BLOG UŽIVO Hamilton: Titula je još daleko
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Hamilton: Titula je još daleko

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Metalac razbio CibonuKošarkaši Metalca ostvarili su večeras drugu pobedu u regionalnoj Jadranskoj ligi, pošto su u Valjevu sa 77:61 (26:18, 10:13, 21:14, 20:16) u utakmici petog kola savladali Cibonu. Najefikasniji u ekipi Metalca bio je Nikola Malešević sa 11 poena, dok su Miloš Janković i Marko Jošilo dodali po 10. Jošilo je upisao i sedam skokova, kao i tri asistencije. U ekipi Cibone istakao se Ante Žižić sa 12 poena, a Dominik Mavra i Andrija Žižić postigli su po 10. Metalac, koji je sa klupe predvodio Vladimir Đokić je utakmicu prelomio dobrom igrom u trećoj deonici, kada su stekli dvocifrenu prednost, koja je bila veliki izazov za Cibonu. Metalcu je ovo druga pobeda u regionalnom takmičenju, uz tri poraza, dok Cibona ima jedan trijumf iz pet utakmica. Ranije danas Mega Leks je sa 81:76 pobedila Zadar.

22:47 - Bibić pobednik 70. "Memorijala Aleksandar Petrović"Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobednik je najstarije ulične trke u Evropi, 70. "Memorijala Aleksandar Petrović", održanoj večeras na ulicama Chuprije. Šesnaestogodišnji Bibić trijumfovao je na 3.000 metara dugoj stazi ispred Kenijca Apela Rota i Mađara Lasla Gregora. Medalje i pehare uručio im je potpredsednik opštine Chuprija Ilija Paunović. Reč je o glavnoj trci seniora "Memorijal Miroslav Trle Pavlović", u kojoj su uz atletičare iz Srbije trčali i predstavnici Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Kenije i Republike Srpske. Na "Memorijalu Petrović" održano 13 trka, a učestvovalo je 700 takmičara, od predškolskog uzrasta, učenika osnovnih škola, pionirki, pionira, mlađih i starijih juniorki i juniora, do glavne trke. Medalje i pehare pobednicima su delili proslavljeni atletičari ovog grada i Srbije: Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, Vera Nikolić, Dejan Pajkić. Trke su prvi put održane pod svetlom uličnih svetiljki, a pratilo ih je oko 1.500 ljubitelja atletike. Glavna trka "Memorijal Miroslav Pavlović" trči se u znak sećanja na proslavljenog maratonca iz Chuprije. Značajnoj sportskoj manifestaciji prisustovali i bivši srpski i jugoslovenski atletičari Dane Korica, Stane Rozman, Rok Kopitar, državna reprezentativka Amela Terzić, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Barnković i brojni drugi gosti. Jubilarni 70. "Memorijal Petrović" otvorio je Ninoslav Erić, predsednik opštine Chuprija, koja je pokrovitelj. Atletika i atletičari proslavili su Chupriju. U ovom gradu na Velikoj Moravi prvi atletski klub osnovali su radnici i stručnjaci iz Češke 1911. godine, kada su gradili Fabriku šećera, a Chuprija je dala više od 60 atletskih reprezentativaca. Krupnim slovima jugoslovenske, srpske i svetske atletike ispisana su imena Vere Nikolić, Dušana Košutića, Vladana Djorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Šušnjar, Snežane i Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića, kao i vrhunskog stručnjaka u "kraljici sportova", profesora Aleksandra Petrovića, čije ime nosi Memorijal.

22:22 - Milojević: Ponosan sam na igrače, nije lako slaviti u ZadruTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je ponosan na igrače istakavši da nije nimalo lako slaviti protiv tima Zadra u njegovoj dvorani. Mega Leks je večeras pobedio Zadrane sa 81:76, za treći trijumf u regionalnoj ABA ligi ove sezone. "Jako bitna utakmica za nas, jer smo svima dali do znanja da protiv svakoga idemo na pobedu. Odbranu igramo prilično dobro, osim što smo danas dopustili protivniku previše skokova u napadu. Samo zbog toga se prvo poluvreme nije završilo + 10 za nas, Zadar je dobio samopouzdanje, pogodio neke šuteve i smanjio na tri razlike", rekao je Milojević za klupski sajt. On je naveo da je u drugom poluvremenu "bilo očekivano". "Igralo se koš na koš, ali se nismo predavali kada je Zadar poveo. Za to smo u završnici meča nagrađeni kada smo pogodili tri trojke zaredom, otišli u nedostižnu prednosti i zasluženo pobedili. Ponosan sam na svoje igrače, jer nije nimalo lako dobiti Zadar u njegovoj dvorani. Zadru želim sve najbolje, uživamo ovde da igramo i nadam se da ćemo se još mnogo puta susretati", zaključio je Milojević. Djorđe Simeunović smatra da je u važnoj pobedi presudila velika želja i energija, pre svega u odbrani. "Znali smo kakvo nas gostovanje očekuje i ovde je uvek lepo, ali i vrlo teško igrati, jer je Zadar grad košarke. U prvom poluvremenu imali smo velikih problema sa njihovim skokom u napadu, ali smo odbrambeno odigrali vrlo dobro. U ključnim trenucima poslužio nas je i šut, pa smo napravili „brejk“. Jako smo srećni zbog ove pobede“. kazao je Simeunović. U narednom 6. kolu ABA lige Mega Leks dočekuje 19. oktobra Igokeu.

20:04 - Mega pobedila u ZadruKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras na gostovanju Zadar sa 81:76 (22:15, 13:17, 22:26, 24:18) u utakmici petog kola regionalne Jadranske lige. Megu je do pobede predvodio Timote Luvavu sa 18 poena, dok je Ognjen Jaramaz postigao 13, a Nikola Ivanović dodao je 12. U ekipi Zadra istakao se Glen Kouzi sa 23 poena i četiri asistencije, dok je Domagoj Bošnjak ubacio 14. Posle prilično izjednačene igre u prve tri četvrtine, Mega je na početku poslednje deonice prelomila utakmicu serijom od 9:0, koju Zadrani nisu uspeli da sustignu do kraja susreta, pa je tako ekipa Dejana Milojevića došla do treće pobede u regionalnom takmičenju. Zadar je s druge strane upisao i četvrti uzastopni poraz i posle pet odigranih utakmica zauzima 10. mesto. Večeras će od 21.00 Metalac u Valjevu dočekati Cibonu.

18:44 - Lalatović ostaje u Borcu: Grad je pomogao, igrači dobijaju pareTrener Borca Nenad Lalatović rekao je večeras je postigao dogovor sa Upravom ;i da će ostati u klubu, kao i da će njegovim fudbalerima zaostale zarade biti isplaćene uskoro. "Posle razgovora sa Upravom, koja je na moj zahtev izašla pred igrače, dogovorena je dinamika isplate zaostalih zarada. Igrači će do petka i meča sa OFK Beogradom dobiti pola plate i dve premije, a do 29. oktobra još jednu celu platu. Veoma je bitno što je grad Čačak stao iza kluba", rekao je Lalatović agenciji Beta. Lalatović je pre dva dana podneo ostavku u Borcu jer igrači nisu dobili obećani novac koji im se duguje, a prema njegovim rečima, danas je postigao dogovor o nastavku saradnje sa čačanskim klubom. On je ponovio da ;klub njemu ništa ne duguje, ali da podržava igrače i da će uvek biti uz njih. "Igrači su zadovoljni postignutim dogovorom. Našli su zajednički jezik. Bitno je da u nastavku prvenstva više ne dolazi do ovoga... Jako težak trenutak je za nas ovo bio, jer pored kadrovskih problema, mi nismo ni trenirali da se spremimo za predstojeće utakmice. S druge strane, možda se vraćamo jači nego pre", kazao je Lalatović. Šef stručnog štaba Borca je potvrdio da će u klubu ostati do 16. decembra, kada mu ističe ugovor i dodao da bi voleo, ukoliko sve bude u redu, da ostane i duže. Posle 12 kola u Super ligi Srbije, Borac je treći na tabeli sa 21 bodom i ima bod više od aktuelnog šampiona Partizana na četvrtom mestu. Prva na tabeli je Crvena zvezda sa 32 boda, a drugoplasirani Javor ima 22 boda. U 13. kolu u sredu Borac će igrati na svom terenu protiv Metalca.

18:10 - Hamilton: Titula je još dalekoVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ga još čeka dug put do titule, iako je napravio značajan korak ka njoj trijumfom na Velikoj nagradi Rusije. Hamilton bi svoju treću titulu mogao da obezbedi već na narednoj trci, u Ostinu 25. oktobra, a za to mu je potrebno da osvoji devet bodova više od vozača Ferarija Sebastijana Fetela i dva više od timskog kolege Nika Rozberga."Nijednog trenutka nisam osetio da je sve gotovo, titula je još daleko. Veliki broj bodova je i dalje na raspolaganju. Malo ću se odmoriti i na sledećoj trci ću dati sve od sebe“, rekao je Hamilton i dodao:"Moj cilj je treća titula. Dok to ne ispunim, neću imati nijedan drugi cilj. Osećam veliku sreću što imam ovakav sjajan bolid. Volim Ostin, ta staza je bila sjajna za mene još od prvog puta kada smo tamo vozili. Radujem se povratku, to je staza na kojoj možete da se trkate, ali i da se zbližite sa ljudima".

17:36 - Ćavi: Žao mi je što nisam igrao za Junajted ili LiverpulBivša zvezda Barselone Ćavi Ernandez rekao je da žali što nikada nije dobio priliku da u bogatoj igračkoj karijeri zaigra u Premijer ligi. Ćavi, koji je letos posle 24 sezone u dresu Barselone, pojačao katarsku ekipu Al Sad, rekao je da ima veliki respekt prema Premijer ligi. "U pitanju je takmičenje koje je velika atrakcija za svakog fudbalera. Sve je sjajno, stadioni, tereni, navijači koji žive za fudbal, tamo je sve neverovatno", kaže Ćavi. On ima svoje favorite u Engleskoj. U pitanju je Mančester junajted, što i nije iznenađenje ako se zna da je jedan od njegovih omiljenih igrača bivša zvezda "crvenih đavola", Pol Skols. "U Premijer ligi ima mnogo jakih klubova, poput Čelsija, Mančester junajteda, Mančester sitija, Arsenala, Liverpula. Ako bih birao gde bih igrao, izabrao bi klub sa sjajnom istorijom, Mančester junajted ili Liverpul. Znam da ima klubova koji su se uzdigli, poput Mančester sitija, ali meni je Junajted omiljen kada se gleda istorija kluba", poručio je Ćavi.

17:11 - Alves: Pedro je pogrešio što je otišao u ČelsiFudbaler Barselone Dani Alves rekao je danas da je njegov doskorašnji saigrač Pedro Rodrigez napravio grešku prelaskom u Čelsi. "Rekao sam Pedru da mora da ostane, ali je previše ljudi bilo uključeno u njegovu odluku. Siguran sam da je ostao bio bi srećan, ali lako je sada pričati. Želeo sam da ostane u Barseloni još dugo", rekao je Alves. Pedro je šest sezona bio u prvom timu sa Nou Kampa, ali nije uspeo da se u potpunosti izbori i bude u startnoj postavi iako je postigao 99 golova na 321 utakmici. Sa Kataloncima je osvojio čak 20 trofeja, a potom je odlučio da za 30 miliona evra pređe u Čelsi, koji ne beleži očekivane rezultate na startu Premijer lige.Pedro je za reprezentaciju Španije zabeležio 52 meča i 16 golova.

16:51 - Matijas Majer se povredio na treninguOlimpijski šampion u spustu austrijski skijaš Matijas Majer mogao bi da propusti početak takmičenja u Svetskom kupu pošto je tokom današnjeg treninga pao i zadobio modrice i ogrebotine na obe noge. Skijaški savez Austrije saopštio je da je Majer pao tokom treninga u superveleslalomu i da mora da miruje pet do sedam dana. U saopštenju se dodaje da će Majer "u kratkom roku odlučiti" da li će učestvovati u veleslalomu 25. oktobra u Zeldenu. Majer je prošle godine propustio otvaranje sezone pošto je na treningu povredio desno koleno i kičmu. On je prošle godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju osvojio zlatnu medalju u supustu i pobedio u tri trke u Svetskom kupu.

16:30 - Udovičić: Beograd će pomeriti granice po pitanju organizacije EP u vaterpoluPredsednik preduzeća "EP vaterpolo 2016" Darko Udovičić rekao je da će Beograd na predstojećem Evropskom prvenstvu u organizacionom smislu pomeriti granice kada su u pitanju vaterpolo takmičenja i dodao da osvajanje treće uzastopne zlatne medalje ne sme da bude opterećenje domaćoj selekciji. Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara naredne godine u Beogradu. Za tu priliku u Beogradskoj areni će biti montirana dva bazena. "Prvi put u istoriji vaterpola na jednom takmičenju učestvovaće ukupno 28 ekipa, 16 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. U Areni će biti montirana dva bazena, početak montaže zakazan je za 27. decembar, a završetak za 4. januar. Za oba bazena biće potrebno po 1.500 kubika vode i punjenje bazena trajaće 36 sati, ali sve će biti spremno do 8. januara kada će naša selekcija održati prvi trening", rekao je Udovičić.

16:10 - Dubljević: Partizan je evropska košarkaška institucijaTrener Sutjeske Dušan Dubljević rekao je danas da Partizan predstavlja instituciju evropske košarke i da očekuje teško gostovanje, bez obzira na trenutne probleme crno-belih."Utakmica sa Partizanom sigurno je veliki izazov za našu ekipu, jer u goste idemo evropskoj košarkaškoj instituciji. Znamo svi da Partizan prolazi kroz težak period, da su podmladili tim, međutim, oni koji su dobro informisani znaju da se radi o ekipi sa velikim potencijalom i sigurno će uz najavljena pojačanja podizati nivo svoje igre i biti konkurentni za gornji deo tabele", rekao je Dubljević sa sajt takmičenja.Nikšićani imaju dve pobede, jednu više od Partizana, a u Beograd stižu bez povređenih Nikole Koraća i Marka Kovača."Što se nas tiče evidentno je da nismo razočarali na otvaranju prvenstva. Utakmica sa protivnikom kao što je Partizan kao i sam ambijent u njihovoj dvorani mnogo motivišu i nadam se većem broju raspoloženih igrača", dodao je Dubljević.Krilni centar Sutjeske Radosav Spasojević veruje da njegov tim može da ostvari pobedu u Beogradu."Partizan nije neko kome možemo da pretimo, ali svakako da ćemo dati maksimum i pokušati da trijumfujemo, što neće biti nimalo lako. Iz utakmice u utakmicu napredujemo kao ekipa i atmosfera u klubu je sjajna. Respektujemo Partizan, ali idemo na pobedu", rekao je Spasojević.15:55 - Suspendovan prvi čovek tajlandskog fudbalaPredsednik Fudbalske federacije Tajlanda Voravi Makudi suspendovan je na 90 dana zbog kršenja etičkih normi, saopštila je danas Međunarodna fudbalska federacije (FIFA). Makudi je pod istragom za "neetičko ponašanje" tokom izbora domaćina Mundijala 2018 i 2022. godine. On je tokom 18 godina, do maja, bio član Izvršnog komiteta FIFA. Prvi čovek tajlandskog fudbala u julu je proglašen krivim na sudu zbog falsifikovanja podataka 2013. na izborima za predsednika nacionalne fudbalske federacije Tajlanda.

15:45 - Albanski fudbaleri dočekani kao herojiČlanovi fudbalske reprezentacije Albanije dočekani su u Tirani kao pravi heroji nakon što su se prvi put u istoriji plasirali na prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj. Nekoliko stotina oduševljenih navijaca okupilo se na aerodromu "Marija Tereza" u Tirani po povratku fudbalske selekcije iz Jermenije gde su ostvarili pobedu od 3:0 i drugo mesto u kvalifikacionoj grupi I iza Portugalije. Igrače je dočekao premijer Albanije Edi Rama, a predsednik Bujar Nišani dodelio im je najviše civilno odlikovanje - nacionalni orden časti.

15:30 - Počela pretprodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo u vaterpoluPretprodaja ulaznica za Evropsko prvenstvo u vaterpolu u januaru naredne godine u Beogradu počela je danas.Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara u Beogradskoj areni, u kojoj će biti montirana dva bazena. Komplet ulaznica za sve mečeve šampionata, ukupno 100 utakmica, u pretprodaji će u narednih sedam dana moći da se kupi na svim OMV benzinskim stanicama u Srbiji kao i putem sajta njnjnj.eventim.rs po povoljnijim cenama. Ulaznice za treću kategoriju koštaju 9.000 dinara, za drugu kategoriju 10.500, a za prvu 12.500 dinara. Prvih 250 kupaca koji komplete ulaznica budu kupili na OMV benzisnkoj stanici u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu dobiće na poklon majicu i vaterpolo kapicu.

15:11 - Crnogorce bodri šest navijača u MoskviFudbalsku reprezentaciju Crne Gore bodriće u Moskvi, u poslednjoj utakmici kvalifikacija za EP, tek šest njenih navijača. Pozivajući se na portparola Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Ivana Radovića, list piše da će utakmicu Rusija - Crna Gora na stadionu moskovskog Spartaka pratiti šest navijača iz Crne Gore, kao i da je u Moskvu doputovala manja grupa predstavnika sponzora predstavnika FSCG. "U Moskvu je stigla manja grupa predstavnika sponzora i predstavnika FSCG, a to je oko 25 ljudi. Organizovanih aranžmana dolaska naših navijača ovoga puta nije bilo. Mi smo organizovali prodaju karata, ali skoro da niko nije bio zainteresovan za polazak u Rusiju. Zato i nismo uspeli prodati ništa, samo šest karata", objasnio je Radović.

14:45 - Krunićeva u glavnom žrebu u LincuSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Lincu. Krunićeva je u drugoj rundi kvalifikacija bila bolja od Estonke Kaje Kanepi sa 6:3, 6:2. Potencijalne Aleksandrine rivalke u prvoj rundi jesu Katerina Sinijakova, Deniza Aljertova, Mona Bartel i Roberta Vinči. Turnir u Lincu igra se za nagradni fond od 226,750 dolara14:30 - Pele: Menadžeri uništavaju brazilske zvezde Legendarni brazilski fudbaler Pele smatra da su menadžeri glavni krivci što su "karioke" u rezultatskoj krizi, uprkos tome što u svom sastavu imaju svetske zvezde. "Individualno i dalje imamo najbolje fudbalere, ali kao tim imamo velikih problema', rekao je Pele koji je sa brazilskom reprezentacijom tri puta osvojio titulu svetskog prvaka - 1958, 1962. i 1970. godine. On je tokom posete Indiji rekao da "Brazilci i dalje gaje istu strast za fudbal". "U moje vreme igrači su pripadali klubovima, dok im sada rukovode menadžeri", rekao je Pele. Brazil je posle prošlogodišnjeg ponižavajućeg poraza od 7:1 u polufinalu Mundijala protiv Nemačke, eliminisan u junu u četvrtfinalu Kopa Amerika od Paragvaja.

13:54 - Zidan: Real Madrid i PSŽ glavni kandidati za trofej LŠLegendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je da su madridski Real i Pari Sen Žermen glavni favoriti za osvajanje Lige šampiona. "Po mom mišljenju, Real Madrid i PSŽ su dva najbolja kluba Evrope u ovom trenutku. Odmah iza njih je Barselona, pa tek onda minhenski Bajern. Parižani su mnogo iznad svih rivala u Francuskoj i igraju u odličnoj formi", rekao je Zidan za francuski Kanal plus. Zidan trenutno radi kao trener drugog tima Reala Kastilje, a tokom igračke karijere jednom je podigao trojfej Lige šampiona. Bilo je to u dresu Reala kada je 2002. godine u finalu u Glazgovu protiv Bajera iz Leverkuzena postigao spektakularan gol za pobedu od 2:1. Zidan je pet sezona igrao za kraljevski klub, a prethodno je bio član Juventusa, Bordoa i Kana. Za reprezentaciju Francuske nastupio je 108 puta i dao 31 gol, a bio je deo tima koji je osvojio spojio titule prvaka sveta i Evrope.

13:30 - Regionalna liga u boksu kreće naredne godineBokserski savez Srbije (BSS) najavio je danas početak regionalne lige u kojoj bi učestvovali klubovi iz zemalja nekadašnje Jugoslavije. Kako je na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora između BSS i Fakulteta za sport Nikola Tesla Univerziteta Union i izrade Strategije za razvoj boksa istakao predsednik BSS Dragan Ignjatović za učešće u regionalnoj ligi, osim srpskih, zainteresovani su klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. "BSS će inicirati osnivanje lige, s obzirom na to da je teško da realizujemo našu ligu i nadam se da ćemo to uspeti do sledeće godine. Očekujem da u ligi bude najmanje sedam klubova", izjavio je Ignatović. Na današnjoj konferenciji predstavnici BSS i Fakulteta za sport najavili su zajednički rad na vraćanju boksa na stare staze uspeha, kao prvi cilj postavljen je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zatim i borba za olimpijsku medalju.

13:15 - U utorak počinje prodaja ulaznica za duel Zvezde i StrazburaProdaja ulaznica za utakmicu prvog kola Grupe A u Evroligi između košarkaša Crvene zvezde i Strazbura u Beogradu počeće u utorak, saopštio je beogradski klub. Košarkaši Zvezde u četvrtak od 19 časova u Beogradskoj areni počinju ovosezonsko takmičenje u Evroligi protiv francuskog tima. Ulaznice će se prodavati od utorka od 10 časova u svim poslovnicama Eventima i na blagajni Beogradske arene. Karta za tribinu 400 je 700 dinara, a za tribine A, B, C i D nivo 200, u uglovima je 1.100 dinara. Ulaznica za parter B je 800, a za parter 4 iznosi 1.000 dinara.Karte za plavu i belu ložu koštaju po 1.300 dinara, ulaz u ložu je 1.600, dok je za mesto pored terena potrebno izdvojiti 10.000 dinara.13:01 - Matijašević: Lalatović ne dolazi, Čukarički ima treneraSportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević negirao je danas da će ekipu preuzeti Nenad Lalatović i rekao da trener Zoran Popović ima apsolutnu podršku kluba. Trener Borca iz Čačka Nenad Lalatović podneo je ostavku pre dva dana, a pojedini mediji preneli su da će bivši trener Crvene zvezde preuzeti Čukarički. Lalatović će danas razgovarati sa upravom Borca i odlučiće da li će ostati u tom klubu. Čukarički je 5. oktobra imenovao Zorana Popovića za novog trenera, posle odlaska Vladana Milojevića. "Zoran Popović je u ponedeljak, 5. oktobra, imenovan za šefa stručnog štaba Čukaričkog i dobio je apsolutnu podršku rukovodstva kluba. Nije mi jasno zbog čega neko na osnovu čaršijskih brujanja može i da pomisli da smo u Čukaričkom toliko površni i neozbiljni da bismo posle nepunih sedam dana menjali trenera", rekao je Matijašević, navodi se u saopštenju. On je naveo da je prijatelj sa Lalatovićem i da se čuju "svakodnevno po nekoliko puta".

12:50 - Vanić očekuje dobar rezultat protiv BorcaTrener fudbalera Metalca Nenad Vanić izjavio je da očekuje dobar rezultat u komšijskom derbiju protiv Borca koji će biti odigran u sredu u 13. kolu Superlige Srbije. "Nameravamo da nastavimo uspešnu seriju, igrači će pružiti maksimum na terenu, pa se nadam najboljem, uprkos tome što utakmica neće biti ni malo lagana", rekao je Vanić. Šef struke ekipe iz Gornjeg Milanovca istakao je da su svi fudbaleri u dobroj formi, a jedini, koji zbog parnih kartona neće nastupiti je Luković. On smatra da Metalcu neće nedostajati motiva i očekuje da uknjiži tri boda protiv Čačana. Prema njegovim rečima, ništa manje borbeni neće biti ni protivnički igrači, imajući u vidu izvanredne rezultate koje su postigli u prethodnom periodu. Vanić je podsetio da su Gornjomilanovčani u prošlom kolu remizirali sa Javorom, koji je drugoplasiran na tabeli, a pre toga nadigrali ekipu Rada na njegovom terenu. 12:40 - Krul završio sezonu zbog povredeGolman Njukasla Tim Krul završio je sezonu pošto je pokidao prednje ligamenate kolena. Holandski čuvar mreže povredio se u meču nacionalnog tima protiv Kazahstana u kvalfikacijama za prvenstvo Evrope. "Utučen sam što su pregledi potvrdili ono čega sam se plašio. Odmah počinjem sa oporavkom i napornim radom kako bih se spreman vratio", napisao je Krul. Dodatan problem klubu sa Sent Džejms Parka pravi to što je i rezervni golman Karl Darlou povređen, zbog čega je sa pozajmice iz četvrtoligaša Kroulija vraćen Fredi Vudman.

12:20 - Anćeloti: Sanjam da se vratim u Premijer ligu Italijanski trener Karlo Anćeloti rekao je da bi pre završetka karijere voleo da se još jednom oproba u Premijer ligi. Anćeloti je u sezoni 2009/2010 vodio Čelsi i sa klubom sa Stamford Bridža osvojio prevenstvo i FA kup. "Sanjam da ponovo radim u Premijer ligi, to je u fudbalu mesto za rad sa pravim pritiskom. Želim da budem menadžer, ali moram da razmišljam o vremenu kada ću reći da je kraj", rekao je Anćeloti. Bivši trener Reala dodao je da će u januaru početi da razmišlja o novom klubu. Anćeloti je pre Reala vodio Pari Sen Žermen, Čelsi, Milan, Juventus, Parmu i Ređinu.12:00 - Lalatović: Ostajem u Borcu ako igrači dobiju obećanoTrener Nenad Lalatović rekao je danas da će ostati u Borcu iz Čačka ako bude dobio uveravanja od uprave tog fudbalskog kluba da će igrači dobiti ono što im je obećano i da više neće štrajkovati. Lalatović je pre dva dana podneo ostavku u Borcu jer igrači nisu dobili obećani novac koji im se duguje, zbog čega su štrajkovali. On će danas razgovarati sa upravom kluba i posle sastanka odlučiće da li će ostati u Borcu. "Ako mi bude obećano da igrači više neće da štrajkuju i ako igrači dobiju obećano, ostaću trener Borca. Ne želim da dolazim u situaciju da ekipa svake dve nedelje odbija da trenira. Kako da igramo narednu utakmicu (sa Metalcem), ako tim nije trenirao. Ne može bez treninga", rekao je Lalatović. Prva na tabeli je Crvena zvezda sa 32 boda, a drugoplasirani Javor ima 22 boda.U 13. kolu u sredu Borac će igrati na svom terenu protiv Metalca.

11:40 - Neves prvo pojačanje Klopa u Liverpulu?Novi menadžer Liverpula Jirgen Klop označio je mladog fudbalera Porta Rubena Nevesa kao prioritetno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Klop je u petak poslao skaute da gleda susret između mladih reprezentacija Porugalije i Mađarske, ali i proveri formu jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope. Neves ima samo 18 godina i igra na poziciji veziste, a ranije je za njega interesovanje pokazao Čelsi. Veruje se da bi transfer mogao da iznosi oko 20 miliona funti. Neves je još prošle sezone privukao pažnju na sebe i dobio ozbiljnu ulogu u prvom timu Porta.On je za "zmajeve" ukupno odigrao 42 utakmice i postigao jedan gol, dok je prošao sve mlađe selekcije Portugalije.

11:22 - Belgija dočekuje Španiju u prijateljskom mečuReprezentacije Belgije i Španije odigraće prijateljsku utakmicu u Briselu 17. novembra, saopštio je danas Fudbalski savez Španije (RFEF). RFEF je objavio da će četiri dana ranije igrati protiv Engleske u Alikanteu i tako imati dve jake provere po završetku uspešnih kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Francuskoj naredne godine. Belgija i Španija zauzeli su prvo mesto u kvalifikacionim grupama B i C, uz po jedan poraz.

11:00 - Ivanović 12, Janković 24, Jovanovski 90. na WTA listiNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović popravila je za tri mesta plasman na ovonedeljnoj WTA rang listi i sa 3.145 bodova zauzima 12. poziciju. Drugi reket Srbije Jelena Janković zadržala je sa 2.125 bodova 24. mesto, dok je Bojana Jovanovski napredovala dve pozicije i sada je 90. sa 690 bodova. Aleksandra Krunić se ove nedelje spustila na lestvici za tri stepenika i zauzima 99. poziciju sa 636 bodova. Amerikanka Serena Vilijams i dalje je ubedljivo prva sa 11.285 bodova, ispred Rumuke Simone Halep sa 6.580 i trećeplasirane Ruskinje Marije Šarapove sa 4.691 bodom.

10:19 - Manćini: Verujem u Ljajića, potrebno mu je vremeTrener Intera Roberto Manćini rekao je danas da ima velika očekivanja od srpskog fudbalera Adema Ljajića, uprkos spekulacijama da bi mogao da se vrati u Romu posle samo jedne polusezone. Italijanski mediji pisali su da je iskusni trener nezadovoljan radom Ljajića na treninzima i da je to razlog njegove manje minutaže. "Nisam video partiju Ljajića u Albaniji, ali nemam nikakav problem sa njim. Nadam se da će se Adem vratiti u formu, potrebno mu je vreme. Verujem u njega jer u suprotnom ne bih ga doveo u Inter", rekao je Manćini za sajt poznatog italijanskog novinara Djanluke Di Marcija. Javnost na Apeninima bila je oduševljena igrom Ljajića u Elbasanu protiv Albanije, kada je asistencijom i golom doneo pobedu Srbiji (2:0) u finišu meča. Ljajić je u avgustu došao na pozajmicu u Inter, ali je do sada odigrao samo dve utakmice. On je tokom karijere igrao za Partizan i Fiorentinu, dok je za selekciju Srbije zabeležio 16 utakmica i tri gola.

09:44 - Zoran Tošić: Igrali smo dobro, moramo da izvučemo poukeFudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić ocenio je da je nacionalna selekcija odigrala dobru utakmicu protiv Portugala uprkos porazu u poslednjem kolu kvalfikacija. "Šteta što dobru igru, kako smo se složili mi igrači, a i nadam se vi van terena, nismo krunisali rezultatom. Možemo biti zadovoljni igrom, ne tokom svih 90 minutra, jer je bilo nekih problema kod njihovih golova i šansi, ali celokupno gledano, mi smo parilali, čak i bili bolji protiv tako ozbiljne reprezentacije", rekao je Tošić novinarima posle utakmice. Srbija je večerašnjim porazom od Portugala sa 2:1 završila kvalifikacije za kontinentalni šampionat. ;Izabranici Radovana Ćurčića su sa četiri boda zauzeli pretposlednje mesto u grupi, ispred Jermenije, a iza Portugala, Albanije i Danske. "Završili smo još jedan ciklus kvalfikacija, neuspešan, kako za nas, tako i za celu Srbiju. Gledamo unapred... Tako je, kako je... To je trenutno stanje u kakvom se nalazimo. Večeras je bilo dosta dobrih stvari, selektor će to analizirati i nadam se da ćemo izvući pouke za budućnost. Moramo poritv velikih reprezentacija da iskoristimo šanse koje nam se pružaju, da budemo koncentrisani u završnicama", rekao je Tošić.

09:10 - Bošković: Sve smo bliže ŠvedskojSelektor ženske rukomente reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle večerašnje pobede njegovih izabranica nad Italijom da su igračice ispoštovale dogovor iz svlačionice i da su zasluženo pobedile. "Još jedna pobeda. Kao što smo predviđali pre utakmice, ova pobeda nas vodi u Švedsku na EP, s obzirom na to da smo već pobedili Ukrajinu i da je Češka pobedila Ukrajinu. Ono čemu treba da težimo je da igramo još bolje i još odlučnije u napadu i to je put koji vodi ovu reprezentaciju dalje. Čestitam devojkama, pokazali smo da kad ispoštujemo dogovor pobeđujemo", rekao je Bošković, a prenosi Rukometni savez Srbije. Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Andriji Italiju sa 32:19 (15:10) u drugoj utakmici Grupe dva kvalifikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine. "Zadovoljan sam kako smo igrali u odbrani. Imali smo padove kad dobro odigramo odbranu, ali zato ne odigramo dobro kontranapad i na tome treba još da radimo. Zahvaljujem se još jednom trenerima svih klubova, jer su devojke došle maksimalno spremne", dodao je Bošković.

08:20 - Đokić povukao ostavku, ponovo na klupi MetalcaTrener Vladimir Đokić povukao je ostavku i večeras je vodio trening košarkaškog kluba Metalac pred sutrašnju utakmicu petog kola Jadranske lige sa Cibonom, objavljeno je klupskom sajtu. Đokićeva odluka je usledila posle više razgovora sa predsednikom Metalca Boškom Đukanovićem, a posle dogovora njih dvojica su razgovarali i sa igračima. Đokić je ostavku podneo posle utakmice trećeg kola i poraza od Igokee u Valjevu, pa je ekipu sinoć u Nikšiću protiv Sutjeske vodio trener juniora Vladimir Mišković, takođe bivši igrač Metalca, s obzirom na to da su se sa Đokićem solidarisali njegovi pomoćnici Milovan Teofilović, Lazar Gojković i Saša Sević. U javnosti se spekulisali da su kandidati za klupu Metalca bili Božidar ;Maljković, Duško Vujošević, Miroslav Nikolić, Vlada Jovanović i Aleksandar Trifunović, koji su trenutno bez angažmana. Metalac je na startu ;Jadranske lige ;pobedio Partizan, a potom je poražen od MZT u Skoplju, Igokee u Valjevu i Sutjeske u Nikšiću. Utakmica petog kola Metalac - Cibona igraće se sutra od 21.00 u Hali sportova u Valjevu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track