(FOTO) RAT DELIJA I BED BLU BOJSA: Zdravko Mamić u Zvezdinom dresu na Marakani prodaje stiropor!

Navijački film

(FOTO) RAT DELIJA I BED BLU BOJSA: Zdravko Mamić u Zvezdinom dresu na Marakani prodaje stiropor!

Fudbal -
Snimljen je film o sukobu BBB i navijača Zvezde u predratnoj Jugoslaviji

ZAGREB - Hrvatski film "ZG80", čija premijera će se održati u februaru naredne godine, definitivno će privući ogromnu pažnju fudbalske javnosti u regionu.

Naime, film prati grupu navijača Bed Blu Bojsa koji odlaze u Beograd na utakmicu između Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, gde ih očekuju njihovi ljuti rivali - Delije.

sorica ;)

Posted by ZG80 on Friday, September 4, 2015

Ovaj meč pokeće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Zlatkec, lik Zdravka Mamića kojeg glumi Mario Petreković, pojavit će se u samo nekoliko scena, u jednoj prodaje stiropor, ali on se navodno za Dinamo i tukao.

Posted by ZG80 on Wednesday, September 9, 2015

Zanimljivo, sa BBB u Beograd putuje i dugokosi Zlatkec, to je mladi Zdravko Mamić. Iako će gledaoci odmah shvatiti o kome je reč, reditelj filma Igor Šeregi mu je namerno promenio ime kako njegova pojava ne bi bila preupadljiva. Mamić na Marakani u Zvezdinom dresu prodaje stiropore za sedenje na tribinama.Reditelj je otkrio da je Mamiću pokazao scenario i da prvi čovek Dinama nije imao primedbi.

Utakmica na Marakani, o kojoj je u filmu reč, je poslednji susret ovih klubova u Beogradu u Jugoslovenskoj fudbalskoj ligi, reč je 1990. godini. Ona je zapravo izmišljena i po scenariju se dogodila pre čuvene utakmice na Maksimiru.

"Na Marakani nam nisu dopustili da snimamo film zbog "bezbednosti". Scene na stadionu smo snimali u Kragujevcu. Tamo je kružni stadion koji ću u postprodukciji morati da doradim kako bi izgledao kao Zvezdin", otkrio je reditelj.

Delije iz filma

Posted by ZG80 on Sunday, September 20, 2015

Fim se snimao u Zagrebu, Beogradu, Pančevu i Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track