ŠIMUNIĆ POMOĆNIK SELEKTORA HRVATSKE: Skandirao ustaški poklič Za dom spremni,a sada u reprezentaciji
Foto: Fonet

Nagrada za Josipa

ŠIMUNIĆ POMOĆNIK SELEKTORA HRVATSKE: Skandirao ustaški poklič Za dom spremni,a sada u reprezentaciji

Fudbal -
Zbog ustaškog pozdrava kažnjen je od strane Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA), Međunarodnog arbitražnog suda (CAS) i Saveznog suda u Švajcarskoj

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u ponedeljak bi trebala da dobije novog selektora. Na tu funkciju biće imenovan Ante Čačić, aktuelni trener Lokomotive iz Zagreba. Čačić je za pomoćnike odabrao Antu Mišu, Marijama Mrmića i Josipa Šimunića.

Čačić, kao i čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza smatraju da je harizma Josipa Šimunića dovoljna da "prodrma" igrače", da ih razbudi u misiji odlaska na Evropsko prvenstvo.

Josip Šimunić je do nedavno bio standardni član reprezentacije. Međutim, zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" kažnjen je od strane Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA), Međunarodnog arbitražnog suda (CAS) i Saveznog suda u Švajcarskoj.

Bivši hrvatski reprezentativac je posle pobede njegovog nacionalnog tima protiv Islanda u baražu za Svetsko prvenstvo 2014. godine poveo skandiranje "Za dom spremni", što je prihvatila publika na stadionu "Maksimir" u Zagrebu.

Svetska fudbalska federacija FIFA kaznila je Šimunića s deset utakmica suspenzije zbog koje je propustio Mondijal u Brazilu.Fudbaler se žalio na ovu odluku, ali je CAS potvrdio odluku i proglasio Šimunića krivim za "uvredu dostojanstva grupe ljudi koristeći diskriminišuće reči."Savezni sud u Švajcarskoj odbio je kasnije žalbu Josipa Džoa Šimunića koji se žalio na odluku Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lozani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track