NIŠTA OD ĆIRE: Ruski trener Černišov preuzeo Spartak!
Foto: Saša Pavlić

Našli trenera

NIŠTA OD ĆIRE: Ruski trener Černišov preuzeo Spartak!

Fudbal -
Direktor Spartaka Dragan Đorđević rekao je da će ugovor na godinu i po dana biti potpisan elektronski večeras, a da će novi trener doputovati u subotu popodne

BEOGRAD - Novi trener Spartaka biće ruski trener Andrej Černišov, nekadašnji fudbaler nekolicine moskovskih klubova i sovjetski i ruski reprezentativac.

Direktor Spartaka Dragan Đorđević rekao je da će ugovor na godinu i po dana biti potpisan elektronski večeras, a da će novi trener doputovati u subotu popodne "ili ne daj bože u nedelju".

Funkcioner "golubova" potvrdio je da Černišov neće voditi ekipu u subotu protiv Radnika u Surdulici. Spartak je u današnjoj kup utakmici protiv Zemuna predvodio pomoćni trener Darko Sekulović.

Subotičani u 17. kolu dočekuju Javor i novi trener će verovatno tada debitovati.

Spartak je prošle nedelje smenio Stevana Mojsilovića zbog loših rezultata i hteo je da angažuje legendarnog hrvatskog trenera Miroslava "Ćiru" Blaževića, ali on se nije javio kada je trebalo, a uprava Subotičana je iz medija saznala da on neće doći.

Černišov ima 47 godina. Kao profesionalni igrač debitova je za Dinamo Moskvu 1988, a onda je nastupao i za Spartak, pa ponovo Dinamo, zatim Šturm, Paok, Torpedo, Rubin i mnoge druge. Za reprezentaciju Sovjetskog Saveza ima 18 nastupa, i tri za Rusiju.

Kao trener je vodio mladu reprezentaciju Rusije, zatim Dinamo Tbilisi, Akžaik iz Kazahstana, Al-Fahahil iz Kuvajta i brojne druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track