SPREMNI SMO ZA IGRU POD SNAJPERIMA: Usijanje pred meč Srbija - Albanija!
Foto: Ap

JOŠ TRI DANA

SPREMNI SMO ZA IGRU POD SNAJPERIMA: Usijanje pred meč Srbija - Albanija!

Fudbal -
Iako smo odigrali mnogo mečeva pod tenzijom, ovo je za nas nešto sasvim novo, pokušaćemo da skrenemo pažnju igračima sa onoga što nas čeka u Elbasanu, kaže selektor Ćurčić

Najbolji srpski reprezentativci okupljaju se danas u Staroj Pazovi pred kvalifikacioni meč za odlazak na EP protiv selekcije Albanije u Elbasan, koji će biti sve samo ne sportski događaj.Srbija je odavno izgubila sve šanse da se plasira na završni turnir, a domaćin ima istorijsku priliku da to učini, ali duel u Elbasan areni već sada ima potpuno vanfudbalsku konotaciju. Prekid meča dve ekipe u Beogradu i velike tenzije pred revanš uticali su da mere bezbednosti budu na najvišem nivou.

Biće napeto... S utakmice iz Beograda
Biće napeto... S utakmice iz Beograda

Kažu biće sve OKA ono što je potpuno nezamislivo jeste da će svaki detalj na stadionu biti propraćen kroz nišan snajperista koji će biti na okolnim zgradama.- Naši reprezentativci su odigrali veliki broj važnih utakmica, punih tenzije, ali je, priznajemo, za sve nas ovo nešto potpuno novo. Razgovaraćemo s igračima i moj osnovni zadatak je da ih usmerim na igru i skrenem pažnju s takvih stvari - kaže selektor Radovan Ćurčić, koji je juče saopštio spisak putnika u Albaniju, i dodaje:- Imamo uverenje iz Fudbalskog saveta Albanije da će sve proteći u najboljem mogućem redu i mi verujemo u to. Posle dugo vremena u duel ulazimo posle jedne pobede u kvalifikacijama i nadamo se pozitivnom ishodu. To će biti ogledalo stanja u kom se naš fudbal trenutno nalazi.Kao i uoči svakog drugog susreta tokom ovih kvalifikacija, „orlovi“ imaju ogromnih problema s povredama, a nastup Nemanje Matića takođe je pod znakom pitanja.Matić neizvestan- On je povređen minulog vikenda i, kad dođe u Beograd, videćemo kakav je stepen povrede, mada trenutno informacije govore da nije dobro i veliko je pitanje hoće li moći da nastupa. Ipak, verujem u ovaj tim, nadam se najboljem, dok s druge strane ne mislim da će ishod duela protiv Albanije uticati na moj status u Fudbalskom savezu Srbije - kaže Ćurčić.

NAJVEĆE OPASNOSTI U ALBANIJI

SAČEKUŠA NA PUTU OD TIRANE DO ELBASANAGradić Elbasan udaljen je 45 kilometara od Tirane. Upravo toliki put autobusom čeka „orlove“. Tu ne bi bilo ništa sporno da ne prolaze kroz brdovite predele, koji predstavljaju veliki bezbednosni rizik. Policija u prethodnih deset dana svakodnevno obilazi ovaj put, za slučaj da primeti nešto sumnjivo.

INCIDENTI NA STADIONUSnajperisti će biti postavljeni na nekoliko mesta na krovu stadiona, ali budući da će na tribinama biti 12.000 Albanaca, jasno je da postoji mogućnost da dođe do incidenata. Ovo je posebno opasno jer je navijačka grupa crveno-crnih najavila incidente zbog prisustva srpskog premijera Vučića i srpskih studenata na stadionu. Policija će biti i oko samog terena za slučaj da navijači ulete.

HOTEL SA SRBIMA - NA IZVOL‘TEHotel u kojem će boraviti ekspedicija Srbije u Albaniji otvoren je i za sve ostale goste. Naši igrači neće smeti da izlaze iz hotela, ali opasnost vreba i unutar objekta. U holu će svakodnevno biti srpski bezbednjaci, koji će se u saradnji sa albanskim kolegama brinuti da bezbednost bude na najviše mogućem nivou

POSEBNA PRETNJA SPECIJALCI OSVETNICIOdređeni broj članova albanskih službi bezbednosti ratovao je na Kosovu i Metohiji i iz tog perioda vuku traume, ili su doživeli gubitak članova porodice. Takvo stanje može da izazove užasavajući epilog, upozoravaju srpski bezbednjaci. Tako je Marko Nicović otvoreno za Kurir rekao da je potrebno posebnu pažnju obratiti na takve ljude, koji mogu da izazovu incident ogromnih razmera.

Svi bi na stadionTRAŽE ČAK 60.000 ULAZNICA!Fudbalski savez Albanije primio je nešto više od 60.000 zahteva za kupovinu ulaznica za meč Albanija - Srbija. Mediji u Tirani ističu da bi stadion sa 100.000 mesta bio mali da primi sve zainteresovane.Stadion u Elbasanu ima 12.000 mesta. Određen kontingent ulaznica podeljen je sponzorima i prijateljima Saveza, a određena mesta rezervisana su i za srpske studente u Tirani. Kad se sve to oduzme, dolazi se do brojke od samo nekoliko hiljada karata u prodaji. Inače, cena ulaznica na crnom tržištu odavno je prešla 500 evra, a Albanci iz dijaspore ne pitaju za cenu dragocenog parčeta hartije.

BRUKA Ako se kladite na „orlove“, gubiteALBANCI PROLUPALI: KVOTA NULA NA POBEDU SRBIJE!Ukoliko odlučite da se u jednom lancu kladionica u Tirani kladite na pobedu Srbije protiv Albanije, dobićete kvotu nula. Naime, koeficijent na pobedu domaćeg tima iznosi 2.50, remi se plaća 3.20, a trijumf naše reprezentacije množi ulog s nulom.Kakva glupost! Ako u Albaniji uložite, na primer, deset evra na poraz te selekcije u meču sa Srbijom, bez obzira na rezultat, nećete dobiti ni cent. Dakle, istog momenta kada uplatite tiket sa dvojkom na „orlove“, izgubili ste jer su kladionice stavile kvotu nula. Takođe, novac gubite ako se kladite i na duple šanse (12 - pobeda domaćina ili gosta i X2 nerešeno ili pobeda gosta), pa tako ne postoji šansa da bilo šta zaradite ako izabranici Radovana Ćurčića trijumfuju u Elbasanu. Kad je reč o svetskim kladionicama, one su za trijumf Srbije odredile kvotu od čak 3.30, što govori da Albanci imaju ulogu favorita.Neverovatna, pomalo bolesna opsesija srpskim narodom prenela se u sve sfere albanskog društva.

SigurnostSRPSKI BEZBEDNJACI PRATE NAŠU ESKPEDICIJUNiko iz FSS nije želeo da priča na temu bezbednosti srpskog nacionalnog tima, ali se iz policijskih krugova moglo čuti da će sve vreme tokom boravka u Albaniji uz „orlove“ biti pripadnici srpske policije. Njihov broj još nije definitivno preciziran pred polazak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track