ZLATNI ORLIĆI DELE LEKCIJE: Mlada reprezentacija Srbije deklasirala i Andoru
Foto: AP

Kvalifikacije za EURO 2017

ZLATNI ORLIĆI DELE LEKCIJE: Mlada reprezentacija Srbije deklasirala i Andoru

Fudbal -
Izabranici Tomislava Sivića u Novom Sadu pobedili 5:0 golovima Lukovića, Ožegovića (po dva) i Mulića

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Andoru 5:0 (2:0) u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2017. održati u Poljskoj.

Po dva gola postigli su Andrija Luković u 9. i 52. minutu i Ognjen Ožegović iz penala u 36. i 47, a jedan je dao Fejsal Mulić u 65.

Izabranici Tomislava Sivića nisu imali problema da ubedljivo pobede nejakog gosta na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Sastav naše reprezentacije "do 21" mahom su činili "zlatni orlići", koji su postali svetski šampioni na Novom Zelandu.

Sivić se opredelio za sledeći sastav: Čupić, Gajić (od 46. Plavšić), Antonov (od 68. Pavlovski), Zdjelar, Veljković, Ožegović, Luković, Čavrić, Jovanović, Grujić, Gaćinović (od 58. Mulić).

Ovo je bio drugi meč i druga pobeda mlade reprezentacije Srbije, koja je prethodno bila ubedljiva i protiv Litvanije - 5:0.

Naredni meč "orlići" igraju 13. oktobra ponovo protiv Litvanije, ali kao gosti.

Na tabeli Grupe 2 sa po šest bodova vode Srbije (odigrala dva meča), Slovenija (tri meča) i Republika Irska (dva meča), slede Italija (jedan meč) i Andora (pet mečeva) sa po tri boda i Litvanija (tri meča) bez bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track