STARA DAMA ŽELI ZVEZDIN BISER: Juventus odvodi Vukašina Jovanovića!
Foto: Saša Pavlić

Italijani zainteresovani za mladog štopera

STARA DAMA ŽELI ZVEZDIN BISER: Juventus odvodi Vukašina Jovanovića!

Fudbal -
Gigant iz Torina nudi dva miliona evra, a u Beogradu je pre nekoliko nedelja boravio i direktor omladinske škole Juvea Đanluka Pesoto

Crvena zvezda prodaje Vukašina Jovanovića, a ne Marka Grujića.Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je pre nekoliko dana da klub neće preživeti ukoliko do kraja decembra ne pronađe pet miliona evra.Gledali ga skautiTransfer Marka Grujića u Liverpul se iskomplikovao jer njegova porodica smatra da je još rano za odlazak u inostranstvo. S obzirom na trenutnu situaciju s Grujićem, uprava crveno-belih blizu je prodaje još jednog člana generacije ’96, koja je osvojila titulu svetskog prvaka na Novom Zelandu - Vukašina Jovanovića.Njega su juče na utakmici protiv Radnika iz Surdulice posmatrali skauti Juventusa i Fjorentine. Čini se da su bjanko-neri ozbiljniji jer su Jovanovića pratili i na nekoliko prethodnih utakmica, a na Marakani je nedavno po tajnom zadatku sportskog menadžera Bepea Marote boravio i direktor omladinske škole Juvea Đanluka Pesoto. Menadžment Juventusa spreman je da za Vukašina Jovanovića plati dva miliona evra, a on je u italijanskoj javnosti već predstavljen kao novi Nemanja Vidić. Opisuju ga kao beskompromisnog borca, jakog u duel igri u vazduhu, koji može da igra i u veznom redu. Bio bi osveženje za zadnju liniju Juvea, u kojoj dominiraju iskusni igrači Đorđo Kjelini, Andrea Barzalji i Leonardo Bonuči. Krajem leta moskovski Spartak je nudio 1,5 miliona za Jovanovića.

Došao po nalogu Marote... Đanluka Pesoto
Došao po nalogu Marote... Đanluka Pesoto

Zamena Veljković

Novac koji nudi Juventus nije dovoljan za potrebe Crvene zvezde, ali bi dobrodošao za plate fudbalerima i mir u svlačionici. Planirano je da se još jednom pokuša s dovođenjem Miloša Veljkovića, koji je slobodan igrač, da mu se ponudi ozbiljna plata. Isto tako, treba platiti 200.000 evra za Mičela Donalda Mordoviji i još toliko Francuzu Damjanu Letaleku.

Nema izboraMOGUĆ I NOVI KREDITGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ima i rezervni plan ukoliko ne proda ove zime Marka Grujića ili Vukašina Jovanovića. U ponedeljak bi trebalo da se sastane s predstavnicima jedne domaće banke kako bi dobio kredit od kojeg bi servisirao dugove, isplatio fudbalere i dobio budžet za prelazni rok. Terziću je jasno da sadašnju ekipu mora da zadrži na okupu, a i nekoliko puta je ponovio da će rizikovati kako bi napao Ligu šampiona, ušao u to takmičenje i tako vratio klub u život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track