(VIDEO) KRALJEVIMA NE PRIJAJU KOMŠIJE: Real vodio, Atletiko se ispromašivao, ali osvojio bod
Foto: Reuters

Remi u madridskom derbiju

(VIDEO) KRALJEVIMA NE PRIJAJU KOMŠIJE: Real vodio, Atletiko se ispromašivao, ali osvojio bod

Fudbal -
Benzema doneo prednost gostima, Grizman propustio priliku da izjednači iz penala, a veliku radost domaćinu doneo je Vijeto

Fudbaleri Atletiko Madrida i Real Madrida igrali su 1:1 (0:1) u derbiju sedmog kola španske Primere.

"Kraljevi" su poveli pogotkom Karima Benzeme već u devetom minutu, a bod domaćinu na "Visente Kalderonu" doneo je rezervista Vijeto u 83.

"Jorgandžije" su još u prvom poluvremenu mogle do izjednačenja, pošto su imale penal posle starta Serhija Ramosa na Tijagu. Međutim, udarac Antoana Grizmana sa bele tačke zaustavio je Kejlor Navas.

Golman Reala se istakao još nekoliko puta u drugom poluvremenu u kome je Atletiko bio bolji rival, pa je na kraju zasluženo došao do boda.

Kristijano Ronaldo, od koga se najviše očekuje u timu Rafe Beniteza, bio je takoreći nevidljiv. Ostao je na pet prvenstvenih golova ove sezone (sve ih dao Espanjolu), dok je Benzema sada lider na listi strelaca Primere sa šest pogodaka.

Real je propustio šansu da pobedom iskoristi kikseve Barselone, Selte i Viljareala i domogne se liderske pozicije pred dvonedeljnu pauzu u šampionatu. Ovako, "žuta podmornica" je ostala na prvom mestu sa 16 bodova, Selta, Barsa i Real imaju po jedan manje, Atletiko 13...

Real je ostao na samo jednoj pobedi protiv gradskog rivala u poslednjih deset međusobnih duela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track