(VIDEO) OVO SE NIKADA NIJE DESILO: O potezu turskog sudije priča ceo svet
Foto: Reuters

Dva žuta u sekundi

(VIDEO) OVO SE NIKADA NIJE DESILO: O potezu turskog sudije priča ceo svet

Fudbal -
Kunejt Čakir iznenadio je sve pokazavši dva žuta kartona za startove u istom napadu

Reprezentativac Severne Irske Kris Beird isključen je u utakmici protiv Mađarske odigranoj u ponedeljak uveče pošto je dobio dva žuta kartona u razmaku od jedne sekunde.

Defanzivac Derbi Kauntija je u 81. minutu napravio grub prekršaj nad protivničkim igračem koji je krenuo u kontranapad.

Međutim, turski sudija Kunejt Čakir pustio je prednost i akcija je nastavljena. U nastavku je međutim Beird još jednom oštro startovao, ali na drugog igrača,posle čega je Čakir prekinuo akciju i pokazao igraču dva žuta kartona, što je automatski značilo isključenje.

Na zaprepašćenje svih prisutnih Čakir je dva žuta kartona pokazao, ne zbog starta i prigovora kao što je možda uobičajeno, već zbog dva starta. Odluka sudije nikome nije bila jasna, pa ni selektoru Severne Irske Majklu O'Nilu.

"Ovo je prvi put u karijeri da sam video tako nešto. Nikad nisam video da je neki igrač kažnjen dva puta za jedan incident, to mi je novost. Ponavljam, bizarna situacija koju pre nisam video", objasnio je O'Nil koji tvrdi da je isključenje nepošteno jer Beird nikad ne bi napravio drugi faul da je znao da će mu sudija dodeliti žuti karton za prvi prekršaj.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Severni Irci su pogodak postigli u trećem minutu sudijske nadoknade.

http://www.youtube.com/watch?v=tNiBhZup-n8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track