RODITELJI ORLOVA STRAHOVALI: Bojali smo se da će nam Albanci ubiti decu!

Naš list na licu mesta: Srpski fudbaleri u leglu albanskih ekstremista

RODITELJI ORLOVA STRAHOVALI: Bojali smo se da će nam Albanci ubiti decu!

Fudbal -
Rodbina reprezentativaca, zabrinuta za bezbednost svoje dece, bila u stalnom kontaktu sa „orlovima“ tokom njihovog boravka u Albaniji

Fudbalske reprezentacije Albanije i Srbije sinoć su u Elbasanu imale zakazan „sudar“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali u uoči meča nije bilo ni „f“ od fudbala. Kompletna situacija, od sletanja naših momaka u Tiranu, preko boravka u hotelu i 50 kilometara dugog putešestvija od grada do grada, pa do stizanja na stadion, više je ličila na dokumentarce o vanrednim situacijama širom sveta.ZabrinutiTako su upravo i roditelji, rodbina, devojke i supruge naših fudbalera doživeli avanturu zvanu utakmica Albanija - Srbija. Bili su u neprestanom kontaktu s našim reprezentativcima i strahovali za njihovu bezbednost.- Specifična situacija, jer nama rezultat ništa ne znači. Kao u rat da smo ih poslali, a ne na utakmicu - kaže za Kurir Saša Rajković, otac golmana Predraga, i dodaje:- Zasad je, osim tog kamena, sve bez problema. Sin mi je rekao da ni to nije bilo strašno, da je mislio da je neko lupio rukom u prozor autobusa. Nadam se da će sve proći kako treba, jer Albaniji ova utakmica mnogo znači u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.Da se vrate živiSaša Rajković nije krio da brine zbog mogućih nemilih scena pre, za vreme i nakon susreta.- Bojim se rezultata, šta ako mi povedemo. Ne može čovek da bude načisto.Ni roditelji jednog od najiskusnijih „orlova“ Aleksandra Kolarova nisu mogli mirno da dočekaju početak i kraj susreta.- Nije nam svejedno. Stvorila se vrlo neprijatna atmosfera, zbog čega se svi kod kuće sekiramo. Pogotovo majka. Kao i svaka majka, uplašena je. Svi smo uz televizor i gledamo. Drugi sin Nikola nije otišao u Albaniju, ostao je u Beogradu, pa će i on tako pratiti utakmicu. Nadamo se će se Aleksandar bezbedno vratiti kući - rekao je Aleksandrov otac Živko Kolarov.

Ne mrze svi Srbe... Albanski specijalci
Ne mrze svi Srbe... Albanski specijalci

Čuvao „orlove“ALBANSKI SPECIJALAC: SESTRA MI SE UDALA U BEOGRADUSpecijalci koji su obezbeđivali hotel „Šeraton“ u Tirani imali su „dobar razlog“ da pažljivo čuvaju „orlove“. Naime, bez ustezanja su pristali da razgovaraju sa srpskim novinarima, ali i da priznaju nešto što je kod nas izazvalo blagi šok.- Moja sestra je udata u Beogradu i tamo živi sa svojom porodicom. Nikada nisam bio tamo jer mi je komplikovan put do Srbije preko Kosova - rekao je on, ne želeći ipak da otkrije da li je sestra udata za Srbina ili Albanca.Drugi specijalac je mogao da prepriča kolegi kakav je Beograd jer je očigledno bio u našem glavnom gradu.- Beograd je mnogo lep grad!

Do najsitnijih detaljaPREKONTROLISAN STADIONAlbanska policija izvršila je detaljnu kontrolu stadiona u Elbasanu. Policija je prekontrolisala i okolinu Elbasan arene, kao i stanove oko tog sportskog objekta. Na ulicama Elbasana bilo je mnogo navijača, svi lokali u centru grada su bili zatvoreni, dok su nad gradom non-stop kružili helikopteri.

Devojka Sergeja Milinkovića SavićaSAMO DA SE VRATE KUĆI S Andrejom Travicom, devojkom Sergeja Milinkovića Savića, razgovarali smo u toku popodneva. Uznemireno je pratila vesti iz Albanije.- Naravno da se plašim da li će biti napadnuti na stadionu. Sinoć sam pretrnula kad sam videla kako su im kamenovali autobus. Dok nisam čula Sergeja, bila sam van sebe. I sam mi je priznao da atmosfera uopšte nije prijatna, ali da imaju veliki motiv. Verujem da ćemo pobediti. Samo da utakmica prođe mirno i da se bezbedno vrate kući - rekla nam je Andreja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track