Uživo: Real - Bajern
Foto: REUTERS

polufinale LŠ

Uživo: Real - Bajern

Fudbal -
U prvoj utakmici, koja je odigrana prošle nedelje u Minhenu, Bavarci su slavili sa 2:1, a trener Madriđana Žoze Murinjo imao je dosta pritužbi na suđenje. Najbolji strelac Reala i Primere, Kristijano Ronaldo uveren je da kraljevski klub može da se plasira u finale

MADRID - Velika borba u velikom meču. Posle prvog poluvremena u sudaru fudbalskih titana Real na Santjago Bernabeu vodi s 2:1 protiv mihnenskog Bajerna u revanšu polufinala Lige šampiona.

Real je došao u vođstvo odmah na početku meča kada je Di Marija u jednom prodoru s leve strane pogodio u ruku Alabu. Siguran egzekutor najstrože kazne bio je Kristijano Ronaldo 1:0. No to nije moglo da zadovolji apetite domaćih fudbalera koji su u početku meča imali izrazitu inicijativu.

Istina Bajern je iz brzih kontranapada uspevao da ugrozi gol Kasiljasa u čemu je prednjačio Mario Gomez, ali Real je ima više od igre, pa je iz jednog filigantskog napada uspeo da poveća prednost na 2:0.

Kerdira je pronašao Ozila, a ovaj negde kod bele tačke upošljava Ronalda koji bez dvoumljenja loptu smešta iza Nojerovih leđa 2:0 za Real igrao se 15 minut meča.

Ali to nije sve...jer se po tradiciji fudbaleri Bajerna nikad ne predaju. Tako je bilo i ovog puta. U jedom od napada pred golom Reala srušen je Mario Gomez, a Roben iz jedanaesterca smanjuje na 2:1.

Sada su timovi rezultatski izjednačeni i meč je dodatno dobio na žestini. Ipak uz dve odlilčne prilike Robena i Marija Gomeza u prvom poluvremenu nije bilo još golova, ali je zato viđena igra koja zaslužuje najviše ocene.

Drugo poluvreme donelo je isti žar u borbi, ali se skoro sve dešavalo na sredini terena. tako da izglednih šansi kao da nije ni bilo izuzev onih u kojima se spetljao Mario Gomez i Roben.

U drugom nastavku reklo bi se da je Bajern imao više od igre. Real se branio, ali je brzim kontranapadima izuzetno uspevao da ugrozi gol Nojera. Ronaldo je iz dva slobodna udarca dobro zagrejao ruke Bajernovog čuvara mreže, kao i Benzema, koji je u dva navrata podigao publiku naa noge. Ipak golova nije bilo. Tako da je regularni deo meča završen s 2:1 za Real. Odluka o drugom finalisti pašće posle produžetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track