(VIDEO) DOKTORKA ČELSIJA O MURINJU: Jasno se čuju Žozeove uvrede, ali to nikoga ne zanima
Foto: Reuters

Eva progovorila

(VIDEO) DOKTORKA ČELSIJA O MURINJU: Jasno se čuju Žozeove uvrede, ali to nikoga ne zanima

Fudbal -
Ovo je možda jedina istraga u Engleskoj u kojoj iskaz pojedinca uključenog u incident nije relevantan. Nedostatak podrške FA čine život žena teškim u fudbalu, kaže bivša doktorka fudbalera Čelsija

Bivša doktorka Čelsija Eva Karneiro rekla je da Fudbalska asocijacija Engleske ne uspeva da se izbori seksizmom i da na taj način otežava život žena u fudbalu."Bila sam začuđena što sam putem medija saznala da FA ispituje događaj sa utakmice odigrane osmog oktobra. Ni u jednom trenutku FA nije zatražio od mene da dam izjavu. Pitam se da li je ovo bila istraga iz čiste formalnosti. Ovo je možda jedina istraga u Engleskoj u kojoj iskaz pojedinca uključenog u incident nije relevantan. Nedostatak podrške FA čine život žena teškim u fudbalu", rekla je Kareniro.

Portugalki je uloga u Čelsiju značajno smanjena posle incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je u završnici meča, posle signalizacije sudije, utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru.

Na snimcima utakmice utvrđeno je da je trener Žoze Murinjo izneo niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren.

FA je istragom utvrdio da Murinjo nije koristio diskriminirajući rečnik, pa mu nije određena suspenzija.

"Njihov izbor da ignorišu neke od dokaza sigurno neće uticati na ishod nalaza. Na snimcima se jasno čuju seksualne uvrede", rekla je Karneiro.

Nedugo zatim, Karneiro je odlučila da napusti prvaka Engleske, a je trenutno bez posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track