Najnovije vesti

ILIJA PETKOVIĆ: Matić je pravi primer kako se ponaša jedan reprezentativac
Foto: Dado Đilas

Kako izvući pouke

ILIJA PETKOVIĆ: Matić je pravi primer kako se ponaša jedan reprezentativac

Fudbal
BEOGRAD - Bivši selektor reprezentacije Srbije Ilija Petković rekao je da bi posle poraza od Češke mogle da se izvuku pouke i isprave pogrešne stvari do početka narednog ciklusa za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Fudbaleri Srbije neuspešan ciklus kvalifikacija za šampionat Evrope i 2015. godinu završili su porazom od Češke u Ostravi sa 4:1.

"Iz ovog meča mogu i moraju da se izvuku pouke od velike koristi za budućnost nacionalnog tima i neka se niko ne iznenadi ako jednog dana ovaj poraz u Ostravi budemo slavili kao veliku pobedu. Daj Bože već u Rusiji 2018. godine, mislim da će me javnost razumeti. Znam da je svima teško pao ovaj poraz, ali glave su još uvek vruće, pustimo neka prenoći, a ne sumnjam da će odgovorni doneti odluke koje su najbolje po naš fudbal", rekao je Petković za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Petković, trenutno savetnik u FSS-u, ističe da su protekle kvalifikacije po mnogo stvari bile turbulentne, unutar i oko reprezentacije.

"Setimo se kakvo je bilo nasleđe za selektora Ćurčića i direktora Miloševića. Mislim da će oni pripremiti izveštaj i uraditi analizu predenog puta, u kojoj će se videti dobre i loše stvari iz minulog ciklusa. Na predsedniku i čelnim ljudima Saveza, članovima Izvršnog odbora je da donesu odluke koje će biti dobre za budućnost srpskog fudbala".

On je poručio da je dobit to što su pojedini igrači iskazali dozu auto-kritike i pohvalio Nemanju Matića.

"Matić je pravi primer kako se ponaša jedan reprezentativac. Kada igrači sebe uzmu u kontekst onoga što nisu ostvarili, a poseduju kvalitet za mnogo bolje, onda je to detalj na koji svi moraju da obrate pažnju. Uvek postoji neko "strano telo" u sistemu koje se zove najbolji nacionalni tim, a posao selektora je da to prepozna. Da li je kasno za to? Mislim da nije".

Petković veruje će nacionalni tim, i pored svih okolnosti, uspeti da se nađe u Rusiji 2018. godine.

"Ljudi koji su zaduženi za brigu o A reprezentaciji već su pokazali veliki stepen odgovornosti u prvim reakcijama posle utakmice. Sumnjam da bi neki od stalnih kritičara tako reagovali. Izgubio je i Brazil 7:1 na Svetskom prvenstvu, pred svojom publikom, pa se fudbal igrao. Javnost mora da zna da je svima u Savezu samo jedna rečenica u mislima "Srbija u Rusiji 2018". I ja mislim da ćemo se tamo naći", zaključio je Petković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...