LEGENDARNI GOLMAN CRNO-BELIH: Crveneo sam i menjao sam kanal od sramote, gledajući Partizan
Foto: Saša Pavlić

Intervju

LEGENDARNI GOLMAN CRNO-BELIH: Crveneo sam i menjao sam kanal od sramote, gledajući Partizan

Fudbal -
Dan posle teške havarije Partizana na evropskoj sceni, Milutin Šoškić (77), legendarni golman crno-belih i jugoslovenske fudbalske reprezentacije, čovek koji je punih 11 sezona u velikom stilu čuvao mrežu nekadašnjeg giganta iz Humske, veoma teško je podneo način na koji su izabranici trenera Ljubinka Drulovića doživeli nokaut.

"Bila me je sramota da gledam tu utakmicu. Crveneo sam i menjao kanal, iako sam bio sam u sobi i gledao TV. To je bila beda. Sada možemo slobodno reći da je ovo najgora polusezona u istoriji kluba. Igrače, međutim, ne krivim za to. Trudili su se koliko znaju i mogu. Treba im neko da ih vodi, ali vođu nisu imali. I oni su sigurno, kao i ja, osetili strah od neuspeha kod odgovornih ljudi, trenera i uprave – vidno je razočaran Milutin Šoškić.

Popularni Šole kaže da je u finalu KEŠ 1966, trener Abdulah Gegić, na poluvremenu, kod rezultata 1:0 za crno-bele, rekao igračima da u nastavku odigraju “kako hoće”Dugogodišnji golman reprezentacije Jugoslavije, a kasnije i trener OFK Beograda, istakao je da je ovakvu katastrofu voljenog kluba naslućivao još pre godinu dana.

"Znao sam šta će se desiti kada smo birali aktuelnu upravu. To je bio cirkus. Postojali su neki predlozi, a onda je došao Zečević i izvadio spisak iz džepa. Sve je to trajalo toliko – koliko je trebalo da on pročita imena. I onda mi je prišao mali Nedić, zagrlio me i rekao: „Čika Šole, pobedili smo!” Pogledao sam ga i zapitao o čemu priča kada Skupština nije završena, a on se samo nasmejao."

Iako je nezadovoljan njenim radom, legendarni as Partizana ne želi smenu vladajuće garniture crno-belih…

"Da se ja pitam, zadržao bih ove, da se vade! Da dovedu klub u red, i vrate ga barem u stanje u kojem su ga našli, ako već ne mogu bolje. Te česte smene rukovodstva ne razumem. Pustili su Drinčića, Volkova i ostale. Sve igrače koji nisu bili ništa posebno, ali su bili bolji od ovih. Borili su se. Rezultat je merilo lošeg rada uprave, a uz to nisu obezbedili novac za normalno funkcionisanje kluba. Strašno je kada se pogleda tabela i vidi se da Zvezda beži 24 boda i još će povećati tu razliku", ogorčeno je konstatovao Šoškić.Šoškić zamera navijačima na ponašanju. Kaže, zbog njih je prestao da ide na utakmice.

"Ne mogu da istrpim tribine, da čujem sve te psovke na račun protivničkih igrača, sudija, pa i sopstvenog tima. Ne razumem uopšte tu mržnju između Partizana i Zvezde. Kad sam bio u bolnici, mene su posetili Marović, Vladica Popović, čak i Šekularac, kome je lošije nego meni. Mi smo svi prijatelji, bez obzira na klub", kaže Šoškić.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track