NEVEROVATNA PRIČA FUDBALERA ARSENALA: Stekao ogromno bogatstvo na poslu koji nema veze sa fudbalom!

Fantastičan osećaj za biznis

NEVEROVATNA PRIČA FUDBALERA ARSENALA: Stekao ogromno bogatstvo na poslu koji nema veze sa fudbalom!

Fudbal -
Fudbaler londonskog Arsenala, Metju Flamini, pre sedam godina započeo je biznis koji mu je doneo milione, a koji nema nikakve veze sa fudbalom

Flamini je poznat kao fudbaler koji ne štedi energiju na terenu, a godinama je vešto krio da o energiji i te kako razmišlja van fudbalskog terena.

Naime, sa 24 godine je sa poslovnim partnerom otvorio firmu kojoj je od 2008. godine cilj da pronađe alternativu za naftu. Koliko je ova firma postala uspešna najbolje pokazuje činjenica da se proširila po čitavoj Evropi i da ima više od 400 zaposlenih.

Flamini je godinama ulagao novac u naučnike, infrastrukturu, zaposlene i razna istraživanja, kako bi došao do tzv. Levulinske kiseline.

Reuter
Reuter

Najzanimljiviji deo čitave priče je to da za privatni biznis Flaminija nije znao niko, pa čak ni njegovi roditelji.

"Saigrači iz Arsenala će saznati kada pročitaju novine, a svoj posao nisam otkrio ni menađeru Vengeru. Niko, zaista, nije znao ništa o ovome. Moj partner je javno aktivan, a ja sam uvek radio iz senke", rekao je Flamini dodavši:

"Nije bilo lako jer kada pokreneš nešto tako, potrošiš mnogo novca, a tu je i stres. Ipak, bio je to odličan način da se sklonim od fudbala koji je pun uspona i padova, pa mi je ovaj posao razbistrio um i doneo veliko bogatstvo. Radi se o tržištu vrednom oko 30 milijardi evra".

Metju Flamini - odličan fudbaler i briljantan biznismen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track