(VIDEO) ZAGREB U TRANSU: Dinamo srušio Arsenal, Čelsi ubedljiv protiv Jokanovića i Rajkovića
Foto: Reuters

Ludnica u prvom kolu LŠ

(VIDEO) ZAGREB U TRANSU: Dinamo srušio Arsenal, Čelsi ubedljiv protiv Jokanovića i Rajkovića

Fudbal -
Zagrepčani iskoristili igrača više i bacili na pleća ekipu Arsena Vengera
1 / 8 Foto: AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba napravili su senzaciju u 1. kolu ovogodišnje Lige šampiona pošto su u "Maksimiru" savladali Arsenal sa 2:1 (1:0).

GRUPA E

Fudbaleri Rome i Barselone odigrali su večeras u Rimu 1:1 u derbiju prvog kola Grupa E Lige šampiona.Napadač gostiju Lionel Mesi odigrao je svoj 100. gol u Ligi šampiona, ali nije uspeo da se upiše u strelce, mada je u finišu pogodio prečku, a u prvom poluvremenu imao dobru priliku. Ekipe su u Rimu odigrale odličan i uzbudljiv meč, koji su uglavnom kontrolisali gosti, dok je domaćin pokušavao iz kontranapada da uradi nešto. Barselona je povela u 21. minutu, kada je Ivan Rakitić sjajno poslužio Luisa Suaresa, koji je glavom prosledio u mrežu za 0:1. Radost gostiju trajala je samo 10 minuta, pošto je Alesandro Florenci iz velike daljine postigao spektakularan gol za izjednačenje. Barselona je do kraja meča imala više šansi, a u nadoknadi vremena i dve vrlo izgledne, ali nije uspela da savlada Morgana De Sanktisa. U drugoj utakmici Grupe E, Bajer Leverkuzen je prekinuo seriju poraza iz prvenstva, a pokazao je i da može da postiže golove. "Aspirindžije" su u prethodne tri utakmice postigle samo jedan gol, ali su večeras pobedili BATE Borisov sa 4:1. Bajer je poveo već u četvrtom minutu golom Admira Mehmedija, ali je u 13. minutu izjednačio bivši igrač Mladosti iz Lučana Nemanja Miluonović. Prvo poluvreme završeno je nerešeno, ali se domaćin raspucao u drugom poluvremenu. Novo vođstvo Bajeru doneo je Hakan Čalhanoglu u 47. minutu, da bi Havijer Ernandes u 59. minutu. Konačan rezultat postignut je u 76. minutu iz penala koji je izveo Čalhanoglu. Jedanaesterac je dosuđen jer je Filip Mladenović igrao rukom u svom šesnaestercu.

GRUPA F

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobedili su danas na svom terenu Arsenal sa 2:1 u prvom kolu Grupe F Lige šampiona, i tako posle 16 godina zabeležili trijumf u elitnom evropskom klupskom takmičenju.Dinamo je od početka meča zaigrao bez straha pred velikim rivalom i sa mnogo energije je pritiskao tim iz Londona i konačno je poveo u 24. minutu, kada je Josip Pivarić snažno šutnuo pored odsutnog Matjea Debišija, a njegov udarac zakačio Aleks Okslejd-Čemberlejn, i tako zvanično bio strelac za domaćina. Stvari za Arsenal su krenule još gore do kraja poluvremena, pošto je Olivije Žiru nepotrebno dobio dva žuta kartona, tako da je londonski tim ostao sa 10 igrača. Žunior Fernandes je stavio tačku na ovaj meč već u 58. minutu, kada je posle kornera bio najviši u skoku i glavom smestio loptu u mrežu za 2:0. Nadu Arsenalu doneo je Tio Volkot, koji je u igru ušao u 65. minutu, da bi u 79. iskoristio sjajan pas Aleksisa Sančesa i smestio loptu u mrežu za 2:1. "Tobdžije" su nakon toga počele da napadaju, ali se Dinamo odbranio, a u petom minutu nadoknade vremena je mogao da postigne još jedan gol, kada je šut 18-godišnjeg Anta Ćorića David Ospina sjajno odbranio. Dinamo je poslednji put slavio u Ligi šampiona u septembru 1999. godine, kada je pobedio Šturm iz Graca sa 3:0. Nakon toga je pretrpeo 13 poraza i zabeležio je dva remija. Bajern je u drugoj utakmici Grupe F pobedio u gostima Olimpijakos sa 3:0. Dvostruki strelac bio je Tomas Miler, u 52. i 90. minutu iz penala, dok je Mario Gece postigao gol u 89. minutu.

GRUPA G

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras u Londonu Makabi iz Tel Aviva sa 4:0, u utakmici prvog kola Grupe G u Ligi šampiona. Golove za Čelsi postigli su Vilijan u 15. minutu, Oskar iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Dijego Kosta u 58. minutu i Sesk Fabregas u 78. minutu. Trener Čelsija Žoze Morinjo promenio je sastav u odnosu na prethodne utakmice, pa je na klupi ostavio Džona Terija, Branislava Ivanovića, Nemanju Matića i Dijega Kostu. U izraelskoj ekipi koju trenira Slaviša Jokanović, koji je svojevremeno igrao za Čelsi, od prvog minuta igrali su srpski fudbaleri golman Predrag Rajković i Nikola Mitrović. Čelsi je mogao da povede u šestom minutu, ali je Eden Azar promašio jedanaesterac. Prethodno penal je dosuđen pošto je golman Makabija Predrag Rajković oborio Vilijana u šesnaestercu, zbog čega je dobio žuti karton. Azar je izveo penal, a loptu je poslao preko prečke. Londonski tim poveo je u 15. minutu golom Vilijana iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara. Golman Rajković loše je procenio situaciju, lopta je pala na sedam metara i ušla u mrežu. Vilijan je sedam minuta kasnije zbog povrede izašao iz igre, a zamenio ga je Kosta. Čelsi je duplirao vođstvo u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je gol iz penala postigao Oskar. Penal je dosuđen pošto je bivši fudbaler Čelsija Tal Ben Haim srušio Kostu u kaznenom prostoru. Treći gol za domaće postigao je Kosta u 58. minutu, kada je posle dobrog dodavanja Seska Fabregasa iz voleja poslao loptu u mrežu. Konačan rezultat u 78. minutu postavio je Fabregas kada je natrčao na loptu koju je odbio Rajković posle šuta Loika Remija. U drugoj utakmici u Grupi G Porto je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Dinamom iz Kijeva. Dinamo je poveo posle kontranapada u 20. minutu golom Oleha Guseva, koji je pogodio dalji ugao gola Ikera Kasiljasa. Tri minta kasnije Porto je izjednačio preko Vensana Abubakara, posle dodavanja Migela Lejina. Vođstvo domaćima doneo je Abubakar golom u 81. minutu, posle loše procene golmana Oleksandra Ribke. Konačan rezultat postavio je Vitalij Bujalski u 89. minutu. U drugom kolu, 29. septembra, Makabi će u Tel Avivu igrati protiv Dinama, a Porto će biti domaćin Čelsiju.

GRUPA H

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su večeras na gostujućem terenu Valensiju sa 3:2, u utakmici prvog kola Grupe H u Ligi šampiona Na stadionu Mestalja ruski tim je u prvom poluvremenu stekao dva gola prednosti a oba pogotka postigao je Brazilac Hulk. Zenit je poveo u devetom minutu kada je Hulk poslao loptu u dalji ugao posle asistencije Danija, a vođstvo je duplirao u 45. minutu, kada je snažnim udarcem, posle povratne lopte iskosa sa oko 25 metara levom nogom poslao loptu pod prečku. Valensija je u nastavku zaigrala bolje i uspela da izjednači. Prvo je zaostatak smanjio Žoao Kanselo u 55. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca poslao loptu donji desni ugao, a zatim je gol u 73. minutu postigao Andre Gomes. Pobedu Zenitu doneo je Aksel Vicel u 76. minutu udarcem sa oko 20 metara. U drugoj utakmici u Grupi H Gent i Lion odigrali su nerešeno 1:1. Lion je poveo golom Kristofa Žalea u 58. minutu. On je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Matje Valbuena. Domaći su izjednačili preko Švajcarca Danijela Milićevića u 68. minutu, kome je loptu sa desnog krila poslao kapiten Sven Kums. To je bio prvi gol Genta u Ligi šampiona. Lion je mogao da pobedi, ali je Aleksandru Lakazetu u 88. minutu golman Mac Sels odbranio penal. Gent je utakmicu završio sa devetoricom igrača, ali je osvojio prvi bod u Ligi šampiona. U drugom kolu, 29. septembra Lion će od 20.45 na svom Žerlanu igrati protiv Valensije, a Zenit na stadionu Petrovski protiv Genta.

Grupa E20.45 Roma - Barselona 1:1 (1:1)(Florenci 31 - Suarez 21)20.45 Leverkuzen - BATE Borisov 4:1 (1:1)(Mehmedi 4, Čalhanoglu 48, 78p, Ernandes 59 - Milunović 9)Grupa F20.45 Dinamo Zagreb - Arsenal 2:1 (1:0)(Pivarić 23, Fernandes 58 - Volkot 79)20.45 Olimpijakos - Bajern Minhen 0:3 (0:0)(Miler 52, 90p, Gece 89)Grupa G20.45 Dinamo Kijev - Porto 2:2 (1:1)(Gusev 20, Bjalski 89 - Abubakar 23, 78)20.45 Čelsi - Makabi 4:0 (2:0)(Vilijan 15, Oskar 45+3p, Kosta 58, Fabregas 78)Grupa H20.45 Valensija - Zenit 2:3 (0:2)(Kanselo 55, Gomeš 77 - Hulk 9, Hulk 45, Vitsel 79)20.45 Gent - Lion 1:1 (0:0)(Milićević 68 - Žale 58)

22:31 - Novi gol Bavaraca - 0:3Samo što su dali drugi, Bavarci su dali i treći gol, strelac je Miler iz penala.

22:30 - Gece potvrđuje pobedu Bajerna - 0:2Mario Gece je pogodio mrežu Olimpijakosa u 89. minutu i potvrdio pobedu Bavaraca.

22:29 - Dinamo izjednačio u Kijevu protiv Porta - 2:2Bjalski je u 89. minutu izjednačio protiv Porta.

22:24 - Fabregas za visoku prednost Čelsija protiv Makabija - 4:0Čelsi je neumoljiv protiv Makabija, Fabregas je u 78. minutu postigao četvrti gol za svoj tim.

22:23 - Abubakar preokrenuo rezultat u Kijevu - 1:2Drugim golom na meču Abubakar donosi vođstvo Portu protiv Dinama u 78. minutu.

22:22 - Volkot doneo nadu Arsenalu - 2:1Golom Tea Volkota Arsenal je sa igračem manje smanjio u Zagrebu.

22:20 - Bajer potvrđuje pobedu protiv BATE-a - 4:1Drugim golom na meču, ovog puta iz penala u 78. minutu, Čalkanoglu je povisio na 4:1.

22:19 - Zenit ponovo vodi u Valensiji - 2:3Golom Vitsela Zenit od 79. minuta vodi sa 3:2.

22:15 - Valensija nadoknadila dva gola zaostatka - 2:2Golom Gomeša Valensija je u 77. minutu izjednačila na 2:2, čime je nadoknadila dva gola zaostatka.

22:12 - Gent izjednačio golom Milićevića - 1:1Belgijanci su sa igračem manje uspeli da stignu do izjednačenja. Gol je postigao Milićević u 68. minutu.

22:04 - Čelsi postiže i treći gol protiv Makabija - 3:0Dijego Kosta je treći put večeras matirao Predraga Rajkovića, gol je pao u 58. minutu.

22:03 - Lion poveo u Gentu - 0:1Golom Žalea Lion je iskoristio prednost igrača više i u 58. minutu poveo sa 1:0.

22:02 - Bajer stiče dva gola prednosti - 3:1Golom Ernandesa od 59. minuta Bajer vodi protiv BATE-a sa 3:1.

http://www.youtube.com/watch?v=fYqwkTXP_YQ

22:00 - Dinamo duplirao vođstvo protiv Arsenala - 2:0Fernandes je u 58. minutu napravio novo čudo protiv Arsenala i poveo sa 2:0.

22:58 - Valensija smanjila protiv Zenita - 1:2Golom Kansela Valensija je na Mestalji smanjila rezultat u 55. minutu.

21:53 - Bajern poveo u Atini - 0:1Golom Tomasa Milera u 52. minutu Bajern vodi protiv Olimpijakosa u Pireju.

21:50 - Bajer vodi protiv BATE-a - 2:1Golom Čalkanoglua Bajer u Leverkuzenu vodi protiv BATE Borisova od 48. minuta.

http://www.youtube.com/watch?v=Bts0aG2Adf0

21:35 - Čelsi iz penala povećao na 2:0Golom Oskara iz penala u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena Čelsi vodi sa 2:0.

21:29 - Zenit duplirao vođstvo u Valensiji - 0:2Hulk je u 45. minutu duplirao vođstvo Zenita u Valensiji na 2:0.

21:26 - Arsenal ostao sa igračem manje u ZagrebuNije sve krenulo kako treba po tim Arsena Vengera. U zaostatku su za jedan gol, a igraće i sa igračem manje pošto je Žiru dobio drugi žuti karton.

21:16 - Roma izjednačila protiv Barselone - 1:1Florenci u 31. minutu donosi Vučici izjednačenje protiv Barselone. Kapiten Rome je centrirao, ali je ustvari lobovao Ter Štegena.

http://www.youtube.com/watch?v=6E78-vMUWOc

21:09 - Dinamo u Zagrebu vodi protiv Arsenala - 1:0Pivarić je u 23. minutu doveo Zagrebčane u vođstvo.

21:08 - Porto izjednačio protiv Dinama - 1:1Golom Abubakra Porto je izjednačio u 23. minutu protiv Dinama iz Kijeva.

21:06 - Barsa vodi u Rimu - 0:1Suarez je u 21. minutu doneo prednost Barseloni u Rimu u derbiju dana.

21:05 - Dinamo vodi protiv Porta - 1:0Golom Guseva Dinamo iz Kijeva vodi protiv Porta od 20. minuta.

21:01 - Čelsi matirao Rajkovića - 1:0Golom Vilijana Čelsi od 15. minuta vodi protiv Makabija.

20:57 - BATE izjednačio u Leverkuzenu - 1:1Strelac za beloruski tim je Nemanja Milunović. Posle kornera Milunović je bio najviši, a lopta je na putu ka golu zakačila nekog domaćeg igrača.

20:54 - Hulk šokirao Valensiju u Španiji - 0:1Golom Hulka Zenit od 9. minuta vodi na Mestaji protiv Valensije.

20:51 - Rajković skrivio penal, Azar promašioČelsi je imao lepu priliku da već u 5. minut povede protiv Makabija. Rajković je skrivio penal, ali je Azar šutirao visoko preko gola.

20:49 - Leverkuzen vodi golom Mehmedija - 1:0Fudbaleri Bajera od 4. minuta vode protiv BATE Borisova golom Mehmedija.

20:45 - Počele su utakmice 1. kola u grupama E, F, G i H

19:59 - Džeko protiv MesijaRoma: Szczęsny, Rüdiger, Digne, Manolas, Nainggolan, Falqué, De Rossi, Keita, Florenzi, Džeko, Salah SUBS: De Sanctis, Maicon, Torosidis, Iturbe, Vainqueur, Totti, Gervinho.Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Alba, Mathieu, Rakitić, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto, Suárez, Messi, Neymar SUBS: Masip, Mascherano, Bartra, Adriano, Rafinha, Munir El Haddadi, Sandro Ramírez.

19:55 - Olimpijakos bez Srba protiv BajernaOlympiacos: Roberto, da Costa, Elabdellaoui, Siovas, Masuaku, Salino, Domínguez, Kasami, Cambiasso, Pardo, Ideye. SUBS: Kapino, Botía, Vouros, Fortounis, Finnbogason, Hernâni, Sebá. Bayern München: Neuer, Boateng, Bernat, Lahm, Alaba, Thiago Alcántara, Douglas Costa, Alonso, Vidal, Lewandowski, Müller. SUBS: Ulreich, Rafinha, Javi Martínez, Götze, Rode, Kimmich, Coman.

19:51 - Arsenal sa kombinovanim timom u ZagrebuDinamo Zagreb: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Antolić, Machado, Ademi, Pivarić, Soudani, Fernandes, Pjaca. SUBS: Ježina, Benković, Măţel, Ćorić, Rog, Henríquez, Hodžić. Arsenal: Ospina, Debuchy, Gibbs, Gabriel, Koscielny, Arteta, Özil, Cazorla, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Sánchez. SUBS: Čech, Monreal, Chambers, Flamini, Coquelin, Walcott, Campbell.

19:46 - Biševac na klupi, Mitrović u timuKAA Gent: Sels, Mitrović, Nielsen, Kums, Neto, Dejaegere, Asare, Foket, Milicevic, Depoitre, Simon. SUBS: Vandenbussche, Vitas Rafinha, Coulibaly, Matton, Van der Bruggen, Raman. Olympique Lyonnais: Lopes, Rafael, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel, Gonalons, Ferri, Tolisso, Valbuena, Lacazette, Beauvue. SUBS: Gorgelin, Biševac, Jallet, Mvuemba, Malbranque, Kalulu, Cornet.

19:43 - Ivanović i Matić na klupi, Rajković i Mitrović u timuChelsea: Begović, Azpilicueta, Zouma, Cahill, Baba Rahman, Loftus-Cheek, Fàbregas, Willian, Oscar, Hazard, Rémy SUBS Blackman, Terry, Ivanović, Ramires, Matić, Traoré, Costa. Maccabi Tel-Aviv: Rajković, Shpungin, Tibi, Ben Harush, Ben Haim I, Alberman, Zahavi, Rikan, Mitrović, Igiebor, Ben Haim II SUBS Lifshitz, Carlos García, Miha, Vermouth, Peretz, Itzhaki, Radonjić.

19:40 - Radosav Petrović na klupi u ekipi DinamaDynamo Kyiv: Rybka, Danilo Silva, Antunes, Dragovic, Khacheridi, Veloso, Rybalka, Garmash, Gusev, González, Júnior Moraes SUBS: Shovkovskiy, Morozyuk, Vida, Petrović, Buyalskiy, Belhanda, Kravets. Porto: Casillas, Maxi Pereira, Martins Indi, Maicon, Layún, Rúben Neves, Brahimi, Herrera, André André, Danilo, Aboubakar SUBS: Helton, Cissokho, Osvaldo, Tello, Corona, Bueno.

19:37 - Sastav Barselone za duel protiv Rome

19:18 - Stadion Olimpiko u Rimu polako se puni pred dolazak Barselone

18:52 - Fudbaleri Zenita slobodno vreme iskoristili za šetnju po Valensiji

18:18 - Mesi će danas proslaviti jubilej, odigraće 100. utakmicu u Ligi šampiona za Barselonu

18:15 - Navijači Arsenala u velikom broju su stigli u Zagreb

18:13 - Jokanovića vežu lepe uspomene za Čelsi i Stamford Bridž

18:12 - Jokanović je odigrao za Čelsi 39 utakmicaSlaviša Jokanović sa Makabijem iz Tel Aviva debituje večeras u najelitnijem klupskom takmičenju i to protiv kluba za koji ga vezuju lepe uspomene.

Jokanović je u dresu Čelsija nastupao od 2000-2002. godine, kada je odigrao 39 utakmica.

Biće to mali srpski okršaj na Stamford Bridžu jer, pored starih znalaca iz Čelsija Branislava Ivanovića i Nemanje Matića, za Makabi nastupaju golman Predrag Rajković i Nikola Mitrović.

Derbi večeri igra se na stadionu "Olimpiko" u Rimu. Aktuelni šampion Evrope ekipa Barselone pokušaće da uradi nešto što je pošlo za rukom samo Milanu za vreme Ariga Sakija, da odbrani titulu. Prvi rival Mesiju i ekipi je Roma koja je u sjajnoj formi na startu sezone.

Zanimljiv duel se očekuje i na "Maksimiru", gde Dinamo dočekuje Arsenal.18:10 - Ko igra večeras?Grupa E20.45 Roma - Barselona 0:020.45 Leverkuzen - BATE Borisov 0:0Grupa F20.45 Dinamo Zagreb - Arsenal 0:020.45 Olimpijakos - Bajern Minhen 0:0Grupa G20.45 Dinamo Kijev - Porto 0:020.45 Čelsi - Makabi 0:0Grupa H20.45 Valensija - Zenit 0:020.45 Gent - Lion 0:018:06 - Rezultati utakmica odigranih u utorak. Sve golove pogledajte OVDEGrupa A20.45 PSŽ - Malme 2:0 (1:0)(Di Marija 4, Kavani 61)20.45 Real Madrid - Šahtjor 4:0 (1:0)(Benzema 30, Ronaldo 55p, Ronaldo 63p, 81)Grupa B20.45 Volfzburg - CSKA Moskva 1:0 (1:0)(Dreksler 40)20.45 PSV - Mančester junajted 2:1 (1:1)(Moreno 45+2, Narsing 57 - Depaj 41)Grupa C20.45 Galatasaraj - Atletiko Madrid 0:2 (0:2)(Grizman 18, 25)20.45 Benfika - Astana 2:0 (0:0)(Gaitano 54, Mitroglu 62)Grupa D20.45 Mančester siti - Juventus 1:2 (0:0)(Kompani 57 - Mandžukić 70, Morata 81)20.45 Sevilja - Borusija Menhengladbah 2:0 (0:0)(Ganeiro 47p, Benega 66p))

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track