PROPAO TRANSFER: Evo kako je Grujić odbio Murinja
Foto: Nebojša Mandić

Čelsi letos nudio dva miliona evra Crvenoj zvezdi

PROPAO TRANSFER: Evo kako je Grujić odbio Murinja

Fudbal -
Klub je prihvatio ponudu od dva miliona evra, ali se meni nije išlo u London. Hteo sam da ostanem kako bih osvojio titulu sa voljenim klubom

BEOGRAD - Fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić pod prismotrom je skauta Čelsija. Veliku nadu crveno-belih na derbiju protiv Partizana pratio je skaut kluba iz Londona Majkl Emenelo, koji je u Beograd došao po zadatku Žozea Murinja.Kako saznajemo Murinjo je na sto dobio fasciklu sa detaljnim izveštajem o partiji mladog fudbalera. Ovog leta Marko Grujić je imao otvorenu ponudu od Čelsija vrednu dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje. Čelnici Crvene zvezde pristali su na transfer, ali je mladi vezni fudbaler odbio da ode s Marakane. Kako saznajemo trebalo je u slučaju da prihvati ponudu bude prosleđen na pozajmicu u Ajntraht iz Frankfurta. Ovog leta Grujića je pratila i Sampdorija.- Istina je! Letos sam imao ponudu Čelsija koja je bila odlična za klub. Imao sam sastanak sa čelnicima Crvene zvezde i oni su mi rekli da ja odlučim. Iskreno, nije mi se išlo iz Crvene zvezde. Hteo sam da ostanem i borim se za mesto u startnih 11. Niko mi ni tamo ni ovde nije garantovao da ću igrati. Smatram da nisam pogrešio - rekao je za Kurir Marko Grujić i dodao:- Ostao sam i uspeo da se izborim za mesto u prvoj postavi. Za sada je sve super i nadam se da će tako i ostati. U Crvenoj zvezdi ostajem do narednog leta sigurno. Moj san je da uzmem titulu sa Crvenom zvezdom i da napadnemo Ligu šampiona. Nigde ne mrdam sa Marakane. Makar me i Barselona tražila. (smeh) Neka naši navijači budu mirni.O ponudi Čelsija i činjenici da ga je gledao skaut tog kluba koji je u Beograd došao po specijalnom zadatku Žozea Murinja Grujić je razgovarao sa trenerom crveno-belih Miodragom Božovićem.- Pričao sam i sa šefom o svemu. Rekao mi je da me neće pustiti iz kluba još najmanje dve godine ako postanemo prvaci Srbije. (smeh) Želim da se ostvarim u dresu Crvene zvezde, a ugovor mi ističe u leto 2018. godine. Kad dođe vreme razmišljaću o odlasku. Hoću da odem u veliki klub, a da od mog transfera Crvena zvezda dobro zaradi - kaže GrujićMarko Grujić je standardan u najboljoj postavi Crvene zvezde, čini tandem na sredini terena sa Holanđaninom Donaldom Mičelom. Upisao je dve asistencije na derbiju protiv Partizana i uz Uga vijeru bio najbolji na terenu. Sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio je titulu šampiona sveta ovog leta, nakon što su "orlići" na Novom Zelandu savladali Brazil u finalu s rezultatom 2:1.

Došli po Jovića, videli VijeruPored Marka Grujića pod prismotrom skauta iz Engleske bio je Luka Jović. Mladog napadača došli su na derbiju s Partizanom da gledaju ljudi iz Totenhema koji već dugo prate njegove partije. Ipak, pošto nije igrao, za oko skautima Totenhema zapao je Portugalac Ugo Vijera, dvostruki strelac. Engleski mediji pišu da Vijera ima 27 godina i da zbog toga njegov transfer u Totenhem nije realan, ali da šanse ipak postoje. Luka Jović ostaje i dalje pod skautingom kluba iz Londona.

Danas u JagodiniFudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.00 časova igraju utakmicu 10. kola Superlige u Jagodini. Ekipa želi da potvrdi pobedu iz derbija na gostovanju u Pomoravlju.- Respektujemo i cenimo Jagodinu. To što su imali loš start neće nas zavarati. Dobili su OFK Beograd na Karaburmi i pokazali da ulaze u formu. Gledamo samo sebe i želimo pobedu. Trijumf nad Partizanom izgubio bi na značaju ako bismo izgubili bodove u Jagodini - rekao je Marko Grujić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track