ZA KAFANU SPREMNI: Hrvatski fudbaleri ludovali u Beogradu
Foto: Kafana Stara Pesma, Mateo Kovačić, Ivan Periši

ŠTA ĆE REĆI ŠIMUNIĆ

ZA KAFANU SPREMNI: Hrvatski fudbaleri ludovali u Beogradu

Fudbal -
Igrač Real Madrida Mateo Kovačić i as Intera Ivan Perišić nazdravljali srpskom šljivovicom i naručivali hitove Tome Zdravkovića, Miroslava Ilića, Šabana Šaulića

Hrvati ne mogu bez Beograda! Fudbaler Reala iz Madrida Mateo Kovačić i njegov kolega iz hrvatske reprezentacije, igrač Intera Ivan Perišić lumpovali su u ponedeljak uveče u srpskoj prestoničkoj kafani „Stara pesma“.Do ranih jutarnjih sati dvojica Hrvata su ludovali uz narodnjačke hitove ili, kako oni vole da kažu, cajke. Kako kažu ljudi iz kafane, Kovačiću i Perišiću nisu bile potrebne reke alkohola da budu veseli. Štaviše, samo jednom su nazdravili srpskom šljivovicom, a tokom večeri ispijali sokove. Očigledno je da se Hrvati lepo i komotno osećaju u Beogradu, pa im nisu potrebna žestoka pića da se oslobode i zapevaju hitove novokomponovane muzike.

U lepom društvu... Ivan Perišić
U lepom društvu... Ivan Perišić

Mateo Kovačić i Ivan Perišić pokazali su se kao odlični poznavaoci srpskog melosa, pa su tako u više navrata naručivali pesme Tome Zdravkovića, Miroslava Ilića i Šabana Šaulića. Bili su i izuzetno galantni prema muzičarima, nisu štedeli novac, pa su znali da zataknu novčanice od 50 i više evra za harmoniku ili violinu.

U elementu... Mateo Kovačić (levo)
U elementu... Mateo Kovačić (levo)

Za stolom do njih vratolomije je izvodila bivša učesnica „Farme“ Jelena Krunić, koja je u kafanu došla u više nego provokativnom izdanju. Ipak, hrvatski fudbaleri nisu mnogo obraćali pažnju na istetoviranu Jelenu, ali ni na druge atraktivne devojke koje su se našle u njihovoj blizini.

Raniji radoviPEVALI USTAŠKE PESMEMateo Kovačić se rado družio sa Srbima dok je igrao u Interu, a njegov najbolji prijatelj u tom klubu bio je Dejan Stanković. Ipak, to mu nije smetalo da posle pobede reprezentacije Hrvatske nad Srbijom 24. marta 2013. godine sa ostalim fudbalerima sluša ustaške pesme koje je izvodio Marko Perković Tompson. Prema pisanju hrvatskih medija, mladi Kovačić je tada više puta naručivao antisrpsku pesmu „Čavoglavu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track