STRAH OD DOLASKA DELIJA: Huligani noževima napali Grke u centru Zagreba
Foto: Dado Đilas

Težak incident

STRAH OD DOLASKA DELIJA: Huligani noževima napali Grke u centru Zagreba

Fudbal -
Znalo da se će u Zagrebu biti napeta atmosfera pred meč sa Olimpijakosom, zbog bratskih odnosa navijača tog kluba i pristalica Crvene zvezde

Maskirani huligani napali su u ponedeljak uveče u centru Zagreba grčke novinare, koji su došli da izveštavaju sa utakmice Lige šampiona između Dinama i Olimpijakosa, tvrdi grčka "Gazeta".

Isti izvor navodi da su napadnuta trojica novinara, od kojih su huligani jednog srušili na zemlju i pretili mu nožem. Takođe, Grci tvrde da su to bili navijači Dinama.

Napadnuti novinari zadobili su lakše povrede.

Znalo da se će u Zagrebu biti napeta atmosfera pred meč sa Olimpijakosom, zbog bratskih odnosa navijača tog kluba i pristalica Crvene zvezde. Upravo zbog toga zabranjen je dolazak gostujućih fanova na "Maksimir", zbog bojazni da bi im se pridružile "Delije".

Međutim, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da navijači beogradskih i pirejskih crveno-belih neće doći u Zagreb u samostalnoj organizaciji. Tako se ne može ni isključiti mogućnost da su novinari napadnuti greškom i da su domaći huligani pomislili da se radi o navijačima.

Ekspedicija iz Pireja je tokom celog dana imala jako policijsko obezbeđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track