BORA MILUTINOVIĆ BESAN NA PIKSIJA: Bolje ti je da ćutiš! Kakav general Šljivančanin?
Foto: AP, Dragan Kadić

Odgovorio na prozivke

BORA MILUTINOVIĆ BESAN NA PIKSIJA: Bolje ti je da ćutiš! Kakav general Šljivančanin?

Fudbal -
Izjava Dragana Stojkovića Piksija da Bora Milutinović nije postao selektor naše fudbalske reprezentacije 2003. jer se uplašio mogućih nereda u Srbiji zbog hapšenja generala Šljivančanina naljutila je legendarnog trenera.

Tim povodom redakciji Kurira se javio Milutinović, ali i njegov kum Dragan Životić. Oni su otkrili da iskusni stručnjak nije postao selektor jer mu je Piksi ponudio skromnu mesečnu platu od 5.000 evra!Dragan Stojković je u intervjuu nedelje Kuriru rekao da se dogovorio s Borom Milutinovićem, ali da je on od posla odustao jer se uplašio izazova.Svašta bih sad rekao- Nisam osoba koja polemiše preko medija, ali posle Piksijeve izjave moram da odgovorim. Samo da ga podsetim da mi iz Bajine Bašte i Partizana nismo plašljive prirode, kako on misli. To se može videti iz rezultata koje su postigli moji timovi. Piksiju želim sve najbolje u mojoj Kini, a vaspitanje i način ponašanja mi ne dozvoljavaju da mu drugačije odgovorim - rekao je Bora Milutinović za Kurir.Kum Milutinovića Dragan Životić kaže da je bio prisutan na pregovorima i otkriva šta se desilo u Francuskoj u leto 2003.Susret u Francuskoj- Bora i ja smo se u Parizu našli s Piksijem, njegovom suprugom Snežanom, Nebojšom Lekovićem i pokojnim Batom Bulatovićem. Stojković je tada bio pod uticajem jednog trećerazrednog trenera, znam i koga, a ubeđen sam da će se i on prepoznati. Iz lične sujete što mu Bora nešto ranije nije prepustio pobedu u jednom meču u Americi, želeo je da izminira dogovor. Kum je imao veliku želju da vodi reprezentaciju svoje zemlje, a kad je Piksi to video, dao mu je nepristojnu ponudu - samo 5.000 evra mesečne plate! Za trenera koji je vodio pet reprezentacija na svetskim prvenstvima i sa četiri se plasirao u narednu rundu to je bilo bezobrazno - rekao je Životić i dodao:- Ne mogu da verujem šta je Stojković izjavio za Kurir. Kakav general Šljivančanin? Kakvi neredi u Srbiji? Rekao je neistine i povredio možda i najvećeg trenera s naših prostora.

NaslednikVELJKO PAUNOVIĆ JE VIZIONARBora Milutinović kao iskreni partizanovac žali zbog neuspeha kluba ove sezone, a kao svog naslednika i vrhunskog trenera vidi Veljka Paunovića.- Moram da pohvalim Veljka Paunovića. Imao je lepu viziju kao selektor, zato je i postao svetski prvak. S obzirom na to, čini mi se da nije nagrađen i ispraćen kako treba. Srbija je postala prvak sveta, to nikad u istoriji nismo uspeli - zaključio je Bora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track