ĐORĐE DESPOTOVIĆ NA VRATIMA DINAMA: Nemam strah od Hrvata!
Foto: Saša Pavlić

Bivši fudbaler Zvezde

ĐORĐE DESPOTOVIĆ NA VRATIMA DINAMA: Nemam strah od Hrvata!

Fudbal -
Osvedočeni „delija“ Đorđe Despotović mogao bi da postane prvi Srbin na Maksimiru od raspada SFRJ. Iz Crvene zvezde je otišao kao višak, a u Hrvatskoj predstavlja pojačanje

Ðorđe Despotović mogao bi da postane prvi Srbin u zagrebačkom Dinamu od raspada SFR Jugoslavije. Bivši fudbaler Crvene zvezde boravi u Hrvatskoj, gde ga očekuju pregovori s čelnicima tamošnjeg najboljeg kluba, pa će se narednih dana znati da li će potpisati ugovor na Maksimiru.U razgovoru za Kurir napadač otkriva da nema strah od igranja u Hrvatskoj, te da se ne plaši Bed blu bojsa. U društvu prijatelja iz Zagreba sutra će gledati utakmicu Dinama i Bajerna u Ligi šampiona.U Zagrebu sam- U Zagrebu sam! Samo toliko bih smeo da vam kažem, ništa više od toga - rekao je juče tokom prepodneva Ðorđe Despotović.Navijači zagrebačkog Dinama nikad nisu krili netrpeljivost prema Srbima, pa su čak i hrvatske fudbalere koji imaju srpsko poreklo poput Badelja ili Balabana vređali na nacionalnoj osnovi. Ako se još uzme u obzir da se Despotović uvek deklarisao kao Delija i da se u javnosti pojavljivao u majicama navijača Crvene zvezde, postavlja se pitanje kakav će doček imati tamo.- Ne plašim se! Imam dosta prijatelja u Zagrebu - hrabar je Ðorđe.Dakle, još se ne zna da li će Despotović postati fudbaler zagrebačkog Dinama, ali je sigurno da će sutra biti na Maksimiru.- Idem da gledam utakmicu. Videćemo šta će posle toga biti - zaključio je on u kratkom razgovoru za Kurir.

Kako li će dočekati Đorđa...  Navijači Dinama još se ne oglašavaju povodom dolaska Srbina
Kako li će dočekati Đorđa... Navijači Dinama još se ne oglašavaju povodom dolaska Srbina

Zbogom Kazahstanu

Pre nekoliko dana Ðorđe Despotović je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, a proteklu sezonu proveo je na pozajmici u dva kazahstanska kluba. Prvo je bio član ekipe Žetsu, a onda je tokom leta prešao u Kairat, gde je na 15 utakmica dao devet golova. Zahvaljujući njegovom golu Kairat je osvojio Kup Kazahstana u finalu protiv šampiona Astane.

Poznatiji Srbi koji su igrali za DinamoRadmilo Mihajlović (52)Igrao je za Dinamo jednu sezonu 1988/89. i za to vreme uspeo da postane i kapiten tima. Posle toga je otišao u slavni Bajern s nadimkom Lineker iz Foče. U Zagreb je otišao na preporuku prijatelja i saigrača iz Željezničara Harisa Škora.Borislav Cvetković (54)Afirmisao se u Dinamu, u koji je došao iz rodnog Karlovca. Posle šest godina u dresu „modrih“, 304 utakmice i 126 golova, u leto 1986. godine prešao je iz Dinama u Zvezdu, što mu navijači zagrebačkog kluba nikad nisu oprostili.Rajko Janjanin (59)Pet godina je igrao u Dinamu, iz kojeg je otišao u Crvenu zvezdu, gde je proveo isti vremenski period. Sa zagrebačkim klubom osvojio je 1980. Kup maršala Tita. Odigrao je 124 utakmice i dao devet golova za Dinamo.Zoran Čava Dimitrijević (1963-2006)Pokojni legendarni fudbaler Partizana, rođen u beogradskom Bulbulderu, otišao je u Dinamo 1987. godine i tamo je proveo dve godine. Na transfer ga je nagovorio Ćiro Blažević, a on je za kratko vreme postao miljenik navijača.Zoran Panić (62)Rođen je u Rači, a pisao je istoriju Dinama, s kojim je u sezoni 1981/82. osvojio titulu prvaka jugoslovenske lige. Tada je u 26 zvaničnih utakmica dao deset golova, a u Zagreb je stigao iz kruševačkog Napretka. Danas živi u Batočini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track