URNEBESNI INTERVJU Ćiro Blažević: Ako on bude selektor bežim iz Hrvatske!
Foto: Profimedia

Trener svih trenera

URNEBESNI INTERVJU Ćiro Blažević: Ako on bude selektor bežim iz Hrvatske!

Fudbal -
Najpoznatijeg hrvatskog fudbalskog stručnjaka pogodila smena Nika Kovača, pa je otvorio dušu, kako samo on to ume

Poznati trener Ćiro Blažević komentarisao je danas za hrvatske medije dešavanja u Fudbalskom savezu te zemlje (HNS).

HNS, na čelu sa predsednikom Davorom Šukerom, smenio je selektora Nika Kovača posle remija u Azerbejdžanu i poraza u Norveškog, zbog čega je plasman "vatrenih" na Evropsko prvenstvo doveden u pitanje. A pre samo nedelju dana delovalo je da je to sigurna stvar.

Sada je goruće pitanje ko će biti novi selektor, odnosno ko će voditi reprezentaciju u poslednja dva kvalifikaciona meča, koja će se igrati u prvoj polovini oktobra.

"Šta da kažem za ovaj cirkus? Užasnut sam kad vidim ko i na kakav način nam gura fudbal u tešku provaliju bez dna. Jedino mi je žao Nike Kovača, on je drag i moralan dečko i zaista mi je žao svega ovoga što mu se dogodilo. Nije to zaslužio. Posebno ne da se s njim poigravaju likovi kao što su Šuker i Mamić", počeo je priču, kao i uvek bez dlake na jeziku, Ćiro Blažević.

"Trener svih trenera", kako je Ćiro odavno sebe prozvao, ne krije koliko ne podnosi predsednika HNS-a i prvog čoveka zagrebačkog Dinama, za koga smatra da stoji iza svega.

Upitan da li bi ponovo seo na selektorsku klubu, kao iz topa je odgovorio:

"Nikada! Radije bih umro nego dopustio da se vežem sa takvim ljudima kao što su Šuker i Mamić".

Kada je novinar pitao Ćiru ko bi po njemu bio najbolje rešenje za novog selektora, dobio je sledeći odgovor:

"'Sine, nemoj me zajebavati. Nemoj se praviti glup i mene činiti takvim. I ja i ti dobro znamo ko je bio, ko je i ko će biti novi selektor. Mogu oni staviti onog Čačića, Gračana ili onog direktora, kako mu je ono ime, Jozak… Ma ko je taj Jozak, j... ih Jozak? Ko je taj? Ma mogu oni dovesti i Murinja, sve će i dalje voditi Zdravko Mamić, a mi, ja, ti i cela Hrvatska ćemo se nervirati, pa ćemo i dalje mirno gledati kako nas pravi piz"....

Stručnjak, koji je 1998. odveo Hrvatsku do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, je govoreći o tome da svi znaju ko će biti novi selektor mislio na Ante Čačića, bivšeg trenera mnogih hrvatskih klubova.

"Zar da Čačić vodi igrače svetske klase? Zar niste čitali ankete, publika je rekla koga hoće za trenera. Ja sam vodeći, iza je Cico Kranjčar. Ali ja neću... Nikad me neće pozvati, jer su lukavi. Znaju da ih mogu isterati samo ako sam unutra, spolja ne mogu, spolja možeš samo lajati. Nemam ništa protiv Čačića, kolege smo, ali selektor mora da bude čovek od kapaciteta. Pa, ako je već Čačić tako dobar, zašto ga Mamić nije zadržao u Dinamu? Ne, šutnuo ga je i molio Zahoviča da ga uzme. Ja to imam pravo da kažem, jer sam ja stvarao ovu reprezentaciju, ja sam joj gradio imidž, ja sam bio autoritet... Kad ja uđem u svlačionicu, svi će ustati i stajati mirno. Jer u sebi će reći - taj zna".

I na kraju je Ćiro Blažević zaključio:

"Ako njega (prim.aut. Čačića) postave za selektora, emigriraću iz Hrvatske".

(index.hr, jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track