ŠPANCI PRETE: Ako Katalonija proglasi nezavisnost, Barselona će biti isključena iz Primere
Foto: Reuters

Razdvajaju se Real i Barsa?

ŠPANCI PRETE: Ako Katalonija proglasi nezavisnost, Barselona će biti isključena iz Primere

Fudbal -
Katalonski nacionalistički lideri obećali su da će proglasiti nezavisnost u roku od 18 meseci ukoliko dobiju izbore, zakazane za 27. septembar

MADRID - Čelnik španske profesionalne fudbalske lige (LFP) upozorio je danas da aktuelni šampion Barselona neće moći da igra u Primeri ukoliko katalonski nacionalisti uspeju u nameri i proglase nezavisnost te pokrajine.

"Zakon o sportu vrlo je jasan: jedini ne-španski takmičari su klubovi iz Andore, male komšijske kneževine. Ukoliko se Katalonija odvoji od Španije, kao što su nacionalisti obećali da će učiniti ako pobede na nedeljnim regionalnim izborima, Primera bi bila bez katalonskih klubova", rekao je predsednik LFP Havijer Tebas španskoj televiziji.

Pored Barselone i njenih fudbalskih, košarkaških i rukometnih timova, eventualno isključenje iz španskih sportskih takmičenja podrazumevalo bi se i za drugi veliki klub iz tog grada, Espanjol.

Katalonski nacionalistički lideri obećali su da će proglasiti nezavisnost u roku od 18 meseci ukoliko dobiju izbore, zakazane za 27. septembar. Ankete pokazuju da mogu da osvoje većinu u regionalnom parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track