita Martines je osim Nadala pozvala i Davida Ferera, Roberta Bautistu, Fernanda Verdaska i Davida Marera. Ferer tri godine nije igrao u Dejvis kupu. On i Nadal su pomogli Španiji da osvoji četiri od njenih pet poslednjih titula u Dejvis kupu.

15:19 - Odbojkaši Radničkog u Grupi E u drugom kolu kvalifikacija za LŠOdbojkaši Radničkog iz Kragujevca igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Grupi E sa Solnokom, Budvom i domaćom ekipom Hanovera, odlučeno je danas žrebom u Nionu. U Grupi D u Atini igraće italijanska Breša, grčki Vuljagmeni, mađarski OSC i francuski Monpelje. U Grupi F u Rijeci igraće domaće Primorje, nemački Duisburg, ruski Spartak iz Volgograda i Marsej iz Francuske. U Grupi G u italijanskom Busto Arsiciju igraće domaća Verona, rumunska Oradea, Jadran iz Herceg Novog i Sabadelj iz Španije. Dve prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe će se plasirati u poslednje treće kolo kvalifikacija. Utakmice će se igrati od 18. do 20. septembra. U grupnoj fazi Lige šampiona od srpskih ekipa igraće Partizan. Crno-beli su u Grupi B sa Pro Rekom, Jugom, Galatasarajem i još dve ekipe iz kvalifikacija.

15:04 - Radnički sa Solnokom, Hanoverom i Budvom u kvalifikacijamaVaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sa Solnokom, Hanoverom i Budvom, odlučeno je danas žrebom. Sve utakmice E grupe igraće se u nemačkom Hanoveru od 18. do 20. septembra. Dve prvoplasirane ekipe plasiraće se u baraž za Ligu šampiona iz sve četiri grupe druge runde kvalifikacija. Srbija ima već jednog predstavnika u Ligi šampiona, pošto će vaterpolisti Partizana igrati u B grupi sa Pro Rekom, Jugom, Galatasarejem i dve ekipe iz kvalifikacija.

14:41 - Marej razočaran zbog eliminacije sa Ju Es openaBritanski teniser Endi Marej izjavio je danas da je razočaran zbog eliminacije u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Marej je jutros izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona posle četiri sata i 20 minuta sa 1:3 u setovima (6:7, 3:6, 7:6, 6:7), i prvi put od 2010. godine nije uspeo da se plasira u četvrtfinale jednog grend slem turnira. On je prekinuo niz od 18 uzastopnih plasmana u četvrtfinale nekog grend slem turnira. "Razočaran sam zbog poraza. Mnogo godina rada je utrošeno u taj niz i poraz je težak. Anderson je sjajan igrač, sve se svelo na nekoliko poena. Izuzetno je servirao, kao i uvek", rekao je 28-godišnji Marej, preneli su britanski mediji. On je dodao da je ponosan na veliku borbu koju je prikazao do samog kraja. Ju Es open je bio 15. turnir za Mareja ove sezone, a meč sa Andersonom 69, ne računajući mečeve u Dejvis kupu koje je odigrao u februaru i julu. On će u Glazgovu od 18. do 20. septembra igrati za Veliku Britaniju protiv Australije, u polufinalu Dejvis kupa. "Dao sam sve od sebe na svim turnirima na kojima sam nastupio ove godine. Imali smo dobre rezultate u Dejvis kupu i to je ove godine veliki prioritet, a plasman u polufinale je velika prilika za nas. Odigrao sam mnogo mečeva, a posle Dejvis kupa neću igrati mnogo", rekao je Marej.

14:18 - Milan neće kazniti Balotelija zbog prebrze vožnjeFudbaler Milana Mario Baloteli izbegao je kaznu kluba zbog oduzimanja vozačke dozvole, iako u ugovoru ima klauzulu o ponašanju. Kako navodi list Korijere dela Sera, pravni tim "rosonera" odličio je da ne pokrene disciplinski postpupak protiv kontroverznog napadača za to što je na putu u Breši, gde je dozvoljeno 50, vozio 90 kilometara na sat. Milan je sa Balotelijem prilikom dogovora o pozajmici iz Liverpula sklopio dogovor oko kodeksa o ponašanju, u šta spada njegova frizura, oblačenje, noćni izlasci i bilo kakvi ispadi uživo ili na društvenim mrežama. Baloteli se vratio na San Siro samo godinu dana nakon što je prešao u Liverpul za 20 miliona funti, u kojem je postigao samo jedan gol u Premijer ligi.

13:45 - Gvardiola: Da sam imao priliku igrao bih za KatalonijuTrener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da bi da se svojevremeno ukazala prilika, izabrao da igra za reprezentaciju Katalonije. Gvardiola je tokom karijere odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Španije, postigao pet golova i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1992. godine u Barseloni. Reprezentacija Katalonije sada postoji, ali je nije priznala Međunarodna fudbalska federacija (Fifa), pa igrači mogu istovremeno da nastupaju i za Španiju i za Kataloniju. Kampanja za nezavisnost Katalonije je jaka, a Gvardiola, nekadašnji igrač i trener Barselone, priznao je da bi nastupao za katalonski tim da se ukazala prilika. "Da je tada postojala država Katalonija, ja bih igrao za taj tim, pošto sam iz Santpedora", rekao je Gvardiola za Marku. On je, međutim, naveo da je "bio veoma srećan u reprezentaciji Španije" i da je dao sve što je mogao za uspeh tima. Španski mediji u poslednje vreme mnogo pišu o podršci sportista otcepljenju Katalonije. Fudbaler Barselone Đerar Pike javno je podržao nezavisnost te pokrajine, zbog čega mu je publika zviždala tokom utakmice Španije i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Španija je u subotu 5. septembra u Ovijedu pobedila Slovačku sa 2:0. "Ako nekome smeta moje učešće u tom procesu, to je njihov problem", rekao je Gvardiola.

13:20 - Tijago Silva: Osećam da je došlo vreme da PSŽ osvoji LŠFudbaler Pari Sen Žermena Tijago Silva rekao je danas da njegov tim ima kvalitet da osvoji Ligu šampiona, prvi put u istoriji. Parižani su u poslednje tri sezone u najjačem evropskom takmičenju završavali učesće u četvrtfinalu, ali Tijago Silva veruje da ove mogu da naprave veliki iskorak. "Veoma je važno da dobro startujemo u LŠ. Najveći rival bićemo sami sebi. Video sam da smo napredovali, posebno psihički, imamo veoma jak sastav. Prošle godine smo eliminisani od osvajača trofeja Barselone, ali igrali smo bez šest standardnih igrača. Osećam da bi ovo mogla da bude naša sezona", rekao je Tijago Silva za Gazetu delo Sport. Brazilski štoper dodao je da su najveći favoriti za "ušati pehar" Real Madrid, Barselona i Bajern. "Ne bismo smeli da zaboravimo i dva kluba iz Mančestera, Junajted i Siti. Posebno bi trebalo obratiti pažnju na Junajted, od kojeg sam u dresu Milana redovno gubio", zaključio je Tijago Silva. Šampion Francuske igraće u A grupi LŠ sa madridskim Realom, Ssahtjorom i Malmeom. Ekipa Lorana Blana u prvom kolu dočekuje Malme 15. septembra.

12:55 - Turkoglu: Srbija je jača od Turske, ali bila je i ItalijaNekadašnji košarkaški reprezentativac Turske Hidajet Turkoglu priznao je da je Srbija bolja od ekipe Ergina Atamana, ali i dodao da ne pobeđuje uvek favorit. "Moramo da prihvatimo visok poraz od Španije. Ipak, ostale su tri utakmice i potrebno je da vratimo veru. Španija je bila favorit na papiru protiv Srbije, pa je poražena, kao i Italija protiv Turske. Slična situacija biće u duelu Turske i Srbije. Verujem da će biti neizvesno do poslednje sekunde", rekao je Turkoglu za turski Hurijet. Turkoglu veruje da će se Turska naći u završnici takmičenja u francuskom Lilu. "Vrlo je važno na kom mestu će Turska biti jer bi bilo dobro da izbegne četvrtu poziciju i duel sa Francuskom", zaključio je bivši košarkaš Sakramento Kingsa, San Antonio Sparsa i još nekoliko klubova iz NBA lige. Košarkaši Srbije i Turske sastaju se sutra od 14.30 u četvrtom kolu B grupe prvenstva Evrope.

12:10 - Pedro: Nedostajaće mi MesiBivši fudbaler Barselone Pedro rekao je danas da će mu u Čelsiju nedostajati saradnja sa jednim od najboljih igrača na svetu Argentincem Lionelom Mesijem. Pedro je u avgustu posle 11 godina naupustio Barselonu i za 21 milion funit prešao u Čelsi. "Nedostajaće mi mnogo Mesi. On je sjajan momak i saigrač. Mnogo toga smo prošli zajedno, utakmice i golove. Dobro se poznajemo. Biće mi čudno da igram u Čelsijevom dresu bez Mesija, Albe, Busketsa ili Inijeste ne terenu", rekao je Pedro za El Pais. Španski reprezentativa priznao je da je odluku da pređe u Čelsi doneo nakon razgovora sa Seskom Fabregasom i menadžerom Žozeom Murinjom. "Mislim da Barselona nije želela da me proda. Sve je počelo nakon telefonskog razgovora sa Fabregasom. Onda me je nazvao Murinjo i morao sam da donesem odluku. On mi je dao samopouzdanje i učinio da se osećam važnim", objasnio je Pedro. On je dodao da neće slaviti eventualni gol protiv bivšeg kluba, ako se Barselona i Čelsi sastanu ove sezone u Ligi šampiona. "Ne rezmišljam o mogućnosti da igram na Nou Kampu, nikada neću slaviti gol protiv Barselone", poručio je Pedro. Pedro je karijeru počeo u Barseloni i za katalonski tim na 321 utakmici i postigao 99 golova. Za reprezentaciju Španije zabeležio je 52 nastupa i 16 golova.

11:33 - Rivers pojačao BajernAmerički košarkaš Kej Si Rivers novi je igrač minhenskog Bajerna, rivala Crvene zvezde u Evroligi. Rivers je sa ekipom Svetislava Pešića potpisao ugovor do kraja godine, odnosno do završetka prve faze Evrolige. "Drago mi je što sam došao u Bajern, gde ću imati mogućnost da igram na visokom nivou u Evroligi. Zzelim timu da prenesem iskustvo i nadam se da ćemo ostvariti ambicije", rekao je Rivers za klupski sajt. Rivers je prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope sa madridskim Realom, a prosečno je postizao 5,3 poena, 2,6 skokova i 1,3 asistencija. Dvadesetosmogodišnji šuter je tokom karijere igrao za filijalu Sakramento Kingsa - Reno Bighornse, Himki, Lokomotivu iz Kubanja, Virtus iz Bolonje, Roan i Beneton. Pored Bajerna i Crvene zvezde u A grupi Evrolige nalaze se još Real iz Madrida, Fenerbahče, Himki i Strazbur.

10:59 - Žiru: Moram da realizujem šanse, ali važna je pobedaFudbalski reprezentativac Francuske Olivije Žiru prihvatio je krivicu za lošu partiju protiv Srbije (2:1) i poručio da je morao da bude efikasniji. Selektor Francuske Didije Dešam izjavio je da je njegov tim u prijateljskom meču u Bordou mogao ubedljivije da slavi da se Žiru nije ispromašivao. "Kao napadač, što se očekuje, morao bih da postižem golove. U suprotnom, moram da snosim krivicu. Sigurno je da mi se ovo ne dešava prvi, a ni poslednji put. Ipak, imam mentalnu snagu da se izdignem iznad situacije", rekao je Žiru posle utakmice, a prenosi Skaj Sport. Žiru je imao nekoliko dobrih prilika na meču, ali nije uspeo da savlada Predraga Rajkovića. "Nedostaje mi da bolje reagujem u završnici. Međutim, najviše razmišljam o pobedi i dobroj formi tima. Posle odlične partije protiv Portugalije, odigrali smo sjajno prvo poluvreme protiv Srbije, ali u nastavku nismo bili na nivou", zaključio je napadač Arsenala. Francuska je juče pobedila Srbiju sa 2:1 golovima Bleza Matuidija, a jedini strelac za "Orlove" bio je Aleksandar Mitrović.

10:33 - Premijer čestitao Štefaneku na osvajanju medaljePredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Davoru Štefaneku osvajanje bronzane medalje u rvanju na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu. U čestitki se kaže: "Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu. Ovim uspehom pridružili ste se mnogobrojnim srpskim sportistima koji su obezbedili plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Zzelim Vam mnogo uspeha i osvajanje najsjajnih odličja na narednim takmičenjima", navodi se u čestitki premijera Vučića.

10:08 - Italijani bez Datomea do kraja EPKapiten košarkaške reprezentacije Italije Luiđi Datome završio je učešće na Evropskom prvenstvu zbog povrede, prenosi Ansa. Datome je trebalo da se vrati na teren posle grupne faze takmičenja, ali je pregled magnentnom rezonancom pokazao da se radi o ozbiljnijoj povredi primicača leve noge. Krilni košarkaš Fenerbahčea povredio se na utakmici protiv Islanda, koju je Italija dobila rezultatom 71:64. On je u prva dva meča na šampionatu prosečno beležio sedam poena, tri skoka i asistenciju. Pored Datomea, selektor Simone Pjaniđani ima problema i sa Markom Belinelijem, koji je neizvestan za večerašnji susret sa Španijom.

09:22 - Petra Kvitova u četvrtfinalu US OpenaČehinja Petra Kvitova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pošto je jutros u Njujorku savladala Britanku Johanu Kontu sa 7:5, 6:3. Protivnica dvostrukoj vimbldonskoj pobednici u četvrtfinalu poslednjeg Gren slem turnira sezone biće Flavija Peneta iz Italije koja je pobedila Australijanku Samantu Stosur sa 6:4, 6:4. U preostala dva meča osmine finala postignuti su ovi rezultati: (2) Simona Halep (Rumunija) - Sabina Lisicki (Nemačka) 6:7 (6-8), 7:5, 6:2 i Viktorija Azarenka (Belorusija) - Varvara Lepčenko (SAD) 6:3, 6:4. Parovi četvrtfinala su: (1) Serena Vilijams (SAD) - Venus Vilijams (SAD) Kristina Mladenović (Francuska) - Roberta Vinči (Italija) (2) Halep - Azarenka i (5) Kvitova - Peneta

08:40 - Odlični Kevin Anderson izbacio Mareja sa US openaJužnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je nakon velike borbe savladao favorizovanog Britanca Endija Mareja sa 3:1 u setovima (7:6, 6:3, 6:7, 7:6) .Od starta se vodila velika borba na terenu. Prvi set je rešen posle uzbudljivog taj brejka i pripao je Andersonu. U drugom je južnoafrički teniser ekspresno stigao do dva brejka prednosti, a Britanac je do kraja seta uspeo samo jednom da oduzme servis Andersonu.Marej je u trećem setu ponovo izgubio servis, ali je na krilima podrške sa tribina uspeo da se vrati i izbori taj brejk, a kasnije i set (2:1). Tada je izgledalo da je Anderson mentalno pao i da ga je važnost meča i blizina pobede ponovo sputala, ali ipak ovoga puta je bio hrabar. Odigrao je veoma dobar set, nije Mariju dozvolio priliku za brejk, a onda je u 13. gemu potpuno pregazio rivala i sa ubedljivuh 7-0 stigao je do velikog trijumfa.Anderson će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track