(VIDEO) PETAK 13. STVARNO BAKSUZAN ZA ORLOVE: Tužni kraj užasne godine za reprezentaciju Srbije
Foto: Fonet

Poraz i u Češkoj

(VIDEO) PETAK 13. STVARNO BAKSUZAN ZA ORLOVE: Tužni kraj užasne godine za reprezentaciju Srbije

Fudbal -
Reprezentacija Srbije poražena je od Češke u prijateljskoj utakmici u Ostravi.

Još jedan debakl "orlova". I igrački i rezultatski.

Domaćin je zabeležio zasluženu ubedljivu pobedu 4:1 (1:0). Česi su golovima Sivoka u 17. i Necida iz penala u 63. minutu stekli veliku prednost. Nadu gostima vratio je Škuletić pogotkom u 79, ali je samo tri minuta kasnije Krejči postavio stvari na svoje mesto, a konačan rezultat postavio je debitant Zahustel u 93.

Bio je ovo poslednji meč "orlova" u 2015. Kakva je bila cela godina, takav je za našu reprezentaciju bio i ovaj petak 13. Simbolično.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić je od dolaska na klupu želeo da ekipa stekne pobednički mentalitet kroz utakmice bez rezultatskog značaja. Međutim, "orlovi" su nastavili da gube, čak i prijateljske mečeve, u kojima su ranije obično pobeđivali. Sledeće godine počeće kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, ali ako se nešto drastično ne promeni, naša reprezentacija nema pravo da se nada da će se 2018. naći na svetskoj smotri fudbala.

Izuzev gola Škuletića, Srbi nisu uradili bukvalno ništa. Ne samo što nisu stvarali šanse, nego je i igra ponovo bila anemična, bezidejna i mlitava u napadu, a konfuzna u odbrani.

Češka je danas igrala onako kako se od nje očekivalo, odnosno onako kako je stigla do prvog mesta u kvalifikacionoj grupi za EURO 2016, ispred Islanda, Turske, Holandije... Tim bez velikih zvezda delovao je kompaktno i sigurno. I zasluženo pobedio.

Inače, na utakmici u Ostravi za reprezentaciju Srbije debitovao je Aleksandar Katai, igrač Crvene zvezde i prvi strelac Superlige.

SASTAVI:

ČEŠKA: Valcik – Kaderabek, Sivok, Kadlec, Pudil – Pavelka, Darida, Skalak, Dočkal – Šural, Necid.

SRBIJA: Stojković – Tomović, Ivanović, D. Tošić, Kolarov – Milivojević, Matić – Z. Tošić, Ljajić, Tadić – Mitrović.

TOK MEČA:

Kraj - 4:1!

90+3. minut - 4:1! Strelac Zahustel.

87. minut - U igri je i Petković.

84. minut - Petrović je zamenio Matića.

82. minut - 3:1 - strelac Krejči! Smušenost srpske odbrane omogućila je češkom rezervisti da se upiše u strelce.

79. minut - 2:1 - strelac Škuletić! Kolarov je izveo prekid, a napadač moskovske Lokomotive, koji je u igru ušao deset minuta ranije, glavom je sa desetak metara poslao loptu u mrežu. To je Škuletiću bio prvi gol u šestom nastupu za "orlove".

69. minut - Ćurčić je ponovo načinio dvostruku izmenu: Škuletić i Gudelj su zamenili Mitrovića i Milivojevića.

63. minut - 2:0 - Strelac Necid iz penala! Tomović je povukao Pudila sa leđa, pa je sudija pokazao na belu tačku.

59. minut - Dvostruka izmena u našem timu. Umesto Tošića i Tadića u igri su Kostić i debitant Katai.

56. minut - Požuteo je i golman Stojković, zbog igranja posle sudijskog zvižduka.

55. minut - U uvodu drugog poluvremena ništa se značajno nije promenilo u igri "orlova". Nema ničega što bi nagovestilo bolji nastavak meča. I dalje ekipa Radovana Ćurčića deluje jadno na terenu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena

32. minut - "Orlovi" su tražili penal! Lopta je pogodila Sivoka u ruku posle duplog pasa Mitrovića i Matića. Međutim, sudija nije prekinuo igru.

26. minut - Srpski igrači su do primljenog gola imali loptu više u posedu i delovalo je da kontrolišu utakmicu, ali od tog 17. minuta situacija na terenu se u potpunosti promenila.

20. minut - Mitrović je dobio žuti karton zbog simuliranja.

17. minut - 1:0 - Strelac Sivok! Pudil je izveo korner sa desne strane, Sivok je bio najviši u skoku "na prvoj stativi" i glavom poslao loptu u Stojkovićevu mrežu.

10. minut - Sjajna akcija srpskih reprezentativaca. Završena je udarcem Ljajića iz povoljne pozicije, ali ga je zaustavio golman Valcik.

1. minut - Utakmica je počela.

20:21 - Kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović morao je češkim novinarima da odgovri na pitanje kako je moguće da "orlova" nema na Evropskom prvenstvu. Ivanovićev odgovor pročitajte OVDE.

20:15 - Srbija je, posle odvajanja Crne Gore iz državne zajednice, kao samostalna prvi meč odigrala upravo u Češkoj 2006. godine i pobedila 3:1.

20:12 - U odnosu na poraz od Portugala u Humskoj (1:2), Ćurčić je napravio samo jednu izmenu – Duško Tošić počeće na poziciji štopera umesto Stefana Mitrovića.

20:05 - U sastavu "orlova" su i Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, koji zbog crvenih kartona dobijenih protiv Portugala, ne mogu da igraju u naredne tri, odnosno jednu zvaničnu utakmicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track