Džajić: Mance hteo u Zvezdu

Otkrio tajnu

Džajić: Mance hteo u Zvezdu

Fudbal -
Džaja je priznao da je iz Partizana mogao da dovede miljenika navijača crno-belih

Momak koga pamte partizanovci i zvezdaši.

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je osamdesetih godina prošlog veka u taj klub mogao da dovede dvojicu najboljih fudbalera Partizana - Dragana Mancea i Zvonka Živkovića. Međutim, tad su postojali kodeks i veliko poštovanje između „večitih rivala”, a to Džajić nije želeo da prekrši.

Stara je priča o tome da je miljenik navijača Partizana Dragan Mance želeo da pređe u Crvenu zvezdu. Dragan Džajić ga je poštovao kao čoveka i fudbalera. Sjajni centarfor tragično je nastradao 1985. godine, u 23. godini, na putu Novi Sad - Beograd.

- Mance i Živković su bili kod mene na razgovoru, ali zbog džentlmenskog dogovora sve se završilo na tome i nismo više razgovarali. Dragan Mance je bio strašan centarfor, tražio je da pređe kod nas, ali priča je stala na tom prvom stepeniku jer nismo želeli da prekršimo sporazum - otkrio je Dragan Džajić za navijački sajt Crvene zvezde Redstarbelgrejd.

Zanimljivo je istaći da je samo godinu dana kasnije dete Crvene zvezde Milko Đurovski prešao u Partizan. Taj transfer je u bivšoj SFR Jugoslaviji bio najsenzacionalniji, a Đurovski je stigao upravo kao zamena za tragično nastradalog Dragana Mancea.

Pogrešio sam što sam otišao s Marakane

Dragan Džajić je navijačima Crvene zvezde priznao da je pogrešio što je napustio klub 2004. godine.

- Ne bi mi se sve ovo desilo da nisam otišao i zato je ostavka bila greška. Opet, kao moralan i odgovoran čovek ne žalim što sam to uradio, pošto je takva bila atmosfera u klubu. Možda sam to mogao da prevaziđem, možda bi to bilo bolje za mene i Zvezdu. Povukao sam se iako sam imao urgencije da to ne činim - priznao je Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track