ČAST ZA SRPSKOG TRENERA: Janković dobio mural u Belgiji
Foto: Kvmechelen.be

Navijači Mehelena pokazali koliko cene našeg stručnjaka

ČAST ZA SRPSKOG TRENERA: Janković dobio mural u Belgiji

Fudbal -
To je samo dodatni motiv da nastavim sa radom. Valja znati da su belgijski navijači spasili klub od gašenja 2002. godine, kaže mladi stručnjak

Navijači Mehelena obožavaju Aleksandra Jankovića, a kao dokaz poštovanja prema treneru posvetili su mu mural. Fanovi ovog belgijskog kluba slove kao vrlo privrženi i odani klubu, a Jankovića koji je prošle nedelje upisao 50. utakmicu na klupi žuto-crvenih izuzetno cene.- Bio sam začuđen i iznenađen kada su mi navijači Mehelena objasnili šta su uradili. Postoje još samo četiri murala posvećena igračima koji su Mehelenu 1989. godine doneli trofej Kupa kupova. Samim tim ukazali su mi veliku čast i uručili poklon koji je za mene ogroman motiv da nastavim da radim - rekao je za Kurir Sale Janković i dodao:- Ambicije kluba su da pokušamo da izborimo plasman u plej-of i domognemo se Evrope. Postavili smo jedan sistem koji se svake godine regeneriše iz sopstvene omladinske škole, jer klub živi od prodaje fudbalera.Klub je tokom leta napustio Ivan Obradović, a zamenio ga je Aleksandar Volkov. U Mehelenu su od Srba ostali Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović.- Obradović je ostvario rekordni transfer u istoriji kluba, pošto je otišao u Anderleht za dva miliona evra. Kosanović je pozvan u reprezentaciju Srbije, a Veselinović je konstantno dobar. Volkovu treba vremena da se adaptira, a u ekipi su tri mlada igrača iz Belgije i jedan Kostarikanac od kojih se mnogo očekuje.Aleksandar Janković otkriva koliko su navijači Mehelena vezani za svoj klub.- Mehelen je bankrotirao 2002. godine, ali su navijači spasili klub od totalnog gašenja. Uspeli su da sakupe novac i klub je krenuo iz treće lige nazad ka eliti. Vrlo brzo došlo je do stabilizacije i izuzetno sam srećan što sam deo cele priče - otkrio je Janković.

Izbori donose vakuumAleksandar Janković otkriva da redovno prati dešavanja u Crvenoj zvezdi čiji je trener bio u dva navrata.- Drago mi je da je Crvena zvezda prva na tabeli, ali ne bih preterano ulazio u detalje. Klub funkcioniše sa više desetina miliona duga i nije lako. Vidim da se spremaju i izbori. Moje mišljenje je da će oni stvoriti vakuum, a to nikada nije dobro. Ekipi je potreban mir kako bi nastavila da pobeđuje u kontinuitetu i kako bi na proleće vratila titulu na Marakanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track