DERBI NA MARAKANI: Zvezda dočekuje Borac, Partizan u Lučanima
Foto: Fonet

Najava 15. kola

DERBI NA MARAKANI: Zvezda dočekuje Borac, Partizan u Lučanima

Fudbal -
Ekipa Miodraga Božović nalazi se u sjajnoj seriji od 11 uzastopnih pobeda, koja traje još od avgusta i trijumfa protiv Voždovca, zbog čega ima 11 bodova više od sutrašnjeg provnika i čak 14 od Partizana

BEOGRAD - Utakmicama 15. kola Superlige zatvara se prvi od tri kruga Superlige, a ovonedeljni vikend obeležiće duel Crvene zvezde i čačanskog Borca, dva prvoplasirana tima na tabeli.

Ekipa Miodraga Božović nalazi se u sjajnoj seriji od 11 uzastopnih pobeda, koja traje još od avgusta i trijumfa protiv Voždovca, zbog čega ima 11 bodova više od sutrašnjeg provnika i čak 14 od Partizana. Crveno-beli su u sredu u derbiju nadigrali Vojvodinu (3:0) i uoči utakmice u Beogradu sa Borcem imaju ulogu aposulutnog favorita, posebno jer gosti dolaze bez nekolicine prehlađenih i povređenih igrača. Za trenera Borca Nenada Lalatović meč ima više od običnog jer je upravo iz redova crveno-belih letos došao u Čačak. Suvišno je reći da je igračku karijeru počeo u Zvezdi i nosio kapitensku traku.

Aktuleni šampion Partizan igra dan kasnije igra u Lučanima protiv Mladosti, pošto je imao obaveze u Ligi Evrope. Crno-beli su, uprkos porazu od Atletik Bilbaa (2:0), pružili jak otpor bez bitnih igrača kao što su Babović, Balažic, Umaru... Partizan se nalazi pod moranjem kako bi ostao u trci za odbranom titule i smanjio prednost zbog podele bodova pred početak plej-ofa.

Od ostalih mečeva izdvaja se duel na Voždovcu, gde gostuje Vojvodina, kao i meč Radnički Niš - Rad.

Na otvaranju 15. kola Superlige večeras se sastaju Čukarički - Spartak (18 sati), dok su sutra na programu utakmice OFK Beograd - Metalac (15), Radnički Niš - Rad (15), Crvena zvezda - Borac (17), Javor - Jagodina (18), Radnik - Novi Pazar (18).

Nedelja: Voždovac - Vojvodina (15), Mladost - Partizan (17).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track