SAŠA ILIĆ RAZOČARAN: Naša deca radila protiv interesa Partizana!
Foto: Saša Pavlić

Utučen

SAŠA ILIĆ RAZOČARAN: Naša deca radila protiv interesa Partizana!

Fudbal -
Kapiten Partizana Saša Ilić, posle bolnog poraza od nemačkog Augzburga, otvoreno je kritikovao mlade igrače Partizana: Andriju Živkovića, Nikolu Ninkovića i Darka Brašanca

Saša Ilić je katastrofu svog Partizana posmatrao sa klupe, pošto mu trener Ljubinko Drulović nije pružio priliku da zaigra protiv nemačkog tima.

Ilić je teško podneo eliminaciju crno-belih i bez dlake na jeziku je rekao šta ga je najviše zabolelo.

"Teško mi je jer je Partizan ispao, iako nije morao. Brine me i boli to što je puno igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan! Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama", rekao je Ilić za Žurnal.

Prve zamerke idu na račun Darka Brašanca kojeg, kako kaže, lično mnogo voli.

"Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš! Ako svira penal – super, crveni karton, gol – 2:2... Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro: ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol… I posle umesto da gurne loptu Ninkoviću, on je šutirao..."

Sledeća kritika upućena je drugom Partizanovom detetu.

"Andrija Živković šest puta šutira! Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako..."

Zamerke idu i na račun Nikole Ninkovića, koji se dosta mučio.

"Isto i za njega važi – može da doda Abubakaru, on šutira... Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija! Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje?", pita se Ilić.

Legendarni kapiten iskreno priča o boljkama nosilaca igre crno-belih.

"Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu, nego nama", zaključio je Saša Ilić.

(Sportski žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track