Gasprom doneo još para u Zvezdu

Rusi doneli džak

Gasprom doneo još para u Zvezdu

Fudbal -
Naftni gigant ozvaničio da će po sezoni crveno-belima davati 4,4 miliona evra

Sporazum za jaču Zvezdu.Memorandum o nastavku saradnje između FK Crvena zvezda i „Gasproma” potpisali su juče na Marakani Kiril Kravčenko, Petar Škundrić i Vladan Lukić. U narednih mesec dana očekuje se parafiranje novog ugovora, prema kojem će ruski energetski gigant plaćati klubu s Marakane 4,4 miliona evra godišnje, što je dvostruko više u odnosu na minuli period.

- Bez jakog fudbalskog kluba i onog što je on stvarao kroz istoriju, nema ni jake Zvezdine porodice. Naše sportsko društvo je najbrojnije u Srbiji i ovom delu Evrope i predstavlja najbolji brend naše sportske kulture. „Gasprom”, kao društveno odgovorna kompanija, to je osetio kao vrednost i zajedno smo došli do zaključka da je potrebno da još više podrže klub - rekao je Petar Škundrić.

Njegov govor pozdravio je Kiril Kravčenko, prvi čovek „Gasproma” u Srbiji, a Telekom će Crvenoj zvezdi ponuditi ugovor finansijski jači nego dosadašnji.

- Hoćemo da formiramo pul sponzora, u kome će pored „Gasproma” i Telekoma biti još kompanija. Svi oni će pomoći da Crvena zvezda ponovo stvori uslove za postizanje velikih rezultata - zaključio je Škundrić.

Zanimljivo je da novinari nisu mogli da postavljaju pitanja tokom i po završetku konferencije.

„Gasprom” je 25. jula 2010. godine postao generalni sponzor Crvene zvezde, a ugovor je potpisan na pet godina. Novac od Rusa namenjen je za isplatu primanja fudbalerima i transfere, a 23 odsto od sume predviđen je za omladinski pogon.

Ivica Dačić u crno-belom

Svečani gost na potpisivanju memoranduma o produžetku saradnje Crvene zvezde i „Gasproma” bio je potpredsednik srpske vlade Ivica Dačić, inače veliki partizanovac.

Pored njega na Marakani su bili predsednik Telekoma Srbije Branko Radujko, ministri Oliver Dulić i Nebojša Ćirić, te članovi Zvezdine uprave Dušan Mrakić, Goran Vesić i Aleksandar Antić. Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i fudbaleri Crvene zvezde sa stručnim štabom.

Milioni od sponzora

Kurir je 22. aprila najavio jačanje sponzorskog ugovora „Gasproma”, ali i Telekoma, sa Crvenom zvezdom. Samo od ove dve kompanije crveno-beli bi za sledeću sezonu trebalo da dobiju 5,5 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track