(VIDEO) UEFA NEMILOSRDNA PREMA ORLOVIMA: Srbija bez Matića na tri, a bez Kolarova na jednoj utakmici
Foto: AP

Kazne zbog crvenih kartona

(VIDEO) UEFA NEMILOSRDNA PREMA ORLOVIMA: Srbija bez Matića na tri, a bez Kolarova na jednoj utakmici

Fudbal -
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je reprezentativca Srbije Nemanju Matića sa tri, a Aleksandra Kolarova sa jednom utakmicom suspenzije.

Dvojica srpskih fudbalera kažnjeni su zbog crvenih kartona dobijenih protiv reprezentacije Portugala, preneo je večeras portal Mondo.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević rekao je za taj portal da je žalba već poslata.

"Žalili smo se i očekujemo da se bar Matiću ublaži kazna sa tri na dva meča, ipak je bilo reč o utakmici bez rezultatskog značaja i nadamo se da će Uefa imati razumevanja. Matić nam je od izuzetne važnosti za utakmicu protiv Austrije", rekao je Milošević, koji je otputovao sa reprezentacijom za Ostravu gde će nacionalna selekcija igrati prijateljski meč sa Češkom.

Matić je na utakmici sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zaradio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača, dok je Kolarov isključen zbog vređanja sudije.

Ukoliko se kazne ne smanje, Matić će propustiti utakmice sa Irskom, Moldavijom i Austrijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, dok će Kolorav propustiti samo meč sa Irskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track