FRANCUZU PRETI ROBIJA: Benzema priznao da je ucenjivao saigrača, a sada je umešan i u šverc kokaina
Foto: Reuters

Fudbaler Reala u velikom problemu

FRANCUZU PRETI ROBIJA: Benzema priznao da je ucenjivao saigrača, a sada je umešan i u šverc kokaina

Fudbal -
Fudbaler Real Madrida Karim Benzema priznao je učešće u ucenjivanju saigrača iz reprezentacije Matijea Valbuene, tvrde francuski mediji, a sada je umešan i u šverc kokaina

Benzema je juče priveden, u zatvoru je proveo noć, a danas je izveden pred istažnog sudiju. Bio je osumnjičen da je učestvovao u ucenjivanju Valbuene seks snimkom sa nepoznatom devojkom. Francuski mediji tvrde da je Benzema priznao krivicu, ali i da je tvrdio da je na to primoran. Posle saslušanja protiv njega je podignuta optužnica.

Sud u Parizu, Foto: Reuters
Sud u Parizu, Foto: Reuters

Istraga je pokazala da su tri lica, koja su još ranije uhapšena, tražila od fudbalera Liona Valbuene između 50 i 100 hiljada evra kako ne bi obelodanili kompromitujući snimak. Zna se da je Benzema tokom okupljanja reprezentacije Francuske Valbueni pomenuo taj snimak, jer ga je, kako je sam rekao, drug iz detinjstva zamolio da to uradi.

Inače, tokom istrage ovog slučaja uhapšen je još jedan francuski fudbaler, Đibril Sise.

Benzemin advokat, Foto: Reuters
Benzemin advokat, Foto: Reuters

Benzemin advokat demantovao je da je njegov klijent bilo šta priznao. Ipak, fudbaleru preti kazna do pet godina zatvora.

Zanimljivo je to što je u jeku istrage Valbuena na Fajsbuku kao svoju profilnu sliku stavio onu na kojoj je u zagrljaju sa Benzemom.

Ovaj slučaj nije jedini u koji je Benzema umešan, jer list "Le Point" tvrdi da je napadač Real Madrida umešan i u "Eir kokain" skandal koji potresa Francusku. Dvojica pilota su još 2013. godine uhapšena zbog prenošenja 700 kilograma kokaina. Obojica su osuđena na 20 godina zatvora. Nedavno je u celu priču umešan i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi, a sada i Benzema.

"Le Point" je otkrio da je glavni osumnjičeni, koji je plaćao letove iz Dominikanske Republike i Ekvadora do Francuske, identifikovan zbog veza sa Benzemom. Naime, prilikom pretrage kuće jednog od uhapšenih pronađene su njegove fotografije sa Benzemom i fudbalerove potpisane kopačke.

Ukoliko se dokaže Benzemina umešanost u oba slučaja, 27-godišnjak rodom iz Liona mogao bi na duže vreme iza rešetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track