SVEČANO NA BANJICI: Rad proslavio krsnu slavu
Foto: Kurir

SVEČANO NA BANJICI: Rad proslavio krsnu slavu

Fudbal -
Fudbalski klub Rad je prvi put obeležio i proslavio krsnu slavu kluba Sveti Nektarije u restoranu “Rad”.

Pre svečanog obreda generalni direktor kluba Uroš Tošić upoznao je prisutne zbog čega se klub odlučio da Sveti Nektarije Eginski Čudotvorac bude zaštitnik kluba i ujedno krsna slava.-Već su dve godine kako smo u klubu. Mnogo toga smo prebrodili i preturili preko leđa. Imali smo mnogo problema i teških stuacija , ali smo ih rešavali. Kad nam je bilo teško zatražili bismo pomoć Hrista Boga i Svetog Nektarija i oni su uslišili naše želje i desilo nam se da su nam pomogli i da smo izdržali.Sveti Nektarije se pokazao kao zaštitnik našeg kluba i zato smo odlučili da nam bude krsna slava. Neka nam je srećna slava!- poručio je TošićTačno u podne je održan obred sečenja slavskog kolača, koji su učinili jerej Milan Lazarević iz hrama Svetog Vasilija, sa gostom, studentom Nemanjom Ćosićem u prisustvu zaposlenika FK Rad. Svečanu slavsku besedu održao je jerej Milan Lazarević.

Nakon obreda i besede, održan je prigodan koktel kome su, između ostalih, prisustvovali predsednik UO Marko Kapor, predsednik Skupštine Đorđe Caran, generalni direktor Uroš Tošić, zamenik generalnog direktora Mirela Markus, generalni sekretar Goran Stanojević, sportski direktor Bogdan Korak, direktor omladinske škole Željko Mijović, šef stručnog štaba prvog tima Milan Milanović, kapiten Nikola Maraš, treneri mlađih kategorija, kao i svi zaposleni u klubu.Sveti Nektarije Eginski je iscelitelj i čudotvorac sa ostrva Egina u Grčkoj. Tvorio je čuda za vreme svog zemnog života (izlečio 2000 ljudi),a danas svojim moštima uslišuje molitve vernika. Godinama u Eginu dolaze oni najteži pacijenti koje su lekari proglasili za neizlečive i čija iscelenja svedoče o milosti Božijoj i blagodati koju je Nekatarije dobio od Gospoda. Nekatarije Eginski je i tvorac najlepše himne posveđene Presvetoj Bogorodici – “Raduj se Nevesto Nenevesna” (Agni Partene Despina)

Delić moštiju Sv Nektarija čuva se u manastiru Rakovica, a na dar ih je svojevremeno dobio u Grčkoj pokojni patrijarh German. U manastiru Svetog arhangela Gavrila u zemunu nalazi se ikona Sv. Nektarija Eginskog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track