(VIDEO) NOĆ KADA JE PALA VUČICA: Evo kako su tadašnji fudbaleri Zvezde videli pobedu nad Romom
Foto: Profimedia

Sećanja

(VIDEO) NOĆ KADA JE PALA VUČICA: Evo kako su tadašnji fudbaleri Zvezde videli pobedu nad Romom

Fudbal -
Pre10 godina Zvezda je na spektakularan način savladala na Marakani Romu rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici 4. kola fudbalske Lige UEFA, a taj meč bio je povod da ZvezdaTV napravi kratak dokumentarni film, u kom govore akteri Aleksandar Luković, Dragan Mladenović i Adrijan Đokaj.

Junak meča bio je Nikola Žigić, dvostruki strelac. Zvezdin gorostas je bio nerešiva enigma za odbranu italijanskog tima.U 23. minutu posle velike greške Zvezdine odbrane Nonda se sjajno snašao i doneo prednost Rimljanima. Nošeni neverovatnom podrškom sa tribina crveno-beli su izjednačili u 37. minutu golom Žigića posle sjajnog centaršuta Boška Jankovića.

U 77. minutu Žigić je sjajno uposlio Purovića, koji je sjajnim udarcem preokrenuo rezultat. U 86. minutu nezaustavljivi Nikola Žigić postiže spektakularan gol sa 25 metara i rešava pitanje pobednika.

U samom finišu meča dosuđen je penal za Romu, a onda je usledila blamaža Kasana, koji je pokušao da izvede čuvenu Panenku, ali to je izgledalo prilično komično - Stojković je bez većih problema intervenisao, ali zbog njegovog kasnijeg igranja za Partizan i razmirica sa klubom i navijačima, na ovom snimku tu odbranu ne možete videti.

Evo kako je Stojković ukrotio šut Kasana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track