(VIDEO) PARTIZAN OSTAJE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Dogovoren transfer Andrije Živkovića u Benfiku
Foto: Reuters

Ugovor na pet godina

(VIDEO) PARTIZAN OSTAJE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Dogovoren transfer Andrije Živkovića u Benfiku

Fudbal -
Predsednik lisabonskih "orlova" Luis Filipe Vijera boravio u Beogradu pre dve nedelje kada je i postignut sporazum

Fudbaler Partizana Andrija Živković prelazi u Benfiku, tvrdi portugalski "Rekord".

Taj izvor navodi da je predsednik lisabonskih "orlova" Luis Filipe Vijera prilikom odlaska na utakmicu Lige šampiona u Istanbul protiv Galatasaraja pre dve nedelje na kratko promenio rutu i svratio Beograd kako bi se sastao sa čelnicima Partizana, ali i Živkovićem. Navodno, Vijera je insistirao da se potpiše ugovor na pet godina i dogovor je postignut.

Živković bi već u januaru trebalo da stavi paraf na vernost klubu iz Lisabona, jer mu ugovor sa crno-belima ističe na kraju sezone. Nije poznato kakvi su finansijski detalji transfera, kao ni što nije poznato da li bi se mladi fudbaler odmah preselio u Portugal ili bi ostao da završi sezonu sa Partizanom.

Andrija Živković je bio jedan od najzaslužnijih za uspeh omladinske reprezentacije Srbije, koja je na prvenstvu na Novom Zelandu postala šampion sveta.

Živković bi među "orlovima" imao društvo zemljaka Ljubomira Fejse i Filipa Đuričića, ukoliko oni u međuvremenu ne promene sredinu. Podsetimo, ne tako davno dres Benfike nosili su i Nemanja Matić i Miralem Sulejmani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track