Manćini i Ferguson oči povadiše!

Kad treneri zapene

Manćini i Ferguson oči povadiše!

Fudbal -
Dva menadžera mančesterskih timova umalo se potukli tokom derbija, da bi se na kraju utakmice ipak rukovali

Više od igre.Stisak ruku dva menadžera na kraju velikog derbija Mančestera i cele Engleske nije mogao da izbriše ono što se događalo u 76. minutu, kad je njihov verbalni duel mogao da preraste u ful kontakt borbu. Dan nakon velike pobede Roberto Manćini tvrdi da je sukob započeo Aleks Ferguson nedostojnim komentarom.

- Tokom sezone Manćini se stalno žalio na suđenje. Pritiskao ih je i na ovoj utakmici, posebno četvrtog i linijskog sudiju. Kad sam hteo da nešto prigovorim, on se opet ubacio. Mislim da sada neće kukati zbog suđenja, jer nije dobio nijedan povod za to - rekao je Ferguson.

Menadžeri su pokazali veću agresivnost od svojih igrača, koji nijednom nisu stvorili klinč da bi sudija mogao da dodeljuje kartone.

- A on? On, kao, nikad ne razgovara sa četvrtim sudijom? U trenutku kad sam pričao sa sudijom, on mi je prišao i nešto rekao što mu ne priliči. Odgovorio sam mu na provokaciju, iako sam znao da je u tom momentu bio pod snažnom tenzijom - objasnio je Manćini.

Ako se nisu složili oko jedne sudijske odluke, oba menadžera su bez dileme zaključili da je pobeda pripala boljoj ekipi.

- Razočaran sam jer nijednom nismo ozbiljnije pripretili. Oni su bili opasniji jer su lakše dolazili pred naš kazneni prostor - rekao je iskusni Škot.

Manćini: Junajtedu lakše

Menadžer „građana“ smatra da Junajted i dalje ima prednost kad je reč o šansama za osvajanje titule prvaka Premijer lige.

- Mi igramo u Njukaslu, dok će Junajted ugostiti Svonsi. Zato i dalje mislim da se stvari nisu toliko dramatično promenile. Junajted i dalje ima laganu prednost u preostala dva kola - rekao je Manćini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track